Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ντιαό: «Πολλοί δεν μας πίστεψαν…»

Η πίστη και το πάθος σε αντιδιαστολή με το άγχος των αντιπάλων έκαναν τη διαφορά υπέρ της Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία, όπως δήλωσε ο Μπορίς Ντιαό. Τι είπε ο κόουτς Βενσάν Κολέ.

Ντιαό: «Πολλοί δεν μας πίστεψαν…»
Την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν χαμένη εξ αρχής τη Γαλλία απέναντι στην Ισπανία έδωσαν οι «τρικολόρ». Αυτή η πίστη που έγινε πράξη έκανε τη διαφορά στον προημιτελικό, όπως δήλωσε ο Μπορίς Ντιαό.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, πρώτα από όλα γιατί πίστεψε πως μπορεί να κερδίσει και μετά γιατί τα κατάφερε. Πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε. Είχαμε μεγάλο κίνητρο, μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αυτό μας βοήθησε. Η Ισπανία είχε το άγχος να μη χάσει, ενώ εμείς δεν είχαμε αυτό το βάρος. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Ακόμη κι όταν η επίθεση δεν λειτουργούσε καλά, είχαμε την άμυνα να μας κρατά στο παιχνίδι. Θέλαμε να παίξουμε για να μη μετανιώνουμε για τίποτα μετά, να δώσουμε τα πάντα στο παρκέ, σαν να μην υπάρχει αύριο. Και το πετύχαμε», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας.

Ο προπονητής της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, είπε: «Είχα πει πως για να κερδίσουμε έπρεπε να είμαστε τέλειοι, ειδικά στην άμυνα. Ήταν κλειδί ότι τους κόψαμε τον αιφνιδιασμό και πήραμε τα ριμπάουντ. Δεν μπορείς να σταματήσεις όλους τους αντιπάλους, ειδικά παίκτες σαν τον Πάου Γκασόλ, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Οι παίκτες μου έκαναν ό,τι σχεδιάσαμε, είχαν μεγάλο κίνητρο και συγκέντρωση. Ποτέ δεν έπαψαν να το πιστεύουν και αντέδρασαν ψύχραιμα όταν η Ισπανία πέρασε μπροστά. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: