Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«Όποιος δεν μπορεί, δεν θα παίζει…»


Προ των ευθυνών τους έφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου απαιτώντας άμεση μεταμόρφωση. Επίσκεψη οπαδών σήμερα στο «Απήλιον». Επιθετικός και Αμπέντ οι στόχοι για Γενάρη.

«Όποιος δεν μπορεί, δεν θα παίζει…»
Ούτε καν πέρσι στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε κακές εμφανίσεις, είχαν δει στις τάξεις της ομάδας τον… άλλο Γιάννη Αναστασίου. Η κάκιστη εμφάνιση στον αγώνα με την Εστορίλ έβγαλε από τα ρούχα του τον προπονητή του «τριφυλλιού» που ανέβασε τους τόνους κι έστειλε σαφές μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του πως όποιος δεν συμμορφωθεί, θα τεθεί εκτός ομάδας. Βασικό παράπονό του είναι πως διέκρινε έλλειψη πάθους από τους παίκτες του.

«Πέρα από την ήττα και η εικόνα σας στο παιχνίδι με την Εστορίλ ήταν πολύ κακή δεν τιμάει εμάς και φυσικά δεν αρμόζει σε μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Πικράναμε τους οπαδούς μας, που μας έχουν στηρίξει τόσο πολύ από την πρώτη μέρα και πραγματοποιήσαμε τη χειρότερη εμφάνιση, όσο είμαι εγώ στην ομάδα. Υπήρχαν και άλλα παιχνίδια φέτος, που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και κυρίως δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και αυτά που έχουμε πει να κάνουμε πριν από το παιχνίδι. Βλέπω, όμως, ότι αυτό συνεχίζεται και μπήκαμε στο παιχνίδι με την Εστορίλ τελείως διαφορετικά από ό,τι είχαμε πει. Όπως εγώ έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τα λάθη που έχω κάνει, έτσι και εσείς πρέπει να κάνετε το ίδιο. Πρέπει να έχετε την ευθιξία να το κάνετε αυτό και να μην επαναλαμβάνετε τα ίδια λάθη. Από εδώ και πέρα θέλω να ξέρετε ότι θέση στην ομάδα θα έχουν μόνο, όσοι τα δίνουν όλα για την ομάδα και ακολουθούν τις εντολές που δίνουμε πριν τα παιχνίδια. Όποιος δεν μπορεί, δεν θα παίζει. Σας το λέω για να το ξέρετε. Πλέον υπάρχουν απαιτήσεις από εμάς, αφού εμείς οι ίδιοι πέρυσι βάλαμε ψηλά τον πήχη των εμφανίσεων. Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ξανά εμφανίσεις σαν και αυτή στο Εστορίλ. Δεν ήταν εικόνα του Παναθηναϊκού αυτή», είπε στους παίκτες του ο 41χρονος προπονητής.

Απευθυνόμενος, δε, στους εμπειρότερους παίκτες είπε: «Από τα πιο έμπειρα παιδιά υπάρχουν απαιτήσεις. Αυτοί πρέπει τώρα να βάλουν πλάτη στα δύσκολα και να κάνουν τη διαφορά. Από εσάς υπάρχουν απαιτήσεις, να παρασύρετε και τους υπόλοιπους. Και πρέπει να είμαστε ομάδα. Ο ένας για τον άλλον. Λάθη κάνουμε όλοι, αρκεί να τα βλέπουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Το θέμα δεν είναι να λέει ο ένας ότι φταίει ο άλλος, αλλά όλοι μαζί να αντιδράσουμε σαν ομάδα. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Μάλιστα είχε και τετ-α-τετ με τους έμπειρους παίκτες της ομάδας από τους οποίους έχει παράπονα και τους έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

Επίσκεψη οπαδών και προέδρου

Σήμερα, λόγω και της αναβολής της αγωνιστικής και προτού αποχωρήσουν οι διεθνείς για τη διακοπή πρωταθλήματος που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε κεκλεισμένων των θυρών φιλικό την Καλλιθέα στο «Απήλιον».

Το φιλικό αναμένεται να παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, που πιθανότατα θα μιλήσει και με κάποιους παίκτες. Χθες είχε και ο ίδιος συζητήσεις με τους Γιάννη Αναστασίου και Τάκη Φύσσα για τα προβλήματα της ομάδας. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τον Ιανουάριο θα γίνει κίνηση για απόκτηση επιθετικού και την επιστροφή του Αμπέντ.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπία των οργανωμένων ζήτησε να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις και να μιλήσει σε ειρηνικό κλίμα με τους παίκτες. Θα τους ζητήσει να παίζουν με περισσότερο πάθος εκφράζοντας την πίστη στις δυνατότητές τους και την ελπίδα για καλύτερα αποτελέσματα και πιο πειστικές εμφανίσεις μετά τη διακοπή.

Στη χθεσινή προπόνηση πήρε μέρος ο Μέντες, ενώ οι Κότσαρης και Μπεργκ έκαναν θεραπεία και πιο χαλαρά γυμνάστηκε ο Πράνιτς, που θα πάει στην εθνική.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: