Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ανυφαντάκης: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Τα εύσημα στους παίκτες του έδωσε ο Κώστας Ανυφαντάκης, προπονητής της Επισκοπής που είναι πρωτοπόρος στον νότιο όμιλο της Football League. Ωστόσο, τόνισε πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Ανυφαντάκης: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»
Εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της Επισκοπής, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση του νότιου ομίλου της Football League παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Ανυφαντάκης.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς θα πρέπει να διατηρήσουν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ακόμη, αποκάλυψε πως το… μυστικό της επιτυχίας είναι το καλό κλίμα στην ομάδα, το επιθετικό πνεύμα και φυσικά η ικανότητα των παικτών.

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας δήλωσε πως ακόμη είναι νωρίς, βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουν ταμείο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Sportday”:

Η πορεία μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σας;
«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύαμε στην ομάδα μας, διότι έχει ποιότητα, ταλέντο και παίκτες σε καλή ηλικία. Δεν έχουμε όμως κάνει τίποτα ακόμα. Μόλις πέντε παιχνίδια έχουμε δώσει για το πρωτάθλημα, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και πρέπει να διατηρήσουμε την καλή μας κατάσταση».

Τι έχει λειτουργήσει τόσο καλά μέχρι στιγμής κι έχετε αυτή τη συγκομιδή, αλλά κι αυτή την εικόνα;
«Προσπαθούμε σε κάθε ματς να παίξουμε ποδόσφαιρο κι έχουμε παίκτες που είναι ιδιαιτέρως ικανοί στο τεχνικό κομμάτι. Έχουμε επιθετικό πνεύμα, θέλουμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια και, αν είναι δυνατόν, να τα κερδίζουμε. Έχουμε επίσης οικογενειακό κλίμα και πολύ καλά αποδυτήρια».

Φαντάζομαι πως θα είστε ικανοποιημένος από την προσαρμογή των 12 νέων παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι.
«Ναι, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Κάποια παιδιά έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά συνολικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις μεταγραφές που έγιναν».

Αρχικός στόχος σας ήταν η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Δεν μπορεί ωστόσο μ' αυτή την πορεία, να μη σκέφτεστε τα πλέι οφ:
«Ο όμιλος είναι ανοικτός, αλλά το πιο σημαντικό για την Επισκοπή είναι να λειτουργήσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, με το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Να λειτουργήσουν καλά οι ακαδημίες και να βγάλουμε νέους παίκτες. Η φιλοσοφία μας στο πρωτάθλημα δεν αλλάζει. Προσεγγίζουμε κάθε ματς διαφορετικά. Πηγαίνουμε, δηλαδή, παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Μπορούμε να πούμε κι ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πιο χαμηλό από όσο περιμένατε;
«Θα μπορώ να σας απαντήσω σ' αυτό, όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Μέχρι στιγμής βλέπω πολλούς παίκτες με ποιότητα, αλλά θα ήθελα να έχω μεγαλύτερο δείγμα πριν κρίνω συνολικά το επίπεδο του πρωταθλήματος».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σας κι αυτά που κρίνετε ότι χρειάζονται τη μεγαλύτερη βελτίωση;
«Προσπαθούμε ως ομάδα να ανταποκριθούμε και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, καλή επιθετική ανάπτυξη. Προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια με δυνατό πρέσινγκ, καλό passing game και επιθετικό πνεύμα. Δουλεύουμε πολύ αμυντικά και έχω παίκτες που θυσιάζονται για την ομάδα.
Δεν έχω παίκτες που περπατάνε. Όλοι μαρκάρουν, όλοι δουλεύουν σκληρά στο παιχνίδι».

Το αγαπημένο σας σύστημα είναι το 4-3-3 που εφαρμόζετε στην Επισκοπή;
«Ναι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει πάντα το αγωνιστικό στυλ μιας ομάδας και λιγότερο ο σχηματισμός της. Εμείς για παράδειγμα, θέλουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια κι επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι μας. Αυτό δεν το επιτυγχάνεις απλά και μόνο επειδή επιλέγεις ένα σύστημα».

Το επόμενο παιχνίδι σας είναι την Κυριακή και υποδέχεστε τον Αστέρα Μαγούλας. Πώς το αντιμετωπίζετε τώρα που σας θεωρούν φαβορί;
«Ναι, έχουμε καταφέρει να είμαστε το απόλυτο φαβορί. Είναι, όμως, ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Ο αντίπαλος μάς έχει αποκλείστει στο Κύπελλο και "καίγεται" για βαθμούς στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Θα μας λείψει για ένα μήνα ο Τριχάκης, ένα νέο παιδί που υπολογίζουμε πολύ, απόντες θα είναι επίσης οι Ντιαλό και Ντάρκο κι αυτά είναι όλα τα προβλήματα για μας».

Πώς κρίνετε τα πλέι οφ της ανόδου ως διαδικασία;
«Είναι πολύ παράξενη διαδικασία. Άλλωστε, δεν έχει ξανασυμβεί. Θα δώσουν πάντως έναν επιπλέον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα».

Έχετε κάποιο γούρι προσωπικά ή ως ομάδα;
«Οχι, δεν έχω... Ούτε η ομάδα μας έχει. Το ξέρω πως δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Ποιος είναι άραγε ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχετε δουλέψει;
«Δύσκολη ερώτηση. Αν πω κάποιον, ίσως να αδικούσα κάποιον άλλο και δεν θα το ήθελα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: