Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αμπντούν: «Να κάνει το παιχνίδι του»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επικρατήσει του Παναθηναϊκού, εφόσον κάνει το παιχνίδι του απόψε μέσα στη Λεωφόρο, εμφανίστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου.

Αμπντούν: «Να κάνει το παιχνίδι του»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να… αποδράσει με το «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού στο αποψινό ντέρμπι παρουσιάστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός αποχώρησε το καλοκαίρι για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως υπογράμμισε ότι οι Πειραιώτες είναι η οικογένειά του και περιμένει σήμερα να πάρουν μία σημαντική νίκη μέσα στη Λεωφόρο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 27χρονος άσος στον «Γαύρο»

Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο…

«Αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Πάντα τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κρύβουν παγίδες και θέλει μεγάλη προσοχή. Βέβαια, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Πολύ-πολύ καλύτερη και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Νομίζω ότι θα νικήσει. Έχει παίκτες στο ρόστερ του, όπως ο Σαβιόλα, που είναι τεράστιοι σε ποιότητα και προσωπικότητα. Μπορούν να κάνουν εύκολη τη νίκη και πρέπει να το κάνουν…».

Τι θεωρείς ότι θα κάνει τη διαφορά σε αυτό το ματς; Ποιο είναι το κλειδί; Το πάθος, η δύναμη;

«Όχι, όχι! Απλά ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το παιχνίδι του. Βλέπω τους αγώνες στο Champions League, αλλά παρακολουθώ όσο μπορώ και στο πρωτάθλημα. Φέτος, η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο… Η διαφορά είναι τεράστια μεταξύ των δύο ομάδων. Για αυτό επιμένω. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το παιχνίδι του και παίξει έτσι όπως ξέρει, θα νικήσει…».

Όσο έχεις δει τη ομάδα τι ξεχωρίζεις;

«Ο Κώστας Μήτρογλου πετάει. Πετάει, καταλαβαίνεις; Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Μακάρι να σκοράρει και σήμερα».

Ο Ολυμπιακός δεν θα σε ξεχάσει ποτέ… είχες σκοράρει στο ΟΑΚΑ και είχες δώσει την τελευταία εκτός έδρας νίκη…

«Ούτε εγώ θα ξεχάσω ποτέ μου αυτό το γκολ. Αλλά φυσικά δεν ξεχνώ και ούτε θα ξεχάσω τον κόσμο, τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο έχω εξαιρετικές σχέσεις. Μου έδωσαν τα πάντα. Ήταν τα δύο καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Πήρα κούπες, πήρα εμπειρίες στο Champions League και έγινα καλύτερος. Τους ευχαριστώ όλους, θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Τι σημαίνει για έναν παίκτη να σκοράρει σε ένα τέτοιο ματς και μάλιστα εκτός έδρας;

«Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πιστεύω. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και είναι τρομερό να βάζεις γκολ σε ένα τέτοιο ματς. Και είναι τρομερό γιατί όταν σκοράρει, αυτόματα γράφεσαι στην ιστορία. Δεν σε ξεχνάει ο κόσμος. Είτε εκτός έδρας είτε στο Καραϊσκάκη…».

Ποια είναι η ευχή σου; Πολλά γκολ;

«Μακάρι να σκοράρουν πολλά τέρματα. Να βάλει γκολ εύχομαι ο Μήτρογλου και ο Βάις που είναι καλό παιδί. Αν και δεν παίξαμε στον Ολυμπιακό μαζί, είναι τρομερός χαρακτήρας. Να γίνει ένα καλό ματς, να νικήσει ο Ολυμπιακός και να δώσει χαρά στον πρόεδρο, στον κόσμο, γιατί πέρσι δεν πήραμε εμείς νίκη. Φέραμε δύο ισοπαλίες. Και αυτό δεν το άξιζαν οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα… Φέτος, λοιπόν, πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά».

Ίσως γυρίσεις στο μέλλον και σκοράρεις ξανά σε τέτοιο ματς...

«Φυσικά. Δεν το αποκλείω. Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου και πέρασα τέλεια. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάνεις επιλογές. Ίσως γυρίσω. Οι άνθρωποι που αγαπώ είναι στην Ελλάδα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: