Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Μην το πεις ούτε του Παππά…!!

Καθοδηγούμενος από έναν εκπληκτικό Νίκο Παππά (24π.) ο-κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς-Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -15 και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι στην παράταση με 90-86.

Μην το πεις ούτε του Παππά…
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την κατάμεστη «Χάλα Πιονίρ» ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν στο -15 στο τρίτο δεκάλεπτο και το -14 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου κατάφεραν καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Νίκο Παππά να επιστρέψουν στο ματς και παρότι οδηγήθηκαν στην παράταση με τρίποντο του Μπλέικ Σιλμπ λίγο πριν το τέλος, αυτή τη φορά δεν έπαθαν ό,τι στο Βίλνιους και πήραν τη νίκη με 90-86.

Ο 23χρονος γκαρντ είχε 24 πόντους και μαζί με τον άστοχο πλην όμως καθοριστικό Διαμαντίδη και τον Ματσιούλις που είχε 16 ξεχώρισαν από το «τριφύλλι» που έφτασε τις δύο νίκες σε τρία ματς του τετάρτου ομίλου.

Κακός στην άμυνα

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μπατίστ ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Με τον τελευταίο να ξεκινά με 4/4 σουτ από μέση απόσταση απέναντι στο θηρίο των 221 εκατοστών Μαριάνοβιτς, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με πέντε (6-11). Η είσοδος του Τζένκινς μεταμόρφωσε τους γηπεδούχους και ο Αμερικανός γκαρντ με οκτώ πόντους έφερε την ομάδα του μπροστά με 19-15. Το τρίποντο του Μπράμου μείωσε τη διαφορά στον πόντο (23-22), αλλά το ανόητο φάουλ του Κάρι σε τρίποντο του Σιλμπ από το… κέντρο έκλεισε το πρώτο μέρος με 26-22 για τον Ερυθρό Αστέρα και πολλή τροφή για σκέψη για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Πεδουλάκη.

Ακόμη χειρότερος

Ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος, ο Παναθηναϊκός δυσλειτουργικός στην επίθεση και οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Κάτιτς ξέφυγαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με +9 (36-27). Ο Παππάς έδωσε κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα με πέντε προσωπικούς πόντους (36-30), όμως λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση που αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τη σταθερά κακή άμυνα και το ξέσπασμα του Μπλάζιτς έφεραν τον Ερυθρό Αστέρα στο 48-33 με τη λήξη του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερα εκτελεσμένα τρίποντα (4/14) από ό,τι δίποντα (7/10) παίρνοντας μόλις 4 πόντους μέσα από τη ρακέτα έναντι 18 των αντιπάλων τους.

Η αντεπίθεση έμεινε στη μέση

Ένας… άλλος, κανονικός Παναθηναϊκός, επέστρεψε από τα αποδυτήρια. Με έναν καταπληκτικό Παππά σε επίθεση (8π.) αλλά και άμυνα (με highlight μία τάπα στον Τζένκινς) πλησίασε στους τρεις (48-45) τρέχοντας ένα σερί 12-0. Τα μετόπισθεν λειτουργούσαν-επιτέλους-υποδειγματικά χάρη και στη βοήθεια του Γκιστ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χρειαστεί να περάσουν πέντε λεπτά για να σκοράρουν (50-45) στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως ακολούθησε ένα κακό τρίλεπτο, που επανέφερε τη διαφορά στους δέκα (56-46), προτού δύο βολές του θετικού Μαυροκεφαλίδη την κατεβάσουν στους οκτώ.

Επέστρεψε από την κόλαση, αλλά δεν το καθάρισε

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεκινά με 6-0 και να ξεφεύγει με 62-48. Ο Πεδουλάκης επέλεξε κοντό σχήμα με τεσσάρι τον Ματσιούλις και ο Παππάς ανέλαβε και πάλι να δώσει σφυγμό στον Παναθηναϊκό με έξι προσωπικούς πόντους (62-54), ενώ με τρίποντο του Μπράμου από τη γωνία τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός, που στο μεταξύ έχασε με πέντε φάουλ τον Γκιστ, πλησίασε στο -4, 64-60. Ο Διαμαντίδης που είχε 1/8 τρίποντα ευστόχησε δύο λεπτά πριν το τέλος μειώνοντας στον πόντο (67-66), ενώ ο Παππάς με γκολ-φάουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή ενάμιση λεπτό πριν το τέλος (67-69). Η καλή άμυνα επέτρεψε στον Διαμαντίδη με δύο προσπάθειες από τη γραμμή να φέρει την ομάδα του στο +4 (67-71). Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών και η αστοχία του Διαμαντίδη (2/4) επέτρεψε στον Σιλμπ με τρίποντο 10,7’’ πριν το τέλος να ισοφαρίσει. Η δύσκολη προσπάθεια του Διαμαντίδη με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο και το ματς πήγε στην παράταση, 74-74.

Μίλησε η εμπειρία

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το έξτρα πεντάλεπτο με τρίποντα από Μπράμο και Ματσιούλις απέναντι στη ζώνη (76-80). Έχασαν 2:55 πριν το τέλος τον Λάσμε με πέντε φάουλ, αλλά με απόλυτη ευστοχία στις βολές και σημείο αναφοράς τον Μπατίστ έφτασαν στο +4 (84-88), ενώ παρά τις προσπάθειες του Σιλμπ, ο Ματσιούλις με διπλή προσπάθεια «καθάρισε» το ματς στα 14’’ πριν το τέλος (86-90).

Δεκάλεπτα: 26-22, 48-33, 56-48, 74-74, 86-90 (πρτ.)

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Μίτροβιτς 2, Λάζιτς, Μπλάζιτς 14, Σιμόνοβιτς 7, Μαριάνοβιτς 4, Ραντένοβιτς 10, Κάτιτς 12, Νέλσον 1, Τζένκινς 17, Σιλμπ 19.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Κάρι, Μπατίστ 13, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Παππάς 24, Ματσιούλις 16.

Διαιτητές: Τολγκά Σαχίν (Ιταλία), Αντόνιο Κοντέ (Ισπανία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία).

*Λίγο πριν το τζάμπολ, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς παρέλαβε μία φανέλα με το νούμερο «8» στη μνήμη του πατέρα του, του αείμνηστου Μπόμπαν, που αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα. Το κοινό χειροκρότησε όρθιο.

**Μετά το τέλος του αγώνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, μπήκε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και συνεχάρη τα μέλη της «πράσινης» αποστολής για τη νίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: