Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς πάτο το βαρέλι... των ταπεινώσεων!!

Γράφει ο  Δημήτρης Μπούζας
Εντάξει. Είπαμε ότι δεν υπάρχει καλή ψυχολογία, ότι οι αλλεπάλληλες αποτυχίες δημιουργούν προβλήματα αποσυντονισμού και αυτοσυγκέντρωωσης, αλλά όχι βρε αδερφέ και αυτό που υποχρεωθήκαμε να «ζήσουμε» χθες το βράδυ.

Ως ένα σημείο μπορούν να επιστρατευτούν κάποιες δικαιολογίες. Κι αυτές όμως προκειμένου να καλύψουν συγκεκριμένες λογικές αρνητικές επιρροές στην απόδοση μιας ομάδας η οποία θεωρείται (και είναι) έμπειρη και η οποία σε τελική ανάλυση μέχρι πρότινος διεκδικούσε ακόμη και τον τίτλο! Όχι όμως και αυτό το κατάντημα. Γιατί μιλάμε για μια πραγματική ξεφτίλα. Η οποία δε γνωρίζω (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφω το σχόλιο) αν θα προκαλέσει και επίσπευση της λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων τις οποίες -όπως πληροφορήθηκα έγκαιρα- τις έχει πάρει εδώ και μία εβδομάδα οι Ιβάν Σαββίδης. Αποφάσεις που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους (διοίκηση, κόουτς και παίκτες).

Χαρακτήρισα κακορίζικη την ομάδα του Αγγελου γιατί πραγματικά ο χθεσινός ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος τον αγώνα και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Αντί να πάρει κεφάλι στο σκορ σε μια ανύποπτη φάση, οι γηπεδούχοι που έμοιαζαν μουδιασμένοι και ελαφρώς φοβισμένοι από την πίεση και προσπαθούσαν να αποφύγουν να δεχθούν γκολ, πήραν απρόσμενα το «δωράκι» από την γενναιόδωρη ως είθισται άμυνα (ελβετικό τυρί) των φιλοξενουμένων. Με τον αμαρκάριστο τελείως μπροστά στον Ιτάνζ Δημούτσο να σκοράρει τόσο άνετα, θαρρείς και έπαιζε σε οικογενειακό διπλό. Μετά από αυτό, όπως αποδείχθηκε, δε χρειάστηκε και πολλή σκέψη για το λαμόγιο που έπαιζε διαιτητής, που σε χρόνο ρεκόρ πρόλαβε να χρεώσει με δύο απίστευτες κίτρινες τον Αθανασιάδη παίρνοντας την «εκδίκησή» του (για τους γνωστούς λόγους) σε μια προσπάθειά του να βοηθήσει τους γηπεδούχους να διασφαλίσουν την πρωτοπορία τους και να θεμελιώσουν τη διαφαινόμενη νίκη τους. Με δέκα παίκες από το 42' ο ήδη αποδιοργανωμένος και παγωμένος από το 1-0 ΠΑΟΚ, θα ήταν εύκολο θύμα. Κάτι που αποδείχθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό αλλά και εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους τρόπο.

Κακορίζικος λοιπόν και απροστάτευτος, αλλά από εκεί και πέρα τι είχαμε; Ένα «ρεμπέτ ασκέρι», όπως λένε οι γείτονές μας, Τούρκοι, ένα αγωνιστικό έκτρωμα. Ενα μπουλούκι με.... «αδέσποτα» που «γάβγιζαν» προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν ήταν εικόνα ομάδας ο χθεσινός ΠΑΟΚ μετά το 1-0. Αυτό που έπαιζε δεν είχε καμία σχέση με το ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες αλλά και ο κόουτς ζούσαν στο δικό τους κόσμο. Αποκομμένες αποδιοργανωμένες και διαλυμένες γραμμές. Ανύπαρκτη αλληλοκάλυψη. Λάθη επί λαθών και η τραγική εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών με τις γενναιόδωρες προσφορές του «καταστήματος» και με τους αντιπάλους να σκοράρουν κατά ριπάς και ανέτως μέσα σε συνθήκες παιδικής χαράς και πανηγυρικών «εκπτώσεων». Εχουν ευθύνες άπαντες. Ο κόουτς αυτή τη φορά βαρύνεται με συγκεκριμένες αδεξιότητες, γιατί επανέλαβε λάθη του παρελθόντος πανομοιότυπα, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία για την ομάδα του. Με δυο λόγια, τα παθήματα δεν του έγιναν μαθήματα. Το χθεσινό βατερλό, όπως προαναφέραμε, δεν ξέρουμε αν θα προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις από πλευράς μεγαλομετόχου. Υπήρχαν πληροφορίες πως κάποιες αποφάσεις -που ο ίδιος αποκάλυψε στους στενούς του συνεργάτες ότι είχε πάρει- θα τις ανακοινώσει όταν ο ίδιος κρίνει τον χρόνο κατάλληλο. Αν και μετά το χθεσινό δε «συμβεί» προς αυτή την κατεύθυνση «κάτι», τότε σίγουρα ο Ιβάν θεωρεί από τώρα τη χρονιά χαμένη. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα. Όμως χθες το βαρέλι με τους διασυρμούς και τις ταπεινώσεις αποδείχθηκε πως δεν έχει πάτο. Και ότι ο κατήφορος συνεχίζεται.

Σ.Σ.: Αλήθεια, ο υπεύθυνος διαιτησίας του ΠΑΟΚ, που εξυπακούεται ότι θα πρέπει να είναι σύμβουλος και προστάτης της ομάδας, χθες στο Περιστέρι μετά από το νέο «τρύπημα» με τις δύο κίτρινες του Αθανασιάδη, πώς ένιωσε; Ιδιαίτερα δε όταν είδε τον κ. Αρετόπουλο (το γνωστό ολυμπιακό λαμόγιο) να μη δείχνει τη δεύτερη κίτρινη στο αριστερό μπακ των γηπεδούχων (τον Κούρο) σε μαρκάρισμα που σήκωνε ακόμη και την κόκκινη; Και κάτι ακόμη: Εκεί στην ΠΑΕ, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δε χαμπαρίζουν από τίποτα, δεν είδαν τι συνέβη στο 70ο λεπτό του αγώνα Ολυμπιακού- Β' ομάδα Εργοτέλη; Δεν τους ενόχλησε ούτε ο σκανδαλώδης σχολιασμός της φάσης από τη Nova όταν όλη η Ελλάδα είδε το χέρι του Χάρα και ο απίθανος σχολιαστής έλεγε ότι είναι το κεφάλι του;

Σ.Σ.2: Συγχαρητήρια στα λεβεντόπαιδα του βόλεϊ που κράτησαν όρθιο το φρόνημα της ασπρόμαυρης οικογένειας με το θρίαμβό τους επί του Ολυμπιακού.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: