Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ολοταχώς στον γκρεμό... Εδώ και τώρα αποφάσεις!!

Γράφει ο  Στέλιος Γρηγοριάδης
Θα ήμασταν αφελείς εάν “χρεώναμε” τη χθεσινή πανωλεθρία του ΠΑΟΚ στην αποβολή του Στέφανου Αθανασιάδη. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πούμε ότι η ομάδα έκανε μια ακόμη κακή εμφάνιση και δεν έδειξε ούτε μέχρι το σημείο που έμεινε με 10 παίκτες ότι είναι ικανή να πάρει τη νίκη.


Θα μπορούσε να προηγηθεί στο τετ α τετ του Περέιρα, δημιούργησε δυο ακόμη καλές ευκαιρίες, είχε περισσότερες τελικές, αλλά δεν “ρολάρισε” όπως θα έπρεπε για να γίνει κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Ωστόσο, στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου “κατάφερε” να τα χάσει όλα και να εξανεμίσει κάθε ελπίδα για να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.


Στο 40' όλη η άμυνα “κοιμήθηκε” και ήρθε ένα “κρύο” όσο και παιδαριώδες γκολ, για το οποίο με το δίκιο του “χτυπιόταν” στον πάγκο ο Αγγελος Αναστασιάδης. Το θέμα δεν είναι να δίνει οδηγίες ο προπονητής, το θέμα είναι να μπορούν οι παίκτες να τις εκτελέσουν. Να έχουν δηλαδή την ποιότητα για να κάνουν ακόμη και τα αυτονόητα. Εντολές του τύπου “παίξτε γρήγορα”, “βγείτε μπροστά” και τα τοιαύτα, έχουν νόημα όταν απευθύνονται σε παικταράδες, οι οποίοι μπορούν, αλλά συμβαίνει πολλές φορές να ξεχνιούνται, ή να παρασύρονται από κάποιες συνθήκες που διαμορφώνονται στη διάρκεια ενός αγώνα. Οταν δεν μπορούν, όσο να φωνάζει ο προπονητής, δεν αλλάζει τίποτε.


Στο “καπάκι” ήρθε και η αποβολή του Αθανασιάδη. Και στις δύο φάσεις έδωσε το δικαίωμα στον Αρετόπουλο να του δείξει την κίτρινη. Την έβγαλε από πρόθυμα έως... σαδιστικά από την τσέπη, αλλά το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί γι' αυτές τις αποφάσεις. Θα έλεγα ότι δεν επιτρέπεται, αν μιλάμε, για Κλάους, τόση απροσεξία και επιπολαιότητα. Θα έλεγα, όμως, επίσης ότι πρέπει να απασχολήσει τον Αγγελο το γεγονός ότι ο Αθανασιάδης έφτασε στο σημείο να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα κάπου στον χώρο του κέντρου του γηπέδου. Μήπως δεν πρέπει να είναι αυτός ο χώρος του Κλάους; Μήπως τον έχει στερήσει από την “κορυφή” για να τον “ξοδεύει” πιο πολύ στα χαφ και, μάλιστα, χωρίς κανένα κέρδος;


΄ Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, το ζητούμενο ήταν πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο με δέκα παίκτες. Αν θα θυμίσει τον ΠΑΟΚ του αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, ή θα παραδοθεί στον Ατρόμητο χωρίς μάχη και θα κινδυνεύσει με νέο διασυρμό.


Η δεύτερη “σφαλιάρα” δεν άργησε να έρθει, με ένα ακόμη “φτηνό” γκολ, σε φάση στην οποία εξαρθρώθηκε εύκολα η άμυνα. Και εκεί τελείωσαν. Δεν έμεινε ούτε ένας να πιστεύει ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει έστω την ισοπαλία. Και πώς να το πιστέψει; Η ομάδα ήταν πίσω με 2-0 στο σκορ, έπαιζε με 10, είχε μείνει χωρίς ηθικό και είχε ήδη αποδείξει ότι δεν ξεπέρασε την αγωνιστική κάμψη των δύο τελευταίων μηνών, που σιγά - σιγά γίνονται τρεις.


Ο,τι ακολούθησε μέχρι το τέλος, ήταν ανιαρό, αφόρητα κουραστικό και εκνευριστικό για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα το ασφαλές προβάδισμά του, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν μάταια να κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα. Ο Ατρόμητος έχασε ένα ακόμη γκολ με το δοκάρι του Ναπολεόνι, πέτυχε τρίτο γκολ με τον Κατσουράνη (που πολύ το ευχαριστήθηκε βέβαια...), πέτυχε και τέταρτο, ενώ ο ΠΑΟΚ, που είχε “ξεχαρβαλώσει” εντελώς αμυντικά, το μόνο που κέρδισε ήταν... τρία – τέσσερα κόρνερ. Επί της ουσίας, μηδέν εις το πηλίκον και μία ακόμη ατιμωτική συντριβή είναι γεγονός.


Στο ρεζουμέ τώρα: Ο κατήφορος δεν σταμάτησε με το 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Λάθος συμπεράσματα είχε βγάλει ο Αγγελος. Η εικόνα της ομάδας παραμένει κακή. Αν δεν βρουν τον τρόπο να αντιδράσουν οι παίκτες και ο προπονητής, θα ακολουθήσουν κι άλλες κατραπακιές. Η ομάδα δείχνει ότι μπήκε σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Και αυτός ο δρόμος οδηγεί στον γκρεμό. Σε λίγο θα αποτελεί ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πλασαριστεί στην πεντάδα. Για τη δεύτερη θέση, ας μην το συζητάμε. Αρχισε να φαίνεται πολύ μακρινή.


Η η ομάδα θα... αποφασίσει να “συνέλθει”, ή θα αποφασίσει να τη “συνεφέρει” ο μεγαλομέτοχος. Θα έπρεπε ήδη να έχει μάθει ο Ιβάν Σαββίδης ότι στο ποδόσφαιρο οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στις κρίσιμες στιγμές. Και μπορούν να τις πάρουν μόνο οι γενναίοι...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: