Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Ρίσκο οι δύο επιθετικοί από Αναστασίου»

Την άποψη ότι η σκέψη του Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιήσει δύο παίκτες στην επίθεση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιάννης Γκούμπας, μιλώντας στο Novasports.

«Ρίσκο οι δύο επιθετικό από Αναστασίου»
Υπέρ του Παναθηναϊκού θα λειτουργήσει το γεγονός ότι θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στη Nova.

Ο παλαίμαχος αμυντικός του «τριφυλλιού», όμως, εκτιμά πως είναι ρίσκο του Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μπεργκ και τον Φιγκερόα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός προπονητής στο Novasports

Γιάννη, με τόσα αιώνια ντέρμπι στις πλάτες σου, θα θέλαμε την άποψη σου για το ντέρμπι του Σαββάτου.

«Βάσει δυναμικής, ποιότητας, παιχτών και μπάτζετ ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά μόνο στα χαρτιά. Όπως πέρσι και στα δύο παιχνίδια που ο Ολυμπιακός και πάλι ήταν θεωρητικά καλύτερος και με καλύτερους παίκτες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και στα δύο παιχνίδια και μπορούσε να είχε πάρει την νίκη. Σε τέτοια ματς δεν μετράει ποιος έχει την καλύτερη ομάδα. Μετράει το ποιος θέλει πιο πολύ την νίκη και το ποιος έχει το πάθος και την θέληση να την πάρει».

Πως περιμένεις το ματς, με καλό ρυθμό, ή κλειστό;

«Με μια πρώτη ματιά αναμένω ένα κλειστό ματς με τις δύο ομάδες αρχικά προσεκτικές ώστε να μην δεχτούν γκολ. Ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα με ένα γρήγορο γκολ».

Έχοντας ζήσει την Λεωφόρο, έχοντας σκοράρει εκεί, πως κρίνεις την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη φυσική του έδρα και ενόψει του μεγάλου ντέρμπι;

«Η Λεωφόρος ήταν πάντα ένα συν για οποιονδήποτε παίκτη του Παναθηναϊκού. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι τεράστια και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Η Λεωφόρος δίνει ένα έξτρα κίνητρο, δύναμη και ώθηση για να κερδίσουν. Αλλά θέλω να συμβουλέψω τα νέα παιδιά αν κάτι δεν πάει καλά να κλείσουν τα αυτιά τους. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε και αν κάτι στραβώσει υπάρχει μουρμούρα. Δεν πρέπει να παρασυρθούν και πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους και να παλέψουν με συγκέντρωση για την νίκη».

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα όπλα των δύο αντιπάλων;

«Πάντα σε αυτά τα ντέρμπι υπάρχουν παίκτες από τους οποίους όλοι περιμένουν πολλά. Για μένα σε αυτά τα ντέρμπι δεν υπάρχουν «όπλα». Αυτό που μετράει είναι η συνολική προσπάθεια. Πολλές φορές σε αυτά τα ματς βγαίνουν πρωταγωνιστές από εκεί που δεν το περιμένεις. Αλλά πιο κοντά στη νίκη θα είναι η ομάδα που την θέλει πιο πολύ».

Στα τελευταία παιχνίδια ο Γιάννης Αναστασίου έχει χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Μπεργκ και Φιγκερόα. Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση και στο ντέρμπι;

«Στο ντέρμπι θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα ο Παναθηναϊκός να πάει με έναν επιθετικό. Θα είναι μεγάλο ρίσκο αν τελικά ξεκινήσει με δύο επιθετικούς, γιατί ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να κάνει τη ζημιά αν βρει ανοιχτούς χώρους. Γενικά πάντως νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στα πιο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια πρέπει να παίζει με δύο επιθετικούς».

Και μιας και μιλήσαμε για τον Γιάννη Αναστασίου, πως κρίνεις την επιλογή του Παναθηναϊκού με τον Έλληνα τεχνικό;

«Πιστεύω στον Έλληνα προπονητή. Είναι πολύ θετικό που ο Παναθηναϊκός έχει δώσει το χρίσμα σε έναν νέο Έλληνα προπονητή όπως ο Γιάννης. Είναι καλό για όλους εμάς τους ανερχόμενους προπονητές. Οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους ξένους τεχνικούς. Είναι καλό να μας δίνεται η δυνατότητα να δείχνουμε τις γνώσεις μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: