Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο Μίτσελ δίδαξε τον Αναστασίου ενόψει ντέρμπι!!

Αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού παρακολούθησε με προσοχή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ", ξέρει τι πρέπει να κάνει το Σάββατο! Σε προηγούμενο σημείωμα είχαμε σχολιάσει ότι η κριτική που γινόταν το τελευταίο διάστημα στον Μίτσελ, έφτανε στα όρια της απαξίωσης. Και, φυσικά, ήταν πολύ αυστηρή. Γιατί ο Ισπανός ακόμα κι αν δεν είναι ο σούπερ προπονητής, που δεν είναι, έχει ένα σπάνιο χαρακτηριστικό: Πέρασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα του σαν βασικό στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό, αν μη τι άλλο, του δίνει πάρα πολλά συν.

Ένα από αυτά; Να διαβάσει εύκολα ότι ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία χρειαζόταν να έχει ένα ισχυρό κέντρο, που θα έκοβε στα δύο την Μπενφίκα. Με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές να τροφοδοτήσουν τη γραμμή κρούσης και ο Μανωλάς με τον Σιόβα να καθαρίζουν εύκολα και ωραία ό,τι πετούσε. Μήπως, όμως, το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει και ο Γιάννης Αναστασίου στο ντέρμπι του Σαββάτου, στη Λεωφόρο; Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύτερο υλικό από τον Παναθηναϊκό και πολλές εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο τους. Ο Μίτσελ, δηλαδή, μπορεί να αφήσει στον πάγκο τον Σαβιόλα και τον Κάμπελ, για παράδειγμα και να τους βάλει στο δεύτερο μέρος ή και καθόλου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον Βάις. Δεν είναι προς το συμφέρον του Παναθηναϊκού να πάει το παιχνίδι στις προσωπικές μονομαχίες, γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια στις περισσότερες θέσεις να έχει καλύτερες ή ισάξιες επιλογές από τον Ολυμπιακό.

Αν, όμως, ο Αναστασίου λειτουργήσει όπως ο Μίτσελ στην Πορτογαλία, μπορεί να φτιάξει ένα σφιχτό κέντρο και να αποδυναμώσει τη γρήγορη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Μαζί με δύο (ή ακόμα και τρία σέντερ μπακ, όπως ίσως να ήθελε ο Νίκος Αλέφαντος) να «καθαρίζουν» ό,τι βρίσκεται στον αέρα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα μειώσει πάρα πολύ τις πιθανότητες να δεχτεί γκολ. Και με την εμπειρία των φορμαρισμένων επιθετικών του και την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του, να κάνει ό,τι ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με την Μπενφίκα.

Υ.Γ. Η στήλη, φυσικά, δεν είναι κλεισμένη σε κάποιον πύργο. Αντιλαμβάνεται, όπως όλοι, τον θόρυβο που υπάρχει και όσα ψιθυρίζονται για ξέσπασμα των οπαδών του Παναθηναϊκού, αν το παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά. Μία προοπτική που δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, αν λάβουμε υπόψη μας τις απόψεις μεμονωμένων οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού που έχουμε συλλέξει. Οπότε μακάρι να δούμε έναν ωραίο αγώνα και τίποτα άλλο. Αλλά αν μετά από τόσες εβδομάδες που συζητιέται το θέμα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα είναι ντροπή αν δεν είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι και συμβεί το παραμικρό.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: