Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κατσικάς: «Κάνω νέα αρχή…»

Έτοιμος για νέα αρχή στην καριέρα του ο Γιώργος Κατσικάς του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην κάμερα της Nova για τη συνέχεια της φετινής σεζόν.

Κατσικάς: «Κάνω νέα αρχή…»
Κοιτάζει μπροστά και είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς είναι ο Γιώργος Κατσικάς. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στην Nova για την σταδιακή επαναφορά τους σε κανονικούς ρυθμούς αλλά και για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

«Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να θεωρηθώ ή ως μια καινούρια αρχή - ας το πούμε έτσι - αλλά απ' ότι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει χώρος για μένα στο αρχικό σχήμα. Παρόλα αυτά ναι μπορούμε να το πούμε κι έτσι, καθώς πέρυσι ξεκίνησα να παίζω αλλά φέτος δεν ισχύουν τα ίδια. Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι δουλειά κι υπομονή».

Ήταν οι τραυματισμοί, ήταν το γεγονός της μη παρουσίας σου στις αρχικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας που συγκεντρωτικά σου έστειλαν το μήνυμα για να δουλέψεις ακόμη περισσότερο και να προσπαθήσεις να παρουσιάσεις κάτι ακόμη καλύτερο;

«Σίγουρα, πέρυσι ξεκίνησα να παίζω, μετά είχα κάποιους τραυματισμούς, μ' άφησαν πίσω και δε μ' άφησαν να τελειώσω το πρωτάθλημα υγιής. Φέτος προσπαθώ εγώ να κάνω μια νέα αρχή. Όντως μέχρι πρότινος δεν υπήρχε για μένα χώρος στην αρχική 11άδα, δεν ήμουν στις βασικές επιλογές του προπονητή παρόλα αυτά αυτός είναι το αφεντικό, αυτός κάνει κουμάντο, αυτός αποφασίζει πότε θα παίζουμε και πότε όχι. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κάνω υπομονή, να δουλεύω στην προπόνηση κι όταν μου δοθεί η ευκαιρία να την αρπάξω κατευθείαν».

Τον τελευταίο καιρό τον έχεις εκμεταλλευτεί για να δουλέψεις και σε συγκεκριμένους τομείς;

«Ναι και συγκεκριμένα και γενικά. Για να ολοκληρωθεί κάποιος σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει εξειδικευμένη προπόνηση αλλά εννοείται και την προπόνηση όλου του γκρουπ. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνει και κάποια πράγματα εξειδικευμένα που αυτά θα τον βοηθήσουν για να μπορεί να μπει πιο γρήγορα στην ομάδα».

Εσένα προσωπικά διαπιστώνεις να σ' έχουν βοηθήσει, κρίνοντας κι από την πλέον πρόσφατη παρουσία σου στον αγώνα της Τετάρτης;

«Σε γενικές γραμμές αισθάνομαι καλά. Νομίζω πως δε φάνηκε η έλλειψη αγώνων στα δυο παιχνίδια του Κυπέλλου. Πιστεύω είμαι έτοιμος, σίγουρα μπορώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο αλλά ναι είμαι έτοιμος ν' ανταποκριθώ και σ' ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε αγώνες πρωταθλήματος κι γι' αυτό βέβαια βοηθήθηκα πάρα πολύ μέσα από αυτές τις προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα».

Η αίσθηση που σου άφησε η εμφάνιση της ομάδας στο Κύπελλο;
«Γενικά, δεν τα πήγαμε καλά, δεν τα πήγαμε κι άσχημα. Βάλαμε ένα γκολ από μια κόντρα επίθεση, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, το κρατήσαμε μετά το σκορ. Παρόλα αυτά υπήρχαν καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σ' αυτό. Το θέμα είναι ότι περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και τώρα έχουμε ένα ματς μπροστά μας στο πρωτάθλημα».

Σε τί κατάσταση βρίσκεται συνολικά η ομάδα;

«Σίγουρα, τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ευρώπη και πρωτάθλημα είναι κάπως κουραστικά, οι παίκτες χρειάζονται ξεκούραση, ιδίως αυτοί που παίζουν τα περισσότερα παιχνίδια. Ναι, πρέπει να ξεκουραστούν παρόλα αυτά δε βλέπω να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα όσον αφορά τη φυσική κατάσταση των παικτών και την ετοιμότητα καθώς ανταποκρίνονται επάξια στο ρόλο που τους αναθέτει ο προπονητής κι έτσι πιστεύω να κάνουν και οι αναπληρωματικοί που κάθονται στον πάγκο και αυτοί που είναι εκτός αποστολής».

Έχεις παρακολουθήσει τον Εργοτέλη; Έχεις άποψη για τον επόμενο αντίπαλό σας;

«Ναι τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι μια νεοφώτιστη ομάδα. Είναι - νομίζω - τέταρτη ή πέμπτη στο βαθμολογικό πίνακα, είναι πάρα πολύ ψηλά για νεοφώτιστη ομάδα. Παίζει κατά στιγμές καλό ποδόσφαιρο, είναι απειλητικοί στις κόντρα επιθέσεις. Παρόλα αυτά, όπως όλοι ξέρετε, είναι μια ομάδα στα μέτρα μας ίσως και υποδεέστερη - στα εισαγωγικά πάντα το υποδεέστερη έτσι καθώς δεν μπορούμε να κρίνουμε τον αντίπαλο όταν έχει ανέβει από τη Football League - εντούτοις, αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Μίλησες για συγκέντρωση, ποια είναι τα επιπλέον στοιχεία που χρειάζεστε για να συνεχίσετε την απόλυτη αξιοποίηση της έδρας σας;

«Ο ΠΑΟΚ, όπως γνωρίζουμε κι όπως φαίνεται κιόλας στα παιχνίδια, είναι μια ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες, καλά στελέχη, με ατομικά προτερήματα κυρίως του κάθε παίκτη, παρόλα αυτά δε χρειάζονται μόνον αυτά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Θέλει τρέξιμο, δουλειά, συνεννόηση και πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών. Πιστεύω πως αν έχουμε αυτά τα πράγματα και κυρίως συγκέντρωση στο παιχνίδι δεν μπορεί να μας κερδίσει καμία ομάδα εύκολα», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο νεαρός κεντρικός αμυντικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: