Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ελευθεριάδης: «Αυτοχειρία η Γ’ Εθνική για τον Άρη»

Λάθος χαρακτηρίζει ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αρης, Κώστας Ελευθεριάδης, την επιλογή η ομάδα να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική για ένα ποσό που δεν ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ελευθεριάδης: «Αυτοχειρία η Γ’ Εθνική για τον Άρη»
Τις πρώτες του δηλώσεις, ενάμιση μήνα μετά την αποχώρησή του από την ΠΑΕ Άρης, έκανε ο Κώστας Ελευθεριάδης, απαντώντας σε αρκετά ερωτήματα που αφορούν τους Θεσσαλονικείς.

Ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου θεωρεί λάθος την απόφαση για τον υποβιβασμό της ομάδας της Γ’ Εθνικής για ένα ποσό που δεν ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα μιλάει για τους κ.κ. Καλαϊτζίδη και Γαλανό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Ελευθεριάδης στο Novasports

Μετά από ενάμιση μήνα αποχής από τα διοικητικά του Αρη και έχοντας, πια, «κρύο μυαλό», τι κρατάτε και τι αφήνετε πίσω σας;

«Κρατώ, εντός εισαγωγικών, τις εναλλαγές των αποφάσεων των μεγαλομετόχων, σχετικά με το εάν θα μας έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη μέρα. Κάθε μέρα, ήταν μια μέρα αμφισβήτησης για εμάς! Ετσι ούτε χορηγίες ερχόντουσαν, διότι και οι ίδιοι οι χορηγοί δεν ήξεραν αν θα είμαστε ή εάν δεν θα είμαστε στον Αρη, το που θα παίξει ο Αρης, στη Β΄ ή στη Γ΄. Ηταν μια περίοδος αλλοφροσύνης».

Τελικά, μετά απ΄ όλα αυτά, η επιλογή της Γ΄ Εθνικής ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή ή επιμένετε πως ο Αρης έπρεπε να αγωνιστεί στη Football League;

«Εγώ επιμένω στη Football League! Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έτσι τιμωρείται ο Αρης και όχι αυτοί που έκαναν ατασθαλίες στο όνομα της ομάδας. Τους ανθρώπους αυτούς δεν χρειάζεται να τους ονοματίσω, πολύ απλά γιατί τους έχει γράψει η ιστορία. Επιλέξαμε το δρόμο της αυτοχειρίας. Γιατί; Αντί να παλέψουμε να βρούμε τους ανθρώπους που από τη Β΄ Εθνική θα μας ανέβαζαν στην Α΄, λύνοντας τα όποια προβλήματα, ψάχνουμε να βρούμε άκρη στη Γ΄ Εθνική! Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί άλλες ομάδες με τη δυναμική του Αρη βρίσκουν λύσεις και εμείς δεν μπορούμε. Στη δική μας περίοδο πουλήθηκαν 200 διαρκείας. Με αυτή τη δυναμική που να πας; Ο Αρης ενώθηκε μόνο, ένα μικρό διάστημα, στην προσπάθεια να φύγει ο Σκόρδας και μετά πάλι τα ίδια».

Η δική σας διοίκηση, υπό τον κ. Στεφανίδη, απέτυχε ολοκληρωτικά;

«Εκ του αποτελέσματος, ναι, απέτυχε! Το αποτέλεσμα όμως προήλθε μέσα από κάποιες πιέσεις. Δεν είχαμε στήριξη από πουθενά. Και δεν εννοώ οικονομική στήριξη, αλλά ηθική. Αν είμασταν ενωμένοι, θα απαιτούσαμε από τους όποιους χορηγούς να επενδύσουν στον Αρη της Β΄ Εθνικής. Προσέξτε, να επενδύσουν, όχι να μας χαρίσουν λεφτά. Ξέρετε κάτι; Ο Αρης έπεσε μια ολόκληρη κατηγορία για 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ενας ενωμένος Αρης μπορεί να βρει πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν γίνεται να ταλαιπωρούνται οι οπαδοί του Αρη, παρακολουθώντας την ομάδα τους στη Γ΄ Εθνική και να τον χλευάζουν άλλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα χρέη από εμάς. Αλλά πώς να είμαστε ενωμένοι, όταν κάθε μέρα μας αμφισβητούσαν οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοί μας. Σήμερα είμασταν, αύριο δεν είμασταν και γιατί το ένα και γιατί το άλλο; Υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν τηλέφωνα σε χορηγούς και τους έλεγαν '' σε ποιους θα δώσετε χορηγία, σε αυτούς που αύριο δεν θα είναι;''. Και αυτοί οι άνθρωποι, υποτίθεται, πως είναι Αρειανοί».

Πάμε στην επιταγή του Διούδη; Γιατί πολύς λόγος έχει γίνει γι αυτό το θέμα.

«Με την επιταγή του Διούδη, η διοίκησή μας, τακτοποίησε όλες τις υποχρεώσεις της. Εφορία, ΙΚΑ, υπάλληλοι, είναι όλοι πληρωμένοι από εμάς. Και αυτό συνέβη για πρώτη φορά τα τελευταία 12-14 χρόνια, παρ΄ ότι έγιναν κι άλλες μεταγραφές τύπου Διούδη. Θυμίζω, Χαριστέας, Παπαδόπουλος, Γιαννιώτας. Κι όμως, κάποιοι εισέπραξαν, αλλά δεν πλήρωσαν ούτε το ΙΚΑ! Εμείς πήραμε τις 250 χιλιάδες ευρώ και τα διαθέσαμε όλα προς όφελος της ομάδας».

Δεν περίσσεψε τίποτα;

«Δυστυχώς, όχι. Αλλωστε, πρόσφατα πήγαμε σε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία απορρίφθηκαν, διότι σύμφωνα με την απόφαση, πράγματι, τα λεφτά πήγαν σε ΙΚΑ, εφορία, υπαλλήλους και τρίτους με αποδείξεις και όχι με λόγια. Εμείς, λοιπόν, έχουμε στα χέρια μας δικαστική απόφαση. Αν κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως υπάρχουν σκιές γύρω από το θέμα Διούδη, ας αποτανθούν στα δικαστήρια. Αντί, λοιπόν, να λένε ότι δεν μας βρίσκουν στα τηλέφωνα, ας πάνε στο λογιστήριο της ΠΑΕ να ενημερωθούν».

Η άποψή σας για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη; Πρόκειται για έναν προπονητή που η δική σας διοίκηση προσέλαβε.

«Η προσωπική μου άποψη είναι τελείως διαφορετική από την άποψη που επικρατούσε στους κόλπους της διοίκησης. Αλλωστε, ο Καλαϊτζίδης προσελήφθη, όταν εγώ δεν είχα μπει ακόμη στη διοίκηση. Διότι, αν ήμουν εγώ από την αρχή, θα είχα ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες του καθενός μέσα στην ομάδα. Θεωρώ πως σε αγωνιστικό επίπεδο είναι ικανός να σταθεί στον Αρη, όμως δεν μπορεί να κρατά τα κλειδιά της ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει για όλα, κάνοντας καθημερινά δημόσιες σχέσεις στα ραδιόφωνα. Και να σας πω και κάτι; Δεν είναι δυνατόν να διώχνει δέκα παίκτες από την περυσινή ομάδα, χωρίς να φέρνει κανέναν, παρ΄ ότι επικαλούνταν συνεχώς λίστες. Και το πιο απίθανο; Του προτείναμε τον Σφακιανάκη, είχαμε τον τρόπο να τον φέρουμε και μας είπε όχι! Πριν από λίγες ημέρες ακούω πως τον ήθελε!! Πως γίνεται αυτό; Και δεν είναι μόνο ο Σφακιανάκης. Οσους παίκτες του προτείναμε δεν τους ήθελε και μετά από λίγες ημέρες, συζητούσε μαζί τους! Ας μας πει, λοιπόν, για πιο λόγο αυτούς που απέρριπτε πριν από δυο μήνες, τώρα τους θέλει».

Η άποψή σας για τον Γιώργο Γαλανό;

«Τι άποψη να έχω; Πείτε μου τι έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο κ. Γαλανός όπου έχει ασχοληθεί. Επομένως, το λιγότερο, δεν μπορώ να τον κρίνω. Είπε ότι έχει τα λεφτά, ότι έχει 2 εκατομμύρια, μετά γίνανε 400 χιλιάδες και αν τα χρειαστούμε και στην αποχώρηση Παπαγεωργίου, είπε πως θα βάλει 3 εκατομμύρια! Δεν θέλω να πω τίποτ΄ άλλο».

Τι πιστεύετε από εδώ και πέρα για την πορεία του Αρη;

«Νομίζω πως αυτό που έγινε με τη Χαλάστρα, ήταν τυχαίο. Ηταν συγκυριακό. Καλά που έγινε τώρα για να μπουν όλοι σε μια σειρά, να επέλθει εγρήγορση. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα, γιατί ήμουν και παραμένω λάτρης του ΑΣ Αρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: