Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εκτέλεσε την Εφές ο Τζέικομπσεν!

Με πρωταγωνιστές τους Τζέικομπσεν και Γκαβέλ η Μπάμπεργκ που έχανε με 14 πόντους στο 26΄κατάφερε να κερδίσει την Εφές με 88-86, με τρίποντο του πρώτου 2’’ πριν το τέλος

Εκτέλεσε την Εφές ο Τζέικομπσεν
Η Μπάμπεργκ έκανε άλμα πρόκρισης για να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του Β’ ομίλου, καθώς με τον Τζέικομπσεν (23 πόντους) και τον Γκαβέλ με 17, έπιασε στον ύπνο την Εφές που πίστεψε πως θα κάνει περίπατο (52-66 στο 26’) και πήρε μια σπουδαία νίκη με 88-86.

Με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, ξεκίνησε το ματς. Ήταν η Εφές αυτή που έκλεισε προηγούμενη, την πρώτη περίοδο με τους Γκόρντον, Πλάνινιτς και Σαβάνοβιτς να μπαίνουν καλά στο ματς.
Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και το 16΄. Σε εκείνο το σημείο ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς σημείωσε δύο τρίποντα και η τουρκική ομάδα, κατόρθωσε να ξεφύγει με 51-44, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Η Εφές μπήκε όπως τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο και στην έναρξη της 3ης περιόδου με τον Σαβάνοβιτς να είναι καυτός και τον Χόμπσον να βοηθά στο σκοράρισμα.

Ξαφνικά η Μπάμπεργκ αφυπνίστηκε και με ένα σερί 18-2 στα τελευταία 4,5 λεπτά της 3ης περιόδου, πήρε κεφάλι, χάρη κυρίως στον Κέισι Τζέικομπσεν που σημείωσε 8 σε αυτό το διάστημα και του Φορντ κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το ματς βρισκόταν στην απόλυτη ισορροπία με την γερμανική ομάδα να κάνει και πάλι ένα σερί 7-0 2:18 πριν τη λήξη. Εκεί ο κάκιστος Κώστας Βασιλειάδης με δύο ζευγάρια βολών και ένα τρίποντο ενδιάμεσα, έφερε και πάλι το ματς σε ισορροπία. Ο Μάικ Ζίρμπες έβαλε μία βολή 1’ πριν το τέλος. Άστοχο σουτ του Γκόρντον, λάθος του Γκαβέλ και ο Γκόρντον 10 δεύτερα πριν το τέλος, έδωσε ξανά προβάδισμα στην Εφές. Όμως ο Κέισι Τζέικομπσεν κράτησε τον τελευταίο λόγο για τον εαυτό του και με ένα τρίποντο δύο δεύτερα πριν το τέλος, χάρισε τη νίκη στην Μπάμπεργκ.


Μπάμπεργκ:
Γκόλντσμπερι 2 (8 ασίστ), Γκαβέλ 17 (4/4 τρίποντα), Τζέικομπσεν 23 (7/10 τρίποντα), Μάρκοτα 2, Ζίρμπες 9, Σάντερς 2, Ράιτ 8, Τάντα, Νόιμαν 4, Φορντ 7, Σμίθ 14 (2)

Αναντολού Εφές: Πλάνινιτς 8 (1), Χόμπσον 14, Γκόρντον 14, Σαβάνοβιτς 17 (4), Ερντέν 7, Βασιλειάδης 9 (1), Μπαλμπάι, Μπατούκ 5(1), Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Μπάρατς 7 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: