Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σιόβας και Κλάους. Η διαφορά…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta.gr μία διαφορά μεταξύ…Σιόβα κι Αθανασιάδη, που είναι και η διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.. 
Δεν χρειάζεται να ψάξεις να μάθεις πολλά πράγματα. Λίγο να διαβάσεις τα ρεπορτάζ καταλαβαίνεις τις τεράστιες δυσκολίες που έχει ο ΠΑΟΚ για να υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο με τον Κλάους Αθανασιάδη. Προφανέστατα λόγω διαφωνιών στο οικονομικό.
ADVERTISEMENT
Τη μία δεν τα βρήκαν, την άλλη τα βρήκαν όμως δεν υπέγραψε, τώρα όλο είναι να συναντηθούν κι όλο δεν συναντιούνται κλπ, κλπ. Και σκέφτομαι πόσο επώδυνη είναι πάντα η θέση των συλλόγων, όταν αφήνουν ποδοσφαιριστές τους και δη βασικούς ποδοσφαιριστές να πλησιάζει η λήξη των συμβολαίων τους και δεν έχουν φροντίσει να τους τα ανανεώσουν έγκαιρα.
Σκεφτόμουν, διαβάζοντας το σίριαλ Αθανασιάδη, τις κινήσεις του Ολυμπιακού με τα συμβόλαια όλων των παικτών του και δη των βασικών. Αν αφαιρέσεις τους…33 και άνω, των υπόλοιπων παικτών τα συμβόλαια λήγουν το 2017 και το 2018. Ίσως κι ενός παίκτη του 2016, αν θυμάμαι καλά.
Στον Σιόβα δεν έσπευσε να κάνει νέο συμβόλαιο ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι; Του το πήγε μέχρι το 2018. Σου λέει, είναι καλός παίκτης, Έλληνας, διεθνής, σε καλή ηλικία, θα του κάνω μία αναπροσαρμογή στα χρήματά του και θα του φτιάξω κι ένα νέο συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Να έχει κι ο σύλλογος ήσυχο το κεφάλι του κι ο παίκτης ήσυχο το δικό του κεφάλι. Και παρότι ο 26χρονος άσος προέρχονταν από σοβαρό τραυματισμό (το κάταγμα τον περασμένο Γενάρη), έγινε το καινούργιο συμβόλαιο κι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.
Και να ξέρετε πως και στον Μανωλά ο Ολυμπιακός είχε κάνει νέο συμβόλαιο, από το περασμένο φθινόπωρο! Και στο Σάμαρη, βεβαίως, είχε δώσει νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι, μαζί με το Σιόβα. Κινήσεις που βοήθησαν, όταν ήρθαν σοβαρές προτάσεις μεταγραφών, τόσο το κλαμπ, όσο και τους παίκτες.
Διότι, άλλα χρήματα ζητάς για παίκτη με τον οποίο έχεις συμβόλαιο ως το 2018 κι άλλα χρήματα όταν το συμβόλαιό του λήγει π.χ. το 2016-στην τελευταία περίπτωση είσαι σε λιγότερο πλεονεκτική θέση. Όπως κι άλλα χρήματα ζητάει ο παίκτης από την επόμενη ομάδα του όταν έχει συμβόλαιο με 400 η, 500 χιλ. Ευρώ κι άλλα όταν έχει συμβόλαιο 150 η, 200 χιλ. Ευρώ-στην τελευταία περίπτωση είναι σε λιγότερο πλεονεκτική θέση…
Και τώρα ο ΠΑΟΚ παιδεύεται κι είναι υποχρεωμένος να διαπραγματευθεί υπό όρους δύσκολους την παραμονή του Αθανασιάδη. Κι αν τον κρατήσει κιόλας. Γιατί πρέπει να τα σπρώξει χοντρά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: