Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους… σεντόνι!!

Αναμονή τέλος! Το Champions League μπαίνει στην καλύτερη φάση του μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας και η εισαγωγή της φάσης των «16» περιλαμβάνει τα ματς Παρί-Τσέλσι και Σαχτάρ Μπάγερν.

Επιτέλους… σεντόνι!

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι

Καλύτερο «ορεκτικό» για την έναρξη των νοκ άουτ του Champions League δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Σε μια μάχη των ζάπλουτων, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Τσέλσι, ένα γύρο νωρίτερα μετά το περσινό τους ραντεβού στα προημιτελικά. Τότε οι Λονδρέζοι είχαν ανατρέψει με 2-0 το 3-1 του Παρισιού. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί το 2004 στους ομίλους, με τους «μπλε» να θριαμβεύουν με 3-0 στη Γαλλία και το 0-0 να μένει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι γηπεδούχοι φαίνεται να διέρχονται αγωνιστική κρίση. Το 2-2 με την Καέν, που τους κράτησε στο -2 από την πρωτοπόρο Λιόν, ίσως να ήταν το μικρότερο κακό από εκείνον τον αγώνα. Κι αυτό γιατί Μαρκίνιος, Καμπάιγ, Μαουιντί και Μόουρα αποχώρησαν τραυματίες και είναι αμφίβολοι, όπως και ο Παστόρε. Στον αντίποδα, πέραν του Όμπι Μίκελ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει άλλα προβλήματα. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι ο Νταβίντ Λουίς, που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τους δευτεραθλητές Αγγλίας για να πάει στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Σε τέσσερα ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες η Παρί έχει δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ η Τσέλσι στη Γαλλία έχει τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερν Μονάχου

Πρόκειται για ένα από τα ζευγάρια με ξεκάθαρο φαβορί. Δεν είναι μόνο η θεωρητικά μεγάλη ποιοτική διαφορά. Είναι επίσης το γεγονός ότι η Σαχτάρ προέρχεται από πολύμηνη απραξία και θα αγωνιστεί όχι στο Ντόνετσκ (λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή), αλλά στο Λβιβ. Η Σαχτάρ έχει να δώσει αγώνα στο πρωτάθλημά της από τις 5 Δεκεμβρίου κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο μέσο Στεπανένκο και τον τραυματία μεσοεπιθετικό Μπερνάρ. Περισσότερο αγωνιστικά προβλήματα έχουν οι Βαυαροί, αφού ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους Λαμ, Αλόνσο, Τιάγκο και Μαρτίνεθ που είναι τραυματίες. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του να φτάσει στο 8-0 απέναντι στο Αμβούργο το Σάββατο.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Η Σαχτάρ μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, αλλά η τελευταία της επιτυχία ήταν το 1980. Η Μπάγερν έχει δέκα ματς κόντρα σε Ουκρανούς, όλα απέναντι στη Ντιναμό Κιέβο, έχοντας απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες εκτός έδρας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

*Την Τετάρτη διεξάγονται οι αγώνες Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης και Βασιλεία-Πόρτο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: