Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΕΚ μαθαίνει από τον καλύτερο!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την ΑΕΚ που μόνο αν διαβάσει σωστά και ψύχραιμα «μαθήματα» σαν αυτό από τον ανώτερο Παναθηναϊκό μπορεί να φτάσει στο επίπεδό του.

Η ΑΕΚ μαθαίνει από τον καλύτερο

Υπό μια έννοια, που ασφαλώς δεν αρέσει στους τροπαιολάγνους οπαδούς ή σε ανθρώπους που θεωρούν πως τα αγαθά… άκοπα κτώνται, η ΑΕΚ από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό καθώς κι αυτόν με τον Ολυμπιακό που έπεται είχε και έχει μόνο να κερδίσει. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της που νικώντας κάνουν απλώς το καθήκον τους, αλλά χάνοντας παθαίνουν πανωλεθρία. Καλές οι νίκες επί υποδεέστερων ποιοτικά αντιπάλων, που πλέον έρχονται εύκολα ή δύσκολα, αλλά πλέον δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο σε μια ομάδα που μεσομακροπρόθεσμα δεν θέλει να είναι η πρώτη του χωριού, αλλά πρωταγωνίστρια.

Το πρώτο βήμα για να βελτιωθείς είναι η αυτογνωσία. Τέτοιες ήττες, σαν αυτή που της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μπορούν να την προσφέρουν απλόχερα. Οι ονειροπόλοι προσδοκούσαν θρίαμβο… Θεμιτό αφού τέτοιοι τους έχουν λείψει χρόνια τώρα. Όμως μαγικά δεν γίνονται και η κατάσταση απαιτεί ωμό ρεαλισμό. Και υπό το πρίσμα αυτό η ΑΕΚ στην παρούσα φάση είναι υποδεέστερη σε ποιότητα, βάθος, χημεία, παραστάσεις και μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό και από τον Ολυμπιακό. Και για να τους πλησιάσει θα χρειαστεί χρόνο, χρήμα, δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Επί του πρακτέου, αυτή η ΑΕΚ δείχνει πως πασχίζει σε δημιουργία, συνεργασίες και ισορροπία. Διαθέτει περισσότερους εκτελεστές και σουτέρ από όσους χρειάζεται, ενώ φείδεται ρολιστών. Δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά σε μια ομάδα που χτίστηκε υπό άλλες συνθήκες και από άλλους ανθρώπους, αλλά στην πορεία αναβαθμίστηκε, χρειάστηκε άμεσα αποτελέσματα και κλήθηκε να τα ψάξει μέσα σε περιορισμένο χρόνο, με λιγοστές λύσεις (δεν είναι εύκολο να πείσεις παίκτες να ενταχθούν σε μια ομάδα υπό κατασκευή) και περιορισμό σε επιλογές και προσθαφαιρέσεις. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι αρκετά έμπειρος και ικανός για να αντιλαμβάνεται πως σε τέτοιες περιστάσεις και στη διάρκεια μιας σεζόν δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει αυτό που και ο ίδιος θέλει. Το καλοκαίρι θα έχει όλο το χρόνο και αρκετό χρήμα για να τα καταφέρει. Κι ασφαλώς το όραμά του περιλαμβάνει μια ΑΕΚ που θα έχει ακόμη περισσότερη ποιότητα, αλλά με μεγαλύτερο και καλύτερο ελληνικό κορμό, περισσότερο βάθος, θα παίζει πιο ομαδικά και θα έχει σαφέστερο προσανατολισμό. Μέχρι τότε, το υπάρχον ρόστερ φτάνει και περισσεύει για την τρίτη θέση.

Ένα είναι σίγουρο. Η συνταγή κόσμος, ιστορία, ισχυρή διοίκηση, χρήματα, γνώση, ικανότητα, μεράκι και υπομονή μπορεί να αργήσει να πετύχει, αλλά αποκλείεται να αποτύχει. Ναι, η ΑΕΚ έρχεται. Αλλά δεν έφτασε. Ακόμη… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: