Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το... μπέρδεμα του Κυπέλλου και η νοοτροπία του Φορτούνη!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την επιβάρυνση του Κυπέλλου και τον έτοιμο Φορτούνη, που μπορεί να δει την τύχη του να αλλάζει.  
Γιατί το κύπελλο Ελλάδας περνά ξανά από ομίλους, επιβαρύνοντας τους πάντες με επιπλέον ματς, ειδικά σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν; Είναι μια καλή ερώτηση. Και άντε να είσαι ο Πλατανιάς και να πρέπει να απαντήσεις. Η ομάδα της Κρήτης που έφυγε Παρασκευή από τα Χανιά για να πάει στην Κέρκυρα να παίξει Σούπερ Λιγκ την Κυριακή, γύρισε στην Αθήνα, έμεινε εδώ ως την Τρίτη, πήγε στη Λιβαδειά για το κύπελλο και μάλλον τώρα που διαβάζεται αυτές τις γραμμές θα είναι ακόμη στον δρόμο της επιστροφής. Ο Πλατανιάς που το Σάββατο το μεσημέρι ανοίγει την αυλαία της επόμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ κόντρα στον ΠΑΣ. Φανταστείτε να ήταν το πρόγραμμα ανάποδα και να έπρεπε να πάει και στα Γιάννενα!
ADVERTISEMENT
Δεν προσφέρει κάτι στην διοργάνωση αυτή η «κορδέλα» των γκρουπ. Αντίθετα. Σαν μαξιλαράκι ασφαλείας μοιάζει όλο αυτό για τους «παραδοσιακά» μεγάλους σε έναν θεσμό που θεωρητικά αποτελεί την ευκαιρία των μικρότερων. Ας υπάρχουν και τώρα εκπλήξεις. Ας βρίσκεται για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ ξαφνικά σε δύσκολη θέση, έπειτα από δύο «στραβά» αποτελέσματα. Στον κανόνα όσες περισσότερες αναμετρήσεις, τόσο και το φυσιολογικότερο να προχωρούν οι ισχυροί. Που όμως αυτόν τον καιρό έχοντας στην «εξίσωση» και την Ευρώπη, περισσότερο μπερδεύονται με αυτά τα έξτρα ματς, παρά κερδίζουν κάτι.
Μεταξύ τους φυσικά και ο Ολυμπιακός. Δεν του κόστισε βαθμολογικά η ισοπαλία με τον (πολύ καλό) Πανιώνιο (1-1) στο Φάληρο. Θέλει έναν βαθμό στο ματς με τον Φωστήρα (7/1) για να είναι και τυπικά στην επόμενη φάση. Τότε που ουσιαστικά θα αρχίσει να έχει ενδιαφέρον και ολόκληρη η διοργάνωση. Αυτόν τον καιρό όμως οι Ερυθρόλευκοι είναι «απορροφημένοι» αλλού. Παίζουν κάθε τρεις μέρες διαδοχικά από τις 18 του μήνα (Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3) και το αυτό θα συνεχίσουν ως και τις 9 του Νοέμβρη (Ολυμπιακός-Πανθρακικός). Επτά ματς σε τρεις εβδομάδες για πρωτάθλημα, Τσαμπιονς Λιγκ και κύπελλο. Απολύτως λογικό λοιπόν ο Μίτσελ να ζητήσει από τις... ρεζέρβες να βγάλουν μια κόλλα «χαρτί» για «πρόχειρο» διαγώνισμα στο αποψινό ματς. Και να ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό δεν θα μπορούσε.
Δεν ήταν οι άσχημοι οι αριθμοί των Ερυθρόλευκων στο παιχνίδι, παρότι η εικόνα τους τελικά τρόπον τινά «προβλημάτισε». Είχαν 19 τελικές, 3 δοκάρια, 13 κόρνερ, 61% κατοχή μπάλας. Θα μπορούσαν δηλαδή να επικρατήσουν και σε αυτή την αναμέτρηση κρατώντας το απόλυτο στο Φάληρο (πρώτη φετινή απώλεια έπειτα από 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις). Το πρόβλημα είχε να κάνει με την προσπάθεια-ανάγκη του Μίτσελ να φτιάξει μια «πειραματική» 11άδα. Με τον Μπουχαλάκη κόφτη, τον Φορτούνη «8άρι» και τον Ντουρμάζ επιτελικό. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο ανασταλτικό μέρος του ρόλου με επιτυχία ήταν ο Φορτούνης. Ο 22άχρονος που ήταν και ο καλύτερος στο δημιουργικό. Και ο μοναδικός σκόρερ της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, με αυτή την εκτέλεση φάουλ στο 13΄. Ο κορυφαίος συνολικά δηλαδή.
Για τον Φορτούνη υπάρχει μια... μικρή παρανόηση από όλους μας. Μπορεί να είναι ακόμη 22 χρονών, μπορεί πέρσι να μην είχε καλή σεζόν στην Γερμανία αλλά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει ήδη έναν σημαντικό κύκλο. Έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα (έπαιξε στο Euro 2012 μεταξύ άλλων), έχει αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα. Ποδοσφαιριστής με περισσότερα από 150 επίσημα ματς στα πόδια του, από την περίοδο 2010-2011 όταν έκανε το «μπαμ» με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι πολύ πιο έτοιμος και έμπειρος λοιπόν από τις περισσότερες «ρεζέρβες» του φετινού Ολυμπιακού. Δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα όμως. Και δεν ήταν έτοιμος όταν ο Μίτσελ μοίρασε τις... αρμοδιότητες στο ρόστερ του. Κάτι που τον άφησε πιο... πίσω από ότι αναμένονταν στα μέσα του καλοκαιριού όταν και αποκτήθηκε σαν σημαντική ελληνική επένδυση από τους Πειραιώτες.
Ο νεαρός μέσος όμως δεν απογοητεύθηκε από την πρώτη... κατανομή. Και αν μη τι άλλο δείχνει ότι διαθέτει την κατάλληλη νοοτροπία. Έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Είτε απέναντι είναι η Παναχαϊκή στην Πάτρα στην πρεμιέρα του κυπέλλου, είτε κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτειο στην... τελευταία ζαριά του Μίτσελ για να γυρίσει το ματς. Με Κασάμι, Μανιάτη ακόμη και με τον Μιλιβόγιεβιτς να διεκδικούν τον χρόνο συμμετοχής στο «8», ο Φορτούνης δεν θα είναι εύκολο να βγει πιο... μπροστά στις επιλογές του προπονητή. Προσπαθεί όμως. Έχει την υπομονή, έχει την διάθεση να δουλέψει. Παρότι έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ. Παρότι ως τώρα έχει μόλις 34΄λεπτά στο πρωτάθλημα.
Το καλοκαίρι στήθηκε ένα μικρό μεταγραφικό σίριαλ για εκείνον. Έχουμε την εντύπωση ότι αν επέλεγε τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό που ενδιαφέρθηκαν, θα ήταν ήδη με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Ήθελε να επιστρέψει όμως στην ομάδα της καρδιάς του. Ήξερε ότι θα είναι δύσκολο. Ξέρει όμως και πώς να το διαχειριστεί όπως φαίνεται. Ξέρει καλύτερα από τον Ντουρμάζ για παράδειγμα που έχει ήδη πολλές περισσότερες συμμετοχές με την ομάδα. Καλύτερα και από άλλους πολλούς που όταν ξεκίνησε η σεζόν ήταν ξεκάθαρα «μπροστά» του. Και δεν νομίζουμε να αργήσει η «δικαίωση». Ήδη ο Μίτσελ έλεγε απόψε πως έχει στα χέρια του «ακόμα μια απόδειξη της πολύ καλής ποιότητας του Φορτούνη». Ο Ισπανός δεν λέει συνήθως τίποτε στην τύχη. Ίσως λοιπόν στον Ολυμπιακό του Νοέμβρη ο 22άχρονος μέσος να δει την «τύχη» του να αλλάζει. Αισθητά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: