Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κίτσιου: «Πρώτα ο Εργοτέλης, μετά οι άλλοι…»

Κάθε αγώνας στην ώρα του είναι η λογική στον ΠΑΟΚ, κάτι που επιβαίωσε ο Στέλιος Κίτσιου στο Novasports εν όψει των αναμετρήσεων με Εργοτέλη, Μακάμπι και Ολυμπιακό πριν από τη διακοπή της Σούπερ Λίγκας

Κίτσιου: «Πρώτα ο Εργοτέλης, μετά οι άλλοι…»
Το μυαλό στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, και όχι σε εκείνα με Μακάμπι στη Χάιφα και Ολυμπιακό στο Φάληρο, έχουν στον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Στέλιος Κίτσιου στη Nova.

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο, γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι στο πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με κάθε ομάδα, αλλά σίγουρα η εβδομάδα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολη», υπογράμμισε ο διεθνής με την Ελπίδων μπακ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 20χρονος άσος στο Novasports

«Ναι, είχα την ευκαιρία να πάρω ορισμένες ανάσες, ξεκουράστηκα και πιστεύω πως είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν πιο πριν, την τελευταία εβδομάδα», ανέφερε αρχικά.

Μεγαλύτερη ανάγκη είχες για σωματική ή για ψυχολογική ξεκούραση;

«Και τα δυο ήταν πολύ σημαντικά».

Ετσι όπως έχει ξεκινήσει η σεζόν για σένα, σε προσωπικό επίπεδο, πως την εισπράττεις;

«Εχει ξεκινήσει πολύ καλύτερα απ' ότι θα περίμενα και το σημαντικό όμως είναι να συνεχιστεί και να μη σταματήσει εδώ που είναι».

Διαπιστώνεις εξέλιξη σε προσωπικό επίπεδο γιατί προσωπικά στην αρχή είχαμε διαπιστώσει μεγαλύτερη έγνοια για τ' ανασταλτικά σου καθήκοντα, στα τελευταία παιχνίδια κι ειδικά στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα, σε είδαμε να δοκιμάζεις σουτ, να πατάς περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Είναι πράγματα που σου βγαίνουν στην προσπάθεια που κάνεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου ή είναι και πράγματα που έρχονται κατόπιν συζήτησης με την τεχνική ηγεσία;

«Πιστεύω και τα δυο αλλά άμα δεν εξελίσσεσαι δε θα κάνεις ποτέ το βήμα παραπάνω κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αμα δεν προσπαθείς να γίνεις καλύτερος θα μείνεις στάσιμος, εκεί που είσαι».

Βλέποντας τον εαυτό σου σε μια καινούρια θέση, όπως είναι αυτή που ξεκίνησες την τρέχουσα σεζόν, η βοήθεια από ποιους ήρθε για την ταχύτερη αλλά και καλύτερη προσαρμογή σου;

«Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που ήρθε από τον προπονητή, τους βοηθούς του αλλά κι η συμπαράσταση που έχω κι από τον Κώστα Κατσουράνη, που παίζει κι από τη μεριά μου και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου, με τις συμβουλές του κι όλα αυτά που μου λέει».

Ο ανταγωνισμός αυξάνεται, άρχισε κι ο Γιάννης Σκόνδρας να παίρνει ευκαιρίες στη συγκεκριμένη θέση. Πως τον βιώνεις;

«Ναι, είναι πολύ καλό που υπάρχουν δυο, τρεις παίκτες όπως κι ο Κωνσταντινίδης, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός κι αυτό είναι πολύ καλό και για τους τρεις μας».

Η ομάδα συνεχίζει με νίκες, τα κατάφερε και στο Κύπελλο, παρακολουθώντας την τί εντύπωση σου έδωσε;

«Εντάξει, δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι όπως είχαμε κάνει στον αντίστοιχο πρώτο αγώνα. Σημασία έχει η πρόκριση και είναι ένας στόχος που πρέπει να τον κυνηγήσουμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Επόμενος αντίπαλος ο Εργοτέλης, τον έχεις δει κι αν ναι τί εντύπωση σου έχει προκαλέσει;

«Ναι, είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα αλλά εμείς δεν κοιτάμε τον αντίπαλο, κοιτάμε μόνον την ομάδα μας και πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί θα συνεχίσουμε να έχουμε το καλό πρόσωπο μέσα στην έδρα μας και να παίρνουμε τις νίκες».

Μίλησες για σοβαρότητα, πλαισιωμένη από ποια άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία κρίνεις πως πρέπει να πλαισιωθεί για να δώσετε συνέχεια στην ιδεατή ως τώρα αξιοποίηση της Τούμπας;

«Πιστεύω πως πέρα από το να είμαστε σοβαροί, θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια απόδοση έχουμε μέχρι τώρα κι ακόμη περισσότερο. Να είμαστε πειθαρχημένοι και πιστεύω ότι όλα θα έρθουν».

Η λογική εξέτασης των αγώνων όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί από εσάς είναι τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, εντούτοις επειδή η εβδομάδα που ακολουθεί είναι κατά τι ιδιαίτερη, στον ορίζοντα που έχετε μπροστά σας - έστω και στο βάθος - φαίνονται οι αγώνες που ακολουθούν ή δεσπόζει μόνον η φιγούρα του επόμενου αγώνα;

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο, γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι στο πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με κάθε ομάδα, αλλά σίγουρα η εβδομάδα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολη, όπως το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα κι ύστερα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε τον αγώνα με τον Εργοτέλη κι ύστερα όλα τ' άλλα», αποφάνθηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: