Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι πιστολέρο του ντέρμπι!!

Το www.sport-fm.gr κάνει μια ανάλυση στα πεπραγμένα, μέχρι τώρα, των τεσσάρων επιθετικών που είναι πολύ πιθανό να κρίνουν το ντέρμπι

Οι πιστολέρο του ντέρμπι
Toυ Κώστα Μιαούλη

Είναι εξαιρετικά μεγάλη η πιθανότητα να δούμε στο γήπεδο της Λεωφόρου από τη μία τους Μήτρογλου και Σαβιόλα και από την άλλη τους Μπεργκ και Φιγκερόα. Οι «αιώνιοι» στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό στις δικές τους ικανότητες και βέβαια οι τέσσερις τους, αποτελούν τους παίκτες που μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι.


Κώστας Μήτρογλου


Είναι ο απόλυτος σκόρερ μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα, από τη στιγμή που προηγείται στον πίνακα των σκόρερς με 12 γκολ. Κάθε 49,5 λεπτά σημειώνει γκολ στην Σούπερ Λίγκα κατά μέσο όρο και έχει 12/30 τελικές, σαν να είναι…σουτέρ τριών πόντων. Βρίσκεται στην κορυφή του μέσου όρου αξιολόγησης με 0.336 και 4ος στον συνολικό πίνακα με 200 βαθμούς.

Χαβιέ Σαβιόλα

Ο Σαβιόλα είναι ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού και σκοράρει 1 τέρμα ανά 4.6 προσπάθειες με 5/23. Από την ώρα που ο Μίτσελ άρχισε να τον ρίχνει μαζί με τον Μήτρογλου στα περισσότερα παιχνίδια, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκλείδωσαν πολύ πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες και να παίρνει εμφατικές νίκες. Είναι δεύτερος στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης με 208 και 4ος στον μέσο όρο με 0.299.

Μάρκους Μπεργκ

Ο Σουηδός αποτελεί το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού και τον πρώτο του σκόρερ. Μπορεί η εκκίνηση του να μην ήταν η ιδανική, αφού ήταν εμφανές πως του έλειπαν παιχνίδια, ωστόσο δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Έχοντας δίπλα του τον Φιγκερόα, από την αρχή καταφέρνει να απελευθερωθεί και σίγουρα η αποτελεσματικότητα του μπορεί να βελτιωθεί από το ένα γκολ ανά έξι τελικές που έχει μέχρι στιγμής.

Λουτσιάνο Φιγκερόα

Έχει ιδέα από ντέρμπι και μάλιστα είχε σκοράρει στο περσινό 1-1 στο «Καραϊσκάκη» με ένα υπέροχο τέρμα. Τώρα μπροστά στο «πράσινο» κοινό που τον έχει λατρέψει θέλει να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Σκοράρει κάθε 56 λεπτά, παρά τον περιορισμένο μέχρι τώρα, χρόνο συμμετοχής του.


Οι κρυφοί άσοι στο μανίκι


Ο Νταβίδ Φουστέρ και ο Χοσέ Κάρλος Ζέκα αποτελούν δύο παίκτες που έχουν παραστάσεις. Από τη μία, ο Ισπανός έχει κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι τώρα και έχει έρθει να θυμίσει στους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» το πόσο πολύτιμος είναι με τις 5 ασίστ και το 1 γκολ ως τώρα στην Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη μεριά ο Χοσέ Ζέκα κινείται σε πολύ ρηχά νερά και δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Χρωστάει μια μεγάλη εμφάνιση στον κόσμο του «τριφυλλιού» και ίσως να ήρθε η στιγμή σε αυτό το ντέρμπι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: