Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Air… Slaughter!!


Το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο. Έι Τζει Σλότερ! Ο Αμερικανός ήταν η αποκάλυψη (16π.) στη νίκη του βελτιωμένου τριφυλλιού απέναντι στη Νίζνι (63-55). Double-double ξανά ο Μπατίστα

Air… Slaughter!
Ελλιπής ξανά (στην Αθήνα οι Μποχωρίδης, Μαυροκεφαλίδης, Νέλσον), αλλά βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως βαδίζει σε καλό δρόμο, επικρατώντας 63-55 της Νίζνι (του χρόνου στην Ευρωλίγκα) στο πλαίσιο του «Gomelsky Cup» και περιμένει την Κυριακή τον νικητή του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος.

Καλό αμυντικό πρόσωπο απ' τους πράσινους, που επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από τέσσερις ήττες, με τον Σλότερ στην επανεμφάνισή του να αποδεικνύεται... λίρα εκατό, πετυχαίνοντας 16 πόντους (3/3 τρίποντα) και δημιουργώντας αρκετούς τριγμούς στους Ρώσους.

Σταθερά... πάρτι ο Μπατίστα κάτω απ' τη ρακέτα που τέλειωσε με 19 πόντους (16ρ.), από κοντά ο Γκιστ (11π.), ντεμπούτο για τον... ικανοποιητικό Μπλουμς (4π., 5 φάουλ). Μίκρυνε το rotation ο Ιβάνοβιτς (δεν έπαιξε ο Φώτσης και οι μικροί, πέραν του Χαραλαμπόπουλου), προφανώς για να καταστρώσει και τα πλάνα του ενόψει Ολυμπιακού.

Το ματς:

Με διάθεση στην άμυνα και «μυαλό» στην επίθεση ξεκίνησαν οι Σλότερ, Διαμαντίδης, Γκιστ, Γιάνκοβιτς και Μπατίστα για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε 9-2 –δεχόμενος καλάθι μετά από τρία λεπτά... και κάτι- με πέντε πόντους του Έλληνα φόργουορντ. Το παιχνίδι έγινε άναρχο στη συνέχεια. Με εκατέρωθεν λάθη και με χαλάρωση στην πράσινη άμυνα, η Νίζνι –έστω κι αν έχασε αρκετά- σημείωσε τρία τρίποντα και ισοφάρισε σε 11-11. Ο Μπλουμς έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι και έδωσε... φαντασία, πετυχαίνοντας γρήγορα-γρήγορα τέσσερις πόντους και διαμορφώνοντας το 17-13 στο 10’.

Με τον Μπατίστα να αποτελεί σταθερά κάτω απ’ τη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 14’ με 24-17, βγάζοντας κάποιους αυτοματισμούς μπροστά. Η άμυνα των παικτών του Ιβάνοβιτς λειτουργούσε πολύ καλά –εκμεταλλευόμενη και κάποια εύκολα χαμένα καλάθια των Ρώσων, αλλά το πρόβλημα ήταν στην επίθεση. Μπορεί λοιπόν να διατηρούσαν το προβάδισμα, αλλά κάτι η αστοχία –κυρίως, κάτι τα λάθη δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να ξεφύγουν, με το ημίχρονο να κλείνει στο 26-21 (με νέο καλάθι του Μπατίστα).

Ο Σλότερ πήρε τα πάνω του. Με... τετράποντο δικό του και σίγουρο «τάισμα» στον Ουρουγουανό σέντερ, ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +8 (35-27) δείχνοντας πιο ορεξάτος μπροστά. Κι όσο αν ο Τόμπκινς προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά, οι πράσινοι δεν άφηνε τη Νίζνι να πλησιάσει. Διαμαντίδης και Σλότερ (και σούταρε) μοίραζαν τη μία ασίστ μετά την άλλη σε Γκιστ, Μπατίστα, οι οποίοι έκαναν... πάρτι κάτω απ’ τη ρακέτα και κρατούσαν την ομάδα τους στο +5 στο 30’ (43-38).

Απ’ τα μαλλιά... άρπαζε την ευκαιρία ο Σλότερ και με διαδοχικούς του πόντους, επιβεβαιώνε πως είναι εξαιρετικός σκόρερ, γράφοντας το 48-42. Ο Μπατίστα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ! Και με αυτόν αιχμή του δόρατος, ο Παναθηναϊκός έδειξε να «κλειδώνει» την νίκη, όταν τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 8 (54-46). Οι Ρώσοι έτρεξαν σερί 7-0 και το έκαναν ξανά... ντέρμπι (54-53). Δύο νέα τρίποντα από Γκιστ και Σλότερ αποκατέστησαν την τάξη, με το τριφύλλι να... φεύγει με 60-53, τους Ρώσους να μην έχουν χρόνο για το comeback και οι βολές στο τέλος να διαμορφώνουν το τελικό 63-55.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (3), Γιάνκοβιτς 5(1), Φώτσης, Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11, Μπατίστα 19 (16ρ)

Νιζνι (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούρι 3(1), Ντάνιελς 2, Βικτόροφ, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3(1) Κίνσει 12(3), Ροτσέστι 16, Σαβλέλιφ, Κριβόσεεφ, Τόμπκινς 11, Γκολόβιν *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: