Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Χαρούμενος για αυτά τα παιδιά»

033069bf-b9ae-4c51-bf48-3375afb40947_1
Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Κώστας Τσάνας και αναφέρθηκε στον χθεσινό  αποκλεισμό της Εθνικής Ελπίδων αλλά και στο μέλλον τόσο των ποδοσφαιριστών που την αποτελούν αλλά και στο μέλλον της Εθνικής. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στον Arena 89,4:
Για τον αν είναι στεναχωρημένος μετά τον αποκλεισμό δήλωσε:«Όχι δεν είμαι στεναχωρημένος αλήθεια. Είμαι χαρούμενος γιατί είδα ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα. Θα μπορούσαμε να πάμε στα μπαράζ και να αποκλειστούμε στα μπαράζ. Η μόνη μου στεναχώρια ήτανε ότι την στιγμή που πανηγύριζαν τα παιδιά έπρεπε να τους πω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήτανε 4-3 και όχι 3-3 όπως μας είπανε κάποιοι. Εκεί στεναχωρήθηκα αλλά χάρηκα γιατί κατάφεραν τον στόχο που είχαμε θέσει από πριν από το παιχνίδι ,χάρηκα γιατί τους είδα να πανηγυρίζουν όλοι μαζί βασικοί , αναπληρωματικοί, παράγοντες , φίλαθλοι και η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό μετά το παιχνίδι ήταν ότι τέτοια παιχνίδια κάνουν αυτά τα παιδιά άνδρες, παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή του Προεδρίου της Ομοσπονδίας  όλοι είδαν να παρουσιάζουν τα παιδιά μία πολύ υγειή εικόνα απέναντι σε μία ομάδα που η Πολωνική Ομοσπονδία έχει επενδύσει πάρα πολλά γιατί ο ίδιος ο Πρόεδρος ο Μπόνιεκ ήταν εκεί με ένα τεράστιο τιμ, με αναλυτές, με τηλεοπτικά συνεργεία. Με όλα αυτά εμείς πετύχαμε το στόχο μας αποδίδοντας ποδόσφαιρο, βέβαια εντάξει τα γκολ ήρθανε στο τέλος αλλά είχαμε τις ευκαιρίες και νομίζω ότι είχαμε διαφορά από μία ομάδα που είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ήταν και καλή ομάδα.»
Εάν πιστεύει ότι αυτά τα παιδιά πράγματι μπορούν αποτελέσουν την μεγάλη Εθνική ομάδα σε ένα, δύο χρόνια τόνισε χαρακτηριστικά:  «Έχω την εντύπωση ότι είναι μία πολύ καλή δεξαμενή για την Εθνική ομάδα των Ανδρών. Γιατί δεν μπορεί να γίνει άμεση μετάβαση όλων των παικτών από το ένα επίπεδο στο άλλο , μπορεί όμως σταδιακά η Εθνική Ανδρών να παίρνει ποδοσφαιριστές από αυτούς. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε νέο παιδί που μπαίνει στην Εθνική Ανδρών είναι ήδη μέλος , δηλαδή ο Φορτούνης ,ο Φετφατζίδης , Κυριάκος Παπαδόπουλος , Κώστας Μανωλάς πρόσφατα ο Μάνταλος , είναι παίκτες οι οποίοι έχουν περάσει από την Εθνική Ελπίδων. Άρα είναι πολύ παρήγορο το σημείο ότι βλέπουμε ποδοσφαιριστές από εδώ. Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Εθνική Ελπίδων πριν μερικά χρόνια ήτανε στην Παίδων και παίζανε στις δεύτερες ομάδες των ομάδων τους , ήταν παίκτες που ήτανε στην Σούπερ Λίγκα και έπαιρναν δύο, τρεις συμμετοχές  και όμως εκτός από δύο, τρεις παίκτες που παραμένουν στην ίδια ομάδα οι άλλοι έχουν αλλάξει επίπεδο. Έχουν πάει πολύ υψηλότερα , έχουν πάει στο εξωτερικό σε καλύτερους συλλόγους άρα αυτό είναι εξέλιξη και μας δίνει την δυνατότητα να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή αρκετοί ποδοσφαιριστές  θα περάσουν στο πιο υψηλό επίπεδο που είναι η Ανδρών.»
Εάν θεωρεί ότι αυτά τα παιδιά ίσως να είναι η κορυφαία η μία από τις καλύτερες φουρνιές στην ιστορία της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων σχολίασε:   «Νομίζω ότι έχουν περάσει και άλλες φουρνιές χαρισματικές και ίσως πιο χαρισματικές γιατί ήταν πολύ πιο δύσκολες οι συνθήκες. Υπήρχαν πολύ πιο αυθεντικά ταλέντα παλαιότερα, υπήρχαν παίκτες με εκπληκτικές ικανότητες αλλά νομίζω ότι πολλά από αυτά τα παιδιά προσπαθούν να φανούν αντάξια των προηγούμενων γενιών. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση γιατί είναι εντελώς διαφορετικές  οι χρονικές περίοδοι που μιλάμε όμως έχουν τα στοιχεία πολλοί από αυτούς τους παίκτες να φτάσουν ψηλά γιατί λέμε η χρυσή γενιά ,μία γενιά των Ελπίδων  όπου οι περισσότεροι από αυτούς θα προχωρήσουν και θα κάνουν καριέρα. Ας έχουμε λίγη υπομονή να δούμε πόσοι από αυτά τα παιδιά θα αντέξουν την πίεση και τον ανταγωνισμό γιατί από εδώ και πέρα είναι τα δύσκολα.»
Για το που θεωρεί ότι οφείλεται ότι μετά τις επιτυχίες με την Ελπίδων δεν έχουμε το ίδιο μεγάλες επιτυχίες με τους ίδιους παίκτες και στην Εθνική Ανδρών τόνισε: «Θα διαφωνήσω σε αυτό γιατί οι περισσότεροι από τους παίκτες της Ανδρών είναι μέλη των προηγούμενων  Εθνικών ομάδων δηλαδή υπάρχει συνέχεια και επίσης να πω ότι παράδειγμα η Εθνική Ελπίδων η χθεσινή , εκτός από τον Τάσο  Λαγό, τον Νίκο Καρέλη και τον Βέλλιο ,όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές παίξανε τελικό Ευρώπης πριν από δύο χρόνια  στην Εσθονία, παίξανε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο  των Νέων κάτω των 20 και έχουν κάνει εμφανίσεις με την Εθνική Ελπίδων εμφανίσεις οι οποίες είναι αξιομνημόνευτες. Γύρισαν παιχνίδι με εννιά ποδοσφαιριστές από το 25′ κόντρα στην Τουρκία, κερδίσαν 5-1 την Σουηδία , δείχνουν ότι αρκετοί είναι υπόψιν του μεγάλου προπονητή της Εθνικής Ανδρών άρα αν δεν είναι αυτό εξέλιξη με όλη αυτήν την δουλειά που γίνεται εμείς δίνουμε την δυνατότητα και είμαστε τυχεροί να έχουμε τόσο υψηλό επίπεδο στις μικρές ηλικίες άρα είναι θέμα των ποδοσφαιριστών να το εκμεταλλευτούν για να φτάσουν πιο ψηλά γιατί η διάρκεια είναι αυτή που θα σε κάνει. Η μία συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών δεν είναι εξέλιξη αυτό είναι συγκυρία. Αν όμως έχει διάρκεια και παίξει τότε είναι εξέλιξη.»
Για το μέλλον της Εθνικής Ελπίδων από εδώ και πέρα κατέληξε: «Τώρα έχουμε καινούργια Εθνική Ελπίδων. Η επόμενη Εθνική Ελπίδων είναι για γεννημένους του 1994-95 είναι ανά δύο χρόνια η Ελπίδων ,η προηγούμενη ήταν 1992-93 και θα προσπαθήσουμε έχουμε μπροστά μας αρκετό καιρό να δούμε τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν και να εμφανιστούν και άλλοι στις ομάδες τους ώστε να γίνεται η επιλογή πιο εύκολα έχοντας περισσότερους παίκτες να διαλέξουμε.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: