Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του ΝΒΑ!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα μεγάλο γεγονός που έγινε σαν σήμερα, την 1η Νοεμβρίου 1946, όταν ο "μαγικός κόσμος" του NBA ξεκίνησε να λάμπει - Δείτε το ιστορικό πρώτο καλάθι! Σαν σήμερα άλλαξε ο κόσμος του μπάσκετ. Η μαγεία του ΝΒΑ μπήκε στην καθημερινότητα όχι μόνο της Αμερικής, αλλά όλης της γης και από τότε οι φίλαθλοι απολαμβάνουν θέαμα τοπ επιπέδου!
Ήταν 1η Νοεμβρίου 1946 όταν έγινε το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του ΝΒΑ. Στο Τορόντο μεταξύ των Τορόντο Χάσκις και τον Νιου Γιορκ Νικς, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν 68-66.
Το πρώτο καλάθι πέτυχε ο 27χρονος Oscar Benjamin "Ossie" Schectman της Νεοϋρκέζικης ομάδας, με λέι απ μετά από αιφνιδιασμό. Σε όλο το ματς έβαλε 11 πόντους.
Το καλάθι αναγνωρίστηκε ως το πρώτο στην ιστορία του ΝΒΑ το 1988, με τον άνθρωπο που το πέτυχε να φεύγει από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι σε ηλικία 94 ετών.
Το τι είναι το ΝΒΑ στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού το ξέρουνε όλοι και δεν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις. Γι΄ αυτό ας απολαύσουμε το ιστορικό βίντεο για τη μέρα που ξεκίνησαν όλα…




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: