Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"Το πιο περίεργο ματς αιωνίων που θα γίνει ποτέ"!

Ποιος άνθρωπος του Παναθηναϊκού έκανε την παραπάνω δήλωση στον sportdog και για ποιο λόγο; Τι περίμενει να δει σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης"; Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και πρώην σκάουτερ της ομάδας, Σπύρος Λιβαθηνός, μίλησε στον sportdog για το αποψινό ντέρμπι "αιωνίων" στη Λεωφόρο χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι το "πιο περίεργο" που έχει γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες.
"Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος. Έχει ευρωπαϊκές επιτυχίες, πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα και είναι φαβορί τίτλου. Ο Παναθηναϊκός στο ψάξιμο... Αλλά μην ξεχνάμε αυτά τα ματς έχουν δικιά τους φιλοσοφία", σχολίασε αρχικά ο κ. Λιβαθηνός.
Ερωτηθείς αν ο προπονητής του Γιάννης Αναστασίου είναι έτοιμος να διαχειριστεί ένα ντέρμπι "αιωνίων"απάντησε: "Εγώ δεν μπορώ να πω ότι το παιδί έχει τη συγκεκριμένη εμπειρία. Εξαρτάται απ' την ομάδα που βρίσκεται ο κάθε τεχνικός. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο απαραίτητα ο προπονητής. Άλλα στοιχεία δίνουν το αποτέλεσμα. Στα ντέρμπι μετράει η ψυχή, το πάθος, η διάθεση, η τύχη. Φυσικά σημαντικός παράγοντας είναι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων".
Όσον αφορά τον παίκτη του Παναθηναϊκού που θα αποτελέσει βαρόμετρο για την εικόνα του Τριφυλλιού και θα συμβάλει στην υπόθεση νίκη, ο βετεράνος των "πρασίνων" υποστήριξε ότι: "Σε αυτή τη φάση, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες που μπορούν να συγκριθούν με αντίπαλο στην ίδια θέση με τον Ολυμπιακό, όπως κάναμε παλιά. Σίγουρα έχει παίκτες με ποιότητα στην επίθεση όπως ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα, αλλά σε αυτά τα ματς χρειάζεται συνολική δουλειά. Η ομάδα ξεκινάει απ' τον τερματοφύλακα και είναι θετικό ότι ο Καπίνο προέρχεται από καλή εμφάνιση στην Κρήτη. Απ' την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με περισσότερη εμπειρία. Ο Μήτρογλου είναι αυτός που ξεχωρίζει. Την παραμικρή ευκαιρία την κάνει γκολ αυτό το παιδί. Έχει τον Σαβιόλα, διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως οι Σιόβας, Μανιάτης, Χολέμπας και Βάις που κάνουν τη διαφορά".
Καταλήγοντας τόνισε: "Ο αποψινός αγώνας είναι αναμφισβήτητα το πιο περίεργο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων. Ο Ολυμπιακός μία ομάδα με τόσους πολλούς διεθνείς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, του οποίου το ρόστερ αντιμετωπίζει κενά φέτος. Η Λεωφόρος θα παίξει κι αυτή τον ρόλο της. Είναι ζεστή έδρα που δίνει αβαντάζ, με τον κόσμο να αποτελεί τον 12ο παίκτη. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς φασαρίες και έκτροπα. Εννοείται πως θέλω να κερδίσει η ομάδα μου (Παναθηναϊκός)". 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: