Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Το θέμα να είναι η ουσία στο ντέρμπι»

Την ελπίδα να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό απόψε στη Λεωφόρο εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μιλώντας στο Novasports.

«Το θέμα να είναι η ουσία στο ντέρμπι»
Εκτός από το κομμάτι της τακτικής σε ένα ντέρμπι, όπως είναι το αποψινό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα περιμένουν να δουν θέαμα και γκολ στη Λεωφόρο.

«Να δούμε το παιχνίδι όπως πρέπει. Συγκεντρωμένοι στις προσπάθειες των παικτών δύο μεγάλων ομάδων. Σε αυτά που θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου και νυν της ΑΕΛ στο Novasports

Πως περιμένεις τον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο;

«Σίγουρα σ' ένα ντέρμπι «αιωνίων» δεν χωράνε προγνωστικά, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται η κάθε ομάδα. Όποιος μπει στη διαδικασία να προβλέψει τον νικητή θα χάσει την ουσία. Και η ουσία είναι να δούμε το παιχνίδι όπως πρέπει. Συγκεντρωμένοι στις προσπάθειες των παικτών δύο μεγάλων ομάδων. Σε αυτά που θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής έχει δείξει αστάθεια στα αποτελέσματά του από αγώνα σε αγώνα, αλλά ακόμα περισσότερο στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Κατάφερε και βρήκε «ταυτότητα» πολύ γρήγορα. Παρουσιάζει ένα ποιοτικό σύνολο. Αυτή εκτιμώ πως είναι η εικόνα των δύο «μονομάχων» του Σαββατιάτικου παιχνιδιού».

Σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει και η τακτική. Τι περιμένεις να δεις;

«Αναμφίβολα η τακτική προσέγγιση των δύο προπονητών είναι βασικό κομμάτι για το πως θα κυλήσει το παιχνίδι για την κάθε ομάδα. Δεν μπορώ να γνωρίζω που θα «χτυπήσει» ο κάθε προπονητής. Προσωπικά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω την τακτική προσέγγιση τόσο του κυρίου Αναστασίου, όσο και του κυρίου Μίτσελ. Είναι δύο προπονητές που από την αρχή οι ομάδες τους έχουν παρουσιάσει διαφορετικά πρόσωπα. Από τη μία ο Αναστασίου επέλεγε κατά κύριο λόγο 4-3-3 και σε κάποιες περιπτώσεις 4-4-2. Είδαμε όμως να εφαρμόζει και το 4-2-3-1 όπως είχε συμβεί κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την άλλη ο Μίτσελ παρατάσσει την ομάδα του με πιο ορθολογικό και συγκεκριμένο σχήμα. Ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις στον σχηματισμό της ενδεκάδας στον αγωνιστικό χώρο. Συνήθως βλέπουμε τον Ολυμπιακό με 2 επιθετικούς, Μήτρογλου και Σαβιόλα κυρίως, ενώ όταν θέλει να ενισχύσει τον άξονα βάζει πίσω από τον Μήτρογλου τον Ντομίνχες ή τον Φουστέρ».

Ο Ολυμπιακός έχει ταυτότητα, όπως είπες, ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται καθότι είναι νέα ομάδα με νέο προπονητή. Εκτιμάς ότι μπορεί να «χτυπήσει» το παιχνίδι; Να κοντράρει τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό. Άλλωστε παίζει στην έδρα του και η Λεωφόρος είναι μια «καυτή» έδρα. Μπορεί να έχασε στο τελευταίο εντός έδρας ματς από τον Πανθρακικό, όμως ο κόσμος στην έδρα του, του δίνει επιπλέον ώθηση, τον βοηθάει, δεν τον αγχώνει. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ότι δεν επηρεάζεται από τις έδρες των αντιπάλων. Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι ένα ντέρμπι προσωπικοτήτων. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, τις πτέρυγές του και ο Ολυμπιακός τον άξονά του. Ειδικά αν αγωνιστεί ο Φουστέρ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δύο προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Και στα δύο ρόστερ υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες. Ποιοι εκτιμάς ότι θα κάνουν τη διαφορά;

«Σίγουρα είναι λιγότεροι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει πολλά ταλέντα, που είναι όμως άπειροι. Από τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζω τον Πράνιτς. Ο Κροάτης έχει δείξει πως διαθέτει ποιότητα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αγωνίστηκε στη Μπάγερν Μονάχου. Απλά χρειάζεται χρόνο. Και φυσικά ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος δείχνει τρομερή εκτελεστική δεινότητα και επίσης έχει ζήσει πολλά ντέρμπι μίσους, ειδικά στην Αργεντινή με Ρίβερ και Μπόκα. Λόγω ταμπεραμέντου μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, να παρασύρει τους νεαρούς συμπαίκτες του.

Από τον Ολυμπιακό τώρα, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη. Άλλωστε διαθέτει το ποιοτικότερο ρόστερ του πρωταθλήματος. Θεωρώ όμως πως για την εμφάνιση του Ολυμπιακού και το πως θα παρουσιαστεί, «κλειδί» θα είναι αν θα αγωνιστεί ο Φουστέρ που κάνει πολύ δουλειά ανασταλτικά και δημιουργικά. Δεν ξέρω αν θα επιλέξει ο Μίτσελ να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Και φυσικά ο Μήτρογλου, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όλοι τον γνωρίζουν. Είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: