Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός και η αλαζονεία της περσινής πορείας!!

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον προβληματικό φέτος Παναθηναϊκό που δείχνει να «πληρώνει» την περσινή εξαιρετική πορεία!  
Ο περσινός Παναθηναϊκός, μετά από πολλά χρόνια, γέμισε με ικανοποίηση τους φίλους της ομάδας. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε, η θριαμβευτική νίκη στο Καραϊσκάκη και η κατάληψη της δεύτερης θέσης, γέμισαν με αισιοδοξία τους οπαδούς του «τριφυλλιού» που βρήκαν απρόσμενες χαρές από την αγαπημένη τους ομάδα.
ADVERTISEMENT
Ο περσινός Παναθηναϊκός ήταν έργο, κατά πρώτο λόγο του Γιάννη Αναστασίου, που έφτιαξε μια σπουδαία ομάδα και κατά δεύτερο του Νίκου Νταμπίζα που έφερε ξένους παίκτες στην ομάδα, που έκαναν τη διαφορά, με κορυφαίο φυσικά τον Μάρκους Μπεργκ.
Ολα αυτά πέρσι φυσικά, επειδή ο φετινός Παναθηναϊκός απέχει σημαντικά από το σύνολο που πέρσι ανάγκασε ακόμα και τους αντιπάλους, να χειροκροτήσουν! Το πρώτο ανησυχητικό μήνυμα έφυγε με τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης και ακολούθησαν κι άλλα, με την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, αλλά και τις «φτωχές» νίκες στη Σούπερ Λίγκα.
Η επιβεβαίωση ότι η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική από την περσινή, ήρθε με το 2-0 της Πορτογαλίας, κόντρα στην Εστορίλ. Η ήττα στο Europa League γκρέμισε κάθε ελπίδα ότι η περσινή συνταγή θα ισχύσει και φέτος με επιτυχία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αναστασίου και η διοίκηση έμειναν στην περασμένη σεζόν και πίστεψαν ότι όπως τα κατάφεραν και τότε, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα. Νόμιζαν ότι λόγω κεκτημένης ταχύτητας και της ουσιαστικά απαράλλακτης ομάδας, δεν θα χρειαζόταν τίποτα περισσότερο, για να φτάσει σε μια νέα αξιόλογη πορεία.
Ωστόσο, οτιδήποτε δεν βελτιώνεται στον αθλητισμό – όπως και στη ζωή – τελικά γίνεται παρωχημένο και ξεπερνιέται!  Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε κάλυψε το κενό του Καπίνο και του Αμπέντ, ενώ όσοι ήρθαν αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Νταμπίζας δεν μπορεί συνέχεια να βγάζει λαγούς από το καπέλο του, με αποτέλεσμα ο Μπούϊ χωρίς συμμετοχές στη μεγάλη ομάδα της Γιουβέντους, να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, ο Μπερίσα είναι μικρός για να πρωταγωνιστήσει, ο Στιλ δεν έχει την εμπιστοσύνη ούτε του προπονητή του, ενώ ο Μπούρμπος είναι μια χαρά για τις μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό!
Την ίδια ώρα, όλοι ξέρουν πλέον τον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού», μπλοκάρουν τον κεντρικό άξονα και παραλύουν τους «πράσινους», όπως αποτυπώθηκε ξεκάθαρα σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος! Και μέσα σε όλα ήρθε ο τραυματισμός του σπουδαίου Μπεργκ, για να δέσει το γλυκό.
Κι αντί να βρεθεί κάποιος αντικαταστάτης, η απόφαση Αναστασίου και διοίκησης ήταν να μείνει η ομάδα ως έχει και να καλυφθεί εκ των έσω το κενό, ασχέτως αν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει άλλο καθαρόαιμο σέντερ φορ.
Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με αυτόν που ξέραμε πριν από κάποιους μήνες. Το θέμα είναι να το καταλάβει και ο Αναστασίου με τη διοίκηση και να επιχειρήσουν κάποιες αλλαγές, για να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα! Η εμμονή του Ελληνα τεχνικού σε παίκτες που εμφανέστατα δεν μπορούν να προσφέρουν μόνο κακό κάνει στην ομάδα.
Ο Πέτριτς δεν το 'χει πλέον το γκολ, ο Πράνιτς έχει μείνει στην εποχή προ Μουντιάλ και ο Μπαϊράμι απλώς δεν μπορεί να βοηθήσει. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα ονόματα, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει σημασία η ατομική κριτική, όσο η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οπως ειδική αντιμετώπιση πρέπει να υπάρξει και στο γεγονός ότι η ομάδα γερνάει. Από τα υπέροχα «μωρά» του Αναστασίου, φτάσαμε στους 30+ με τον Μπούρμπο να είναι 31, τους Μέντες και Πράνιτς 32, τον Πέτριτς 33 και τον Κοτσόλη 35! Κι από πίσω να έρχονται οι 29ρηδες Νάνο και Σίλντεφελντ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: