Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό!!

Την ανωτερότητά του έναντι του Παναθηναϊκού καλείται να αποδείξει ο Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου. Πώς σκοπεύει να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» ο Μίτσελ.

Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό
Τεράστια είναι η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός έναντι του Παναθηναϊκού, τον οποίο αντιμετωπίζει απόψε στη Λεωφόρο και πρέπει να αποδείξει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου την ανωτερότητά του (19:30, Novasports 1).

Οι δύο ομάδες δεν έχουν την ίδια δυναμική, όμως στα ντέρμπι μετρούν αρκετοί παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το σημερινό αποτέλεσμα. Για αυτό τον λόγο ο Μίτσελ ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τη βαθμολογική θέση του «αιώνιου» αντιπάλου και να κάνουν απλώς το παιχνίδι τους.

Μάλιστα, αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του ματς και τόνισε πως οφείλουν να φύγουν με την νίκη από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Αυτό, όμως, είναι κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι παίκτες, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες μέρες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός προπονητής σκοπεύει να παρατάξει ένα άκρως επιθετικό σχήμα, με το οποίο δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στο «τριφύλλι» και θα προσπαθήσει να επιβάλει το παιχνίδι του.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Παπάζογλου, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Σάμαρης, αν και θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Εντινγκά.

Στα πλάγια της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Φουστέρ και ο Κάμπελ, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Σαβιόλα με τον Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μεντζανί, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Βάις και Γιαταμπαρέ. Εκτός έμειναν οι Ντομίνγκες, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μπονγκ και Ολαϊτάν, όπως και ο ανέτοιμος Τόρες.

Προϊστορία

Σε 54 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, υπάρχει απόλυτη ισορροπία: κάθε «αιώνιος» έχει από 15 νίκες και 24 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Τα πέντε τελευταία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

09/12/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 (17' Μαυρίας, 67' Τοτσέ - 22', 34' Τζεμπούρ)
18/03/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (51' Αμπντούν)
30/10/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 (57', 63' Σισέ - 37' Μιραλάς)
21/03/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (68΄ Ντάρμπισιρ)
09/11/08 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: