Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στο ψάξιμο για γήπεδο η Σέλτικ!!

Λόγω των Αγώνων Κοινοπολιτείας η Σέλτικ δεν θα μπορεί να δώσει τους αγώνες για τους προκριματικούς γύρους του Champions League στο γήπεδό της, ενώ η UEFA δεν θα της επιτρέψει να παίξει εκτός Σκωτίας.

Στο ψάξιμο για γήπεδο η Σέλτικ
Εάν η Σέλτικ κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Σκωτίας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στο πού θα δώσει τους αγώνες για τους δύο προκριματικούς γύρους που θα πρέπει να συμμετάσχει, καθώς το γήπεδό της αποτελεί ένα από τα γήπεδα, στα οποία θα διεξαχθούν οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «Κελτών» Πίτερ Λόγουελ, ζήτησε από την UEFA να διερευνήσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει για αυτό το πρόβλημα κοιτώντας και για γήπεδα, εκτός Σκωτίας.

Μιλώντας νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ο Λόγουελ δήλωσε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την UEFA, για να δούμε τι επιλογές έχουμε.»

«Όταν οι υπεύθυνοι της UEFA είναι ικανοποιημένοι με τις επιλογές που έχουμε κάνει, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε με τους σχετικούς ιδιοκτήτες των σταδίων, πιθανώς και εκτός Αγγλίας. Θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο γήπεδο της Αγγλίας ή και της Ιρλανδίας. Το «Avina Park» στο Δουβλίνο ή και «Croke Park» ή εναλλακτικά και κάποιο στάδιο της Premier League στη βόρεια Αγγλία. Είχαμε τεράστια υποστήριξή στο Δουβλίνο και το στάδιο ήταν γεμάτο όταν παίξαμε με τη Λίβερπουλ, το καλοκαίρι, οπότε θα ήταν υπέροχα να παίζαμε εκεί», προσέθεσε το στέλεχος των «καθολικών».

Από την άλλη η UEFA βάσει του καταστατικού της υποχρεούται να αρνηθεί το αίτημα της Σέλτικ καθώς ο κανονισμός της αναφέρει ρητά: «Οι αγώνες πρέπει να γίνονται είτε στο γήπεδο της ομάδας που φιλοξενεί τον αγώνα είτε σε άλλο γήπεδο μέσα στα γεωγραφικά όρια της ίδιας ομοσπονδίας».

Η μόνη εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανονισμό γίνεται είτε για λόγους ασφαλείας, είτε ως αποτέλεσμα πειθαρχικής ποινής η οποία έχει επιβληθεί από την UEFA.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: