Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Δεν μπορούν να βρουν ένα φορ σε 180 εκατομμύρια;

Φοβερός Αλέφαντος στον sportdog για την πρεμιέρα του Μουντιάλ! Τι προβλέπει για τη Βραζιλία, ποιος παίκτης είναι "γελοία κατάσταση" και γιατί ο ρέφερι σφύριξε το πέναλτι;Τι Βραζιλία ήταν αυτή. Άλλη μπάλα βλέπουν οι εκφωνητές και άλλη εγώ; Δεν ξέρουν μπάλα αυτοί που περιγράφουν… Στέκονται στο σκορ μόνο… Αυτή η Βραζιλία για εμένα θα δυσκολευτεί πολύ, δεν πάει να είναι γηπεδούχος, άμα συνεχίσει έτσι θα πάθει ζημιές από Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ολλανδία, ίσως και από Ιταλία, Αγγλία. Είναι από τις χειρότερες Βραζιλίες που θυμάμαι! Το τι Βραζιλίες έχουν δει τα μάτια μου στο παρελθόν, τι παικταράδες, τι μορφές, δεν περιγράφεται. Αυτοί τώρα δεν έχουν μεγάλους παίκτες.

Η Κροατία χωρίς να είναι μεγάλη ομάδα, κατέβηκε στο γήπεδο καλά στημένη, στο πρώτο 20λεπτο κάθε αντεπίθεση της Κροατίας μύριζε γκολ, η Βραζιλία πίσω έμπαζε. Μία ανούσια υπεροχή, μία ανούσια κατοχή μπάλας. Η Κροατία με ένα έξυπνο 4-4-2 φαινόταν ότι θα νικούσε, δεν είναι μόνο ότι προηγήθηκε, έδινε χώρο και την εξυπηρετούσε η ροή του ματς.

Έβαλε και το χέρι του ο διαιτητής με το πέναλτι που έδωσε στη Βραζιλία, πολύ αυστηρό, τον τραβάει λίγο στην αρχή ο Κροάτης αλλά ο Φρεντ σωριάζεται κάτω για να εκβιάσει πέναλτι, θεατρίνος, και ο διαιτητής του το δίνει. Έπαιξε έδρα η διαιτησία γιατί μάλλον θέλουν να μην έχουν αναταραχές στους δρόμους, λόγω της κοινωνικής εξέγερσης εκεί. Σου λέει "άσε να πάει καλά η ομάδα τους, να ξεχάσουν τα προβλήματά τους, γιατί αν αποκλειστεί η Βραζιλία και δεν έχουν να ενθουσιάζονται με τη μπάλα, θα τα διαλύσουν όλα στους δρόμους". Δόθηκαν τρελά λεφτά για το Μουντιάλ, έγιναν τεράστιες υπερβάσεις στα έργα, και οι κοινωνικές ανισότητες εκεί είναι πολύ μεγάλες.

Ακόμα και όταν γύρισε το ματς η Βραζιλία, πιο πολύ φαινόταν προς το τέλος ότι θα ισοφαρίσει 2-2 η Κροατία, παρά ότι θα φάει τρίτο. Είχανε τρομάξει οι Βραζιλιάνοι. Έγινε το τρίτο γκολ όμως στο τελευταίο λεπτό με μία προσωπική πολύ καλή ενέργεια του Όσκαρ ο οποίος στο β’ ημίχρονο ήταν πολύ καλός. Όπως πολύ καλός ήταν και ο Νεϊμάρ, δεν τον περίμενα έτσι, όμως εγκλημάτησε ο προπονητής των Κροατών που του έβαζε πάνω του τον Ράκιτιτς.

Ο Ράκιτιτς δεν είναι για τέτοια δουλειά, έπρεπε να του βάλει τον Μόντριτς που είναι πιο σκληροτράχηλος. Γύριζε πίσω στα χαφ ο Νεϊμάρ για να ξεμαρκάρεται και να παίρνει την μπάλα. Η ντρίμπλα του Νεϊμάρ δεν είναι τόσο κλειστή σαν του Μέσι, είναι ανοικτή ντρίμπλα, μπορεί ένας καλός αντίπαλος να τον περιορίσει.

Ποιος πληρώνει 5€ Bonus για κάθε γκολ της Ελλάδας στο Μουντιάλ; Η mybet φυσικά!

Η Βραζιλία αυτή εμένα δεν με πείθει. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει εντυπωσιακά στη συνέχεια, εγώ μιλάω για όσο την έχω δει ως τώρα, και δεν είναι μόνο το πρώτο ματς με τους Κροάτες αλλά και στα φιλικά πιο πριν.

Τερματοφύλακα έχει τον Ζούλιο Σέζαρ που είναι στο τέλος του. Δεξί μπακ ο Άλβες έχει μεγαλώσει, δεν κάνει τις επιθέσεις που έκανε παλιότερα όταν έβγαινε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έφαγε και πολλά μπασίματα από τον Όλιτς.

Το κέντρο της άμυνας δεν έχει ταχύτητα, ο Τιάγκο Σίλβα είναι αργός και ο Νταβίντ Λουίς, κάτι ξέρει ο Μουρίνιο που τον πούλησε στην Παρί. Ο Μαρτσέλο αμυντικά είναι γκαφατζής, έβαλε και το αυτογκόλ.

Ανέβαινε ψηλά η άμυνά τους, έδινε χώρο η Κροατία, και ήταν πηγή κινδύνων πίσω οι Βραζιλιάνοι. Με καλές ομάδες αντίπαλες αυτοί θα έχουν πρόβλημα. Αν είναι σε φόρμα ο Μέσι και τους βρει έτσι, θα τους περνάει σαν σταματημένους.

Τα χαφ τους ήταν απογοητευτικά, ο Παουλίνιο και ο Γκουστάβο. Αργοί παίκτες. Ο Όσκαρ ανέβηκε πολύ, έβαλε και τη γκολάρα που του έδωσε πόντους. Η τριάδα αυτή πάντως δεν έχει ταχύτητα. Θέλω να δω αυτήν την τριάδα με αντίπαλους τα χαφ της Ισπανίας η οποία έχει χάφαρους, πολλούς χαφ έχει. Όχι μόνο οι βασικοί αλλά και αυτοί που είναι στον πάγκο είναι πολύ καλοί χαφ.

Μπροστά, αυτός ο Φρεντ γελοία κατάσταση. Μπάλα δεν ακούμπησε. Είχε αποτύχει στην Ευρώπη, μεγάλωσε κιόλας στην ηλικία, ολόκληρη Βραζιλία με τέτοια παράδοση και 180 εκατομμύρια κόσμο δεν μπορεί να βγάλει ένα σέντερ φορ να πετάξει έξω τον Φρεντ;

Ο Χουλκ πεσμένος, όπως είναι στη Ρωσία. Ο Νεϊμάρ πήγε καλά, εξήγησα πριν όμως γι΄ αυτόν κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Αυτά είδα εγώ και ρισκάρω πάντα να τα λέω από πριν για τη συνέχεια. Όπως σας έλεγα από την αρχή της σεζόν για την Ατλέτικο Μαδρίτης και δικαιώθηκα.

Πολύ πάθος έδειξαν οι Βραζιλιάνοι στον εθνικό τους ύμνο, ήταν φοβερή εικόνα να τους βλέπεις παίκτες και προπονητές να τραγουδάνε έτσι τον εθνικό ύμνο με φανατισμό λες και ήταν άγημα στρατιωτών! Από μπάλα όμως δεν είδα πολλά πράγματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: