Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πρώτα οι φανέλες, μετά οι ομάδες!!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι έτοιμοι για την πρώτη φετινή τους μάχη (19:30) και ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για το πού θα κριθεί το μεγάλο ντέρμπι.

Πρώτα οι φανέλες, μετά οι ομάδες
Eίναι ντέρμπι; Φυσικά και είναι. Πάντα ήταν και πάντα θα' ναι.

Ναι, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του και από την άλλη ο Ολυμπιακός πετάει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτά λένε όλοι και χρίζουν ακλόνητο φαβορί τους Πειραιώτες. Σε τέτοιο σημείο που οι αποδόσεις να ξαφνιάζουν με την τεράστια απόσταση που υπάρχει στη νίκη για κάθε ομάδα.

Δεν μπορείς να αρνηθέίς την πληρότητα των πρωταθλητών μήτε την φόρμα στην οποία βρίσκονται. Και ο Παναθηναϊκός όμως δεν είναι και τόσο τραγικός όσο πιστεύουν αρκετοί. Εχει μάλιστα ένα τεράστιο όπλο κι αυτό δεν είναι άλλο από την έδρα του. Η δύναμη της Λεωφόρου είναι μεγάλη. Μπορεί άνετα να αμβλύνει τις όποιες διαφορές υπάρχουν.

Ποιος έχει να χάσει περισσότερα αν ηττηθεί απόψε; Φαινομενικά, ο Ολυμπιακός. Θα απολέσει το αήττητο και είναι εξαιρετικά πιθανό να δει μαζί του τον ΠΑΟΚ στο ρετιρέ. Η πίστη του αδιαφιλονίκητου φαβορί για τον τίτλο μπορεί να κλονιστεί άμεσα. Το ίδιο και η ψυχολογία του εν όψει Μπενφίκα και... ΠΑΟΚ. Μια εβδομάδα σε μια χρονιά παίζει ο Ολυμπιακός. Έχει τον Μήτρογλου σε φουλ φόρμα, αλλά τον βασικό ρόλο θα τον παίξουν τα χαφ του.

Το παιχνίδι του κέντρου θα κρίνει σχεδόν τα πάντα. Κατ' ακολουθία τα άκρα. Γενικά, η διάθεση που θα δείξει κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟ έχει κι αυτός σε φόρμα Μπεργκ και Φιγκερόα. Εχει ανέβει ψυχολογικά. Έχει κι αυτός να χάσει. Αν και έχει μείνει πίσω βαθμολογικά πιθανή ήττα θα του προκαλέσει νέο πισωγύρισμα και μεγάλη φθορά στην αυτοπεποίθηση και την πίστη για ό,τι προσπαθεί να χτίσει.

Γκολ αναμένουμε εκατέρωθεν. Και ο Ολυμπιακός δεν πείθει τελευταία στα μετόπισθεν και ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τα ματς με τον Εργοτέλη πάσχει αμυντικά. Παράλληλα, αμφότεροι έχουν σούπερ επιθετικούς που μπορούν τη μισή φάση να την κάνουν γκολ.

Σε θέμα τακτικής αναμένουμε τι θα επιλέξουν οι δυο προπονητές. Αναμονή και χτύπημα στην κόντρα φαίνεται πως θέλει ο Αναστασίου. Παραδοσιακά φουλ επίθεση ο Μίτσελ.

Είναι ένα διαφορετικό από όλα τα άλλα παιχνίδι. Δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Σε ένα τέτοιο ματς δεν μετράει τι έχεις κάνει ως τώρα. Πρώτα παίζουν οι φανέλες, μετά οι παίκτες. Αυτή είναι η μοίρα, το πεπρωμένο αυτών των αγώνων.

Αυτό που επίσης μετράει για όλους μας είναι να δούμε ένα παιχνίδι δίχως ακρότητες. Ενταση θα υπάρχει όπως υπάρχει σε κάθε ντέρμπι. Αυτό δεν αποφεύγεται σε καμία χώρα του κόσμου. Αγωνιστική ένταση εννοούμε. Πάθος, δύναμη και νεύρα τεντωμένα. Μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Όποιος αποδειχθεί πιο κομφορμιστής θα είναι και εκείνος που θα επικρατήσει. Να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις και τη συμπεριφορά που χρειάζεται ένας τέτοιος αγώνας και στις ειδικές συνθήκες που πάντα εμφανίζονται. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: