Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κερδισμένος ο Αναστασίου, «χαμένος» ο Στέφενς!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν προέβαλε ποτέ αντίσταση και αφέθηκε στις προθέσεις του Παναθηναϊκού.

Κερδισμένος ο Αναστασίου, «χαμένος» ο Στέφενς
O ένας, ο Γιάννης Αναστασίου, κερδισμένος. Όχι μόνο στο χθεσινο-βραδινό παιχνίδι, αλλά γενικώς. Έχει φτιάξει μια ομάδα με πλάνο, που κάτι δείχνει, ακόμη και στ' ανεπιτυχή αποτελέσματα, ένα σύνολο το οποίο έχει ενέργεια και σημειώνει βήματα προόδου. Ο άλλος, ο Χουμπ Στέφενς, χαμένος. Όχι μόνο χαμένος στην αναμέτρηση της Λεωφόρου, αλλά χαμένος στις προσωπικές του αναζητήσεις. Εδώ κι ένα εξάμηνο φαίνεται να μην ξέρει ούτε ο ίδιος ποια είναι η καλύτερή του ενδεκάδα, ποιο το καταλληλότερο σύστημα και κρίμα τις δάφνες που κουβαλά.

Ο Ολλανδός έχει πάρει Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχει δουλέψει σε καλά ευρωπαϊκά κλαμπ κι εν πάση περιπτώσει δεν είναι τυχαίο όνομα. Όμως, η... αύρα του Θερμαϊκού μάλλον δεν του «κάθεται» καλά. Τι άλλο να πει κανείς;

Στο χθεσινό ματς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η ομάδα που είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη, ήταν άλλος. Μπήκε αποφασισμένος στο τερέν κι από την αρχή έκοψε κι έραψε την κατάσταση στα μέτρα του.

Έχασε δύο καλές ευκαιρίες μετον Μπεργκ, όπου ο Γλύκος όρθωσε ανάστημα, ενώ σε άλλη μία περίπτωση ο Κατσουράνης με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε τον Σουηδό φορ. Θα συμφωνήσουμε ότι ο λογαριασμός του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν γεμάτος με σπουδαίες φάσεις, αλλά από την άλλη πρέπει να δούμε και τι περιείχε το ενεργητικό του ΠΑΟΚ. Απολύτως τίποτε!

«Πράσινης» απόχρωσης ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα νωρίς, με τον Τρινταφυλλόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενώ μετά από την αποβολή του Κατσουράνη το «τριφύλλι» έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Νάνο. Ένας παίκτης που στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είχε προκαλέσει δυσπιστία με τις εμφανίσεις του, αλλά με τον καιρό απέδειξε ότι αποτελεί ένα χρησιμότατο εργαλείο στην αριστερή πλευρά της ομάδας, καθώς και στα στημένα. Ο «δικέφαλος» ουσιαστικά δεν προέβαλε ποτέ αντίσταση, αφέθηκε στις διαθέσεις των γηπεδούχων. Μάλιστα, εάν ο Παναθηναϊκός ήταν προσεκτικότερος, την ώρα της σπασμωδικής αντίδρασης του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σκορ.

Στις καθυστερήσεις έβαλε ο Αθανασιάδης ένα γκολ, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν -ούτε θα ήταν δίκαιο- ν' ανατρέψει την κατάσταση. Εγείρει, πάντως, ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του θα πρέπει να εμπεδώσουν ότι σε τέτοια παιχνίδια ποτέ δεν αφήνεις το πόδι από το γκάζι, διότι εάν υπολείπονταν δύο – τρία λεπτά ακόμη, θα έμπλεκε σε περιπέτειες. Ενίοτε τέτοιες περιπέτειες έχουν οδυνηρή κατάληξη. Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα υπό εκπαίδευση κι από κάθε ματς έχει κάτι να παίρνει, να το φιλτράρει και να το αθροίζει στη γνώση και στην εμπειρία που αποκτά καθώς κυλά η σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: