Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η μεγαλύτερη κόντρα στο Νησί!!

Αυτή η σχέση δεν είναι σαν τις άλλες, έχει ατάκες, πολλές ατάκες, με... δηλητήριο, προσβολές, «κλάμα» και... ελάχιστα κοπλιμέντα. Ζοσέ Μουρίνιο vs Αρσέν Βενγκέρ.
Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη κόντρα στο Νησί και ο Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε να ανάψει ξανά το φυτίλι ανάμεσα σε αυτόν και τον Βενγκέρ. Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια και οι δυο τους  δεν δείχνουν να τα βρίσκουν παρά κάποιες καλές ... ατάκες του Πορτογάλου για τα 18 χρόνια του Αλσατού στην Αρσεναλ  «Είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα, θέλω να συγχαρώ τον ίδιο αλλά και το κλαμπ». Ο Special One δεν θέλησε πάντως να ζητήσει συγγνώμη για το περί... αποτυχημένος που είχε χαρακτηρίσει τον Βενγκέρ και πρόσθεσε:  «Ηταν συνέπεια ενός πράγματος. Δεν ήταν μία πρώτη γνώμη. Δεν άκουσα συγγνώμη, δεν λέω συγγνώμη. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη». O Πορτογάλος συνήθως απολαμβάνει να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα με «ελεγχόμενες» - τις περισσότερες φορές – δηλώσεις και θυμόμαστε τον... πόλεμο που άρχισε το 2005 ανάμεσα στους δυο προπονητές!
ADVERTISEMENT
Αύγουστος 2005
Ο Βενγκέρ κατηγορεί τον Μουρίνιο: «Ξέρω πως ζούμε σε έναν κόσμο που έχουμε νικητές και χαμένους, όμως όταν ο αθλητισμός παρακινεί την ομάδες και εκείνες αρνούνται να πάρουν την πρωτοβουλία, τότε είναι σε κίνδυνο».
Οκτώβριος 2005
Ο Ζοσέ απαντά: «Ο Βενγκέρ έχει ένα πραγματικό πρόβλημα με εμάς. Είναι αυτό που λένε στην Αγγλία... ματάκιας. Του αρέσει να βλέπει τους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν είναι σπίτι παίρνουν ένα μεγάλο τηλεσκόπιο και κοιτάζουν μέσα στα άλλα σπίτια να δουν τι γίνεται. Ο Βενγκέρ πρέπει να είναι ένας εξ αυτών. Είναι αρρώστια αυτό. Είναι ηδονοβλεψίας».
Νοέμβριος 2005
Ο Βενγκέρ συμβουλεύεται τους δικηγόρους του και επανέρχεται: «Είναι εκτός εαυτού, μακριά από την πραγματικότητα και άνθρωπος που δεν σέβεται. Όταν δίνεις την επιτυχία σε ανόητους ανθρώπους, τους μετατρέπεις σε ακόμα πιο ανόητους και σίγουρα καθόλου πιο έξυπνους».
Νοέμβριος 2005
Ο Μουρίνιο ξανά στην αντεπίθεση για τον Αλσατό: «Στο Stamford Bridge, έχουμε έναν ολόκληρο φάκελο με ρήσεις από τον κ. Βενγκέρ για την Τσέλσι και το ποδοσφαιρικό μας τμήμα τους τελευταίους 12 μήνες. Δεν είναι φάκελος με 5 σελίδες. Έχει 120 μέσα».
Απρίλιος 2007
Βενγκέρ: «Εάν μπορούσες να συγκρίνεις κάθε τεχνικό, θα έδινες σε όλους τις ίδιες βοήθειες και το ίδιο υλικό και μετά από 5 χρόνια θα έβλεπες τα αποτελέσματά τους. Μετά από 5 χρόνια σίγουρα θα καταλάβαινες ποιος θα είχε κάνει την πιο καλή δουλειά»
Απρίλιος 2008
Μουρίνιο μετά την αποχώρηση από Τσέλσι: «Στους Άγγλους αρέσουν πολύ τα στατιστικά. Δεν ξέρουν όμως πως ο Αρσέν Βενγκέρ έχει μόνο 50% ποσοστό νικών στην Πρέμιερ Λιγκ; ».
Δεκέμβριος 2013
Μουρίνιο: «Ξέρετε στην Άρσεναλ τους αρέσει να κλαίνε. Μάλλον είναι παράδοση. Όμως προτιμώ να λέω στον 4ο ότι οι πραγματικοί Άγγλοι όπως ο Φρανκ Λάμπαρντ για παράδειγμα δεν θα προκαλούσαν ποτέ μία τέτοια κατάσταση»
Ιανουάριος 2014
Βενγκέρ: «Η Τσέλσι έχει παίξει ήδη 2 φορές με την Γιουνάιτεντ. Θα μπορούσαν να είχαν πουλήσει τον Μάτα την περασμένη εβδομάδα. Θεωρώ πως εάν θέλεις να είναι σωστός και να δημιουργείς ποδοσφαιρική ισότητα και αξιοπιστία δεν το κάνεις αυτό»
Ιανουάριος 2014
Μουρίνιο: «Ο Βενγκέρ πάλι παραπονιέται. Είναι λογικό. Όλο αυτό κάνει. Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται που πουλήσαμε έναν παίκτη σαν τον Χουάν Μάτα, όμως είναι στην φύση του. Νομίζω πως η αδικία υπάρχει για το γεγονός πως η Άρσεναλ πάντα παίζει στις πιο καλές μέρες»
Φεβρουάριος 2014
 «Η αλήθεια είναι πως ο Βενγκέρ είναι σπεσιαλίστας στην αποτυχία. Οχτώ χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά... Αν ήμουν στη θέση του δεν θα επέστρεφα στο Λονδίνο. Δεν φοβάμαι τίποτα στο ποδόσφαιρο...».
Φεβρουάριος 2014
Ο Βενγκέρ μετά την πρόκριση της Αρσεναλ στα προημιτελικά απαντά: «Είναι ανόητα και ασεβή σχόλια. Είναι πιο ντροπιαστικό για την Τσέλσι, παρά για εμένα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: