Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Αφήνιασε» ο Γουέμπερ!!

Από την πρώτη θέση του γκριντ του Άμπου Ντάμπι θα εκκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος στην πίστα Yas Marina πανηγύρισε την δεύτερη πολ ποζίσιον του τη φετινή σεζόν. Το ένα-δύο η Red Bull.

«Αφήνιασε» ο Γουέμπερ!
Τη δεύτερη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Μαρκ Γουέμπερ στο 17ο γκραν πρι της σεζόν που φιλοξενείται στην πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι.

Το ένα-δύο έκανε η Red Bull, με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, να πλασάρεται στη δεύτερη θέση.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον ρυθμό των «κόκκινων ταύρων».

Τον έλεγχο του μονοθεσίου του έχασε ο Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο του γύρο με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να ολοκληρώσει τις κατατακτήριες δοκιμές από την τέταρτη θέση.

Τον πέμπτο χρόνο έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω πλασαρίστηκε ο έτερος πιλότος της Lotus, Ρομάν Γκροσάν.

Πρώτη περίοδος (Q1): Στο παρά πέντε ο Μάσα…

Με τη μέση γόμα της Pirelli ξεκίνησαν οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, την οποία αντικατέστησαν με τη μαλακή προς το τέλος της περιόδου.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος με το δίδυμο της Red Bull να επιλέγει να βγει απευθείας με τη μαλακή γόμα με την οποία έκανε μόλις τρεις γύρους.

Στην τελευταία προσπάθεια του ο Φελίπε Μάσα πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση των δοκιμών. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι: Γκουτιέρες (Sauber), Σούτιλ (Force India), Φαν ντερ Γκάρντε- Πικ (Caterham), Μπιανκί-Τσίλτον (Marussia).

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός τελικού ο Αλόνσο

Με τους προβολείς να ανάβουν σιγά-σιγά στην πίστα Yas Marina πραγματοποιήθηκε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Οι πιλότοι της Mercedes ήταν ξανά οι ταχύτεροι της περιόδου με τον Νίκο Ρόσμπεργκ αυτή τη φορά να κάνει τον ταχύτερο χρόνο και τον ομόσταβλό του να ακολουθεί.

Απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός της Ferrari με τον Αλόνσο να μην καταφέρνει να προκριθεί στον τελικό των κατατακτήριων, κάνοντας τον 11ο χρόνο. Εκτός τελικού έμεινε και ο Τζένσον Μπάτον.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Βερνιέ (Toro Rosso), Μαλδονάδο-Μπότας (Williams).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Γουέμπερ, Red Bull
2. Φέτελ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Χάμιλτον, Mercedes
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Χούλκενμπεργκ, Sauber
7. Γκροσάν, Lotus
8. Μάσα, Ferrari
9. Πέρες, McLaren
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso

11. Αλόνσο, Ferrari
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Μπάτον, McLaren
14. Βερνιέ, Toro Rosso
15. Μαλδονάδο, Williams
16. Μπότας, Williams

17. Γκουτιέρες, Sauber
18. Σούτιλ, Force India
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
20. Μπιανκί, Marussia
21. Πικ, Caterham
22. Τσίλτον, Marussia
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: