Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Μεγάλη Κυρία» η εθνική Ιταλίας!!

Άρωμα... Γιουβέντους έχει η «σκουάντρα ατζούρα» με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος.
Τα «παιδιά» του Κόντε
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους κλήθηκαν στην εθνική Ιταλίας από τον Αντόνιο Κόντε για τα παιχνίδια με Ολλανδία και Νορβηγία. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Άντζελο Ογκμπόνα, Λεονάρντο Μπονούτσι, Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, Τζόρτζιο Κιελίνι και Κλαούντιο Μαρκίζιο έλαβαν πρόσκληση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.
ADVERTISEMENT
Στην προηγούμενη εξάδα παικτών μπορούν να προστεθούν οι τραυματίες Αντρέα Πίρλο (ο οποίος πήρε πίσω την απόσυρσή του από την εθνική) και Αντρέα Μπαρτζάλι, οι οποίοι αν δεν ήταν τραυματίες ενδεχομένως να είχαν κληθεί, επίσης, από τον Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός φαίνεται πως εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τους πρώην ποδοσφαιριστές του στη «Μεγάλη Κυρία», αφού εκτός όλων των παραπάνω, ο 45χρονος προπονητής εμπιστεύθηκε στα δύο πρώτα του παιχνίδια ως ομοσπονδιακός τεχνικός τρεις ακόμη παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε στη Γιουβέντους και πλέον αγωνίζονται αλλού. Τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα της Τορίνο, τον Εμανουέλε Τζιακερίνι της Σάντερλαντ και τον Πάμπλο Οσβάλντο της Σαουθάμπτον (αγωνίζεται δανεικός στην Ίντερ).
Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τον Κόντε
Μόλις έγιναν γνωστές οι κλήσεις του Κόντε, οι Ιταλοί έπεσαν να τον «φάνε», κατηγορώντας τον για ιδιαίτερη μεταχείριση στους ποδοσφαιριστές, που είχε στη Γιουβέντους. Τα αποτελέσματα στους δύο αγώνες δικαίωσαν το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε δύο άνετες νίκες απέναντι σε Ολλανδία και Νορβηγία, με το ίδιο σκορ, 2-0.
«Μεγάλη Κυρία» και στο παρελθόν
Η αλήθεια όμως είναι πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η εθνική Ιταλίας έχει έντονο... άρωμα Γιουβέντους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934, που διεξήχθη στην Ιταλία μάλιστα, στην 22αδα βρίσκονταν 9 παίκτες (Μπερτολίνι, Μπορέλ, Καλιγκάρις, Κόμπι, Φεράρι, Μόντι, Όρσι, Ροσέτα και Βαρλιέν) της «Μεγάλης Κυρίας».
Στο Μουντιάλ της Δυτικής Γερμανίας το 1974, έξι Γιουβεντίνοι (Τζοφ, Σπινόζι, Μορίνι, Καπέλο, Καούζιο, Αναστάζι) ήταν στο ρόστερ, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Αργεντινής ο Έντζο Μπερζότ επέλεξε 9 παίκτες της Γιούβε (Τζοφ, Καμπρίνι, Κουκουρέντου, Τζεντίλε, Σιρέα, Μπενέτι, Ταρντέλι, Καούζιο, Μπετέγκα) στην 22αδα.
Έξι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους (Τζοφ, Καμπρίνι, Τζεντίλε, Σιρέα, Ταρντέλι και Ρόσι) βρίσκονταν στην ομάδα του 1982 στο Μουντιάλ της Ιταλίας, όσοι ήταν (Μπουφόν, Κιελίνι, Καναβάρο, Ιακουίντα, Μαρκίζιο και Καμορανέζι) το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά και φέτος στη Βραζιλία (Μπουφόν, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Πίρλο).
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στα ρόστερ της Ιταλίας στα Euro του 1980, 2000 και 2012, όπου επτά ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους είχαν θέση στην ομάδα.
Ο «αιμοδότης» της εθνικής
Οι αριθμοί δείχνουν πως η Γιουβέντους αποτελεί έναν από τους κύριους «αιμοδότες» της εθνικής Ιταλίας. Κάτι που δε φαίνεται παράλογο, αν κρίνει κανείς ποιοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της «Μεγάλης Κυρίας» και πόσους τίτλους έχουν κατακτήσει με αυτή.
Στις κλήσεις του Οκτωβρίου, πάντως, ο Κόντε ενδέχεται να καλέσει 8 νυν και 3 πρώην Γιουβεντίνους, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Αν όμως συνεχίσει να παίρνει αποτελέσματα και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, τότε θα έχει ήσυχο το κεφάλι του. Εφόσον έρθουν οι ήττες, θα εμφανιστούν και τα προβλήματα, παράλληλα με τις γκρίνιες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: