Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Άλλαξε τα όλα, τέλειωσε με τα χρέη»

Τέσσερις σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, ΒΕΜ, Καβάλα, Σέρρες και Έδεσσα στέλνουν μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη και ασκούν σκληρή κριτική σε όλους τους συνεργάτες τους, μέχρι και τους παίκτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μετά τα όσα τραγικά βιώνουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου και με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  την οποία συνυπογράψαμε ως προς την ουσία, θεωρούμε πως πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση γύρω απ’ όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν στην γεμάτη αμαρτίες, εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες παε ΠΑΟΚ.

Πιστοί στο γνωμικό πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, θα ξεκινήσουμε από την ουρά για να καταλήξουμε σε αυτούς που έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για το συνεχιζόμενο αγωνιστικό κατήφορο που έχει καταντήσει τον αγαπημένο μας σύλλογο, περιπλανώμενο θίασο σε κάθε χωριό και συνοικία.

Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές που έχουν την τιμή να φοράνε την φανέλα του μεγάλου ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν έχουν αντιληφθεί το που βρίσκονται, αλλά εξακολουθούν να παίζουν με τα νεύρα μας και την υπομονή μας, σφυρίζοντας αδιάφορα και δείχνοντας μηδαμινή θέληση ώστε να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα εις βάρος μας δεδομένα. Εμείς απλά τους δίνουμε την υπόσχεση ότι από εδώ και μπρος και τα δικά τους βράδια θα είναι το ίδιο άσχημα με τα δικά μας. Έχουμε πει και στο παρελθόν πως γουστάρουμε παίκτες που γουστάρουν να παίζουν για τον ΠΑΟΚ, που γουστάρουν να παίζουν για εμάς. Ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται εδώ, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια αλλά απαιτούμε από την εκάστοτε διοίκηση του συλλόγου να φροντίζει ώστε η πόρτα του ΠΑΟΚ να κλείνει οριστικά και αμετάκλητα για αυτούς. Εάν για παράδειγμα ο Κατσικάς δεν θέλει μία εμείς δεν θέλουμε εκατό.

Λυπόμαστε που ο Φάνης Τζανδάρης, ένα παιδί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΠΑΟΚ, επιλέγει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ενδεχομένως να θέλαμε. Η επιλογή είναι δική του, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι, και το νεαρό της ηλικίας του δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Αδυνατούμε να πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν περί εκβιαστικών διλλημάτων και περί προμηθειών που απαιτούνται από διοικητικό στέλεχος της παε ως αντάλλαγμα ενός νέου συμβολαίου. Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε προφανώς η διοίκηση της παε ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης που δεν υπάρχει επιστροφή.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, πως παίκτες που επέλεξαν να φύγουν από το σύλλογο, ενώ ο ίδιος ο σύλλογος προσπάθησε να τους κρατήσει, απαγορεύεται να επιστρέψουν σε αυτόν. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι καμία επιστροφή δεν βοήθησε αγωνιστικά την ομάδα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σπείρει διχόνοια, να δημιουργήσει ίντριγκες και να γυρίσει τον σύλλογο χρόνια πίσω. Μια τέτοια επιστροφή ήταν και του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο εν λόγο ποδοσφαιριστής, παρά το γεγονός πως γνώριζε πως η επιστροφή του θα έσπερνε τη διχόνοια στο σύλλογο, επέλεξε να ικανοποιήσει το εγώ του, να ικανοποιήσει τα δικά του θέλω και των γύρω του (δημοσιογράφων και μη), και να αποτελέσει την αρχή του τέλους μιας προσπάθειας που αν μη τι άλλο είχε καταφέρει να μας συσπειρώσει όλους γύρω της.

Η ευθύνη φυσικά, δεν ανήκει μόνο στον ίδιο, αφού η επιστροφή του δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν συναινούσαν σε αυτή, τα τότε κορυφαία διοικητικά στελέχη της παε. Σήμερα, ελπίζουμε να έχει καταλάβει και ο τελευταίος οπαδός του συλλόγου πως τέτοιου είδους επιστροφές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο διχόνοια. Απαιτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή την διακοπή της συνεργασίας με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και αν ο ίδιος αισθάνεται όπως λέει οπαδός του ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί την ομάδα ως οπαδός, χωρίς να έχει έμμισθη σχέση με αυτήν.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φυσικά, δεν μπορεί παρά να έχει ο αρχηγός του αγωνιστικού τμήματος, που δεν είναι άλλος από τον προπονητή. Όταν λήφθηκε η απόφαση συνεργασίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως ήταν ακόμα μία απόφαση η οποία θα δημιουργούσε διχόνοια. Από την άλλη, θεωρούσαμε ιστορικά σωστό πως θα έπρεπε και αυτός να έχει την ευκαιρία να εργαστεί σε ένα περιβάλλον που τα οικονομικά δεδομένα θα του πρόσφεραν ασφάλεια. Επίσης, γνωρίζαμε πως ο Άγγελος Αναστασιάδης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύνολο που αν μη τι άλλο θα είναι οικογένεια. Την ευκαιρία αυτή την είχε, αλλά απέτυχε. Αν ο προπονητής θεωρεί πως η σιωπή είναι χρυσός του υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν η σιωπή του αποδείχθηκε όχι απλά λάθος αλλά καταστροφική για το σύλλογο. Όπως καταστροφικές αποδεικνύονται και οι διάφορες εμμονές του. Κανένας, μα κανένας, δεν είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ. Ούτε πρόεδρος, ούτε αθλητής, ούτε προπονητής, ούτε δημοσιογράφος, ούτε οπαδός.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ και καλά θα κάνει ο προπονητής, να ονοματίσει πράγματα και καταστάσεις. Σιωπή σημαίνει συνενοχή. Απέτυχες, αν έχεις να πεις κάτι πες το. Αν όχι φύγε τώρα. Με την σιωπή σου δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά να συντηρείς αυτή την προβληματική κατάσταση. Θεωρούμε ότι είσαι μέρος του προβλήματος. Σε ένα καράβι που βουλιάζει, ελάχιστη σημασία έχει αν ο καπετάνιος πηδήξει τελευταίος ή πρώτος. Μπορεί να έχει σημασία για σένα, για εμάς όχι. Το καράβι θα βουλιάξει, μας ενδιαφέρει να σωθεί το καράβι, όχι ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα το εγκαταλείψει.

Θα ήταν μεγάλη αφέλεια από μέρους μας αν δεν κάναμε αναφορά στους δημοσιογράφους – ρεπόρτερ που σχετίζονται με τον σύλλογο. Αποτελείτε πληγή για τον ΠΑΟΚ, σας ενδιαφέρει η προσωπική σας κονόμα στις πλάτες του συλλόγου και έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα όσα βιώνει η ομάδα διαρκώς μέχρι σήμερα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν και συνένοχοι στο έγκλημα σας, είναι όσοι συνοπαδοί μας συνεχίζουν να σας τροφοδοτούν οικονομικά επιμένοντας να σας ακούν και να σας διαβάζουν και επιτρέποντας στους εαυτούς τους να επηρεάζονται από εσάς. Μια σοβαρή διοίκηση θα σας είχε στείλει εδώ και καιρό στο ταμείο ανεργίας.

Και φτάνουμε λίγο πριν την κορυφή. Την μεγαλύτερη ευθύνη όλων την έχετε εσείς μέλη της διοίκησης. Ζήση Βρύζα είσαι ο άνθρωπος τον οποίο βρήκε ο μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ, είσαι αυτός που ανέλαβε να τρέξει τα πρώτα χρόνια το καράβι, είσαι αυτός που είχες την ευθύνη να ενημερώσεις, να διοικήσεις και να οδηγήσεις τον ΠΑΟΚ στο δρόμο προς την κορυφή. Όχι απλά απέτυχες παταγωδώς, αλλά μέχρι και σήμερα που συνεχίζεις από άλλο πόστο δεν έχεις επιτύχει το παραμικρό. Δεν έχεις καταφέρει να δώσεις όραμα, δεν έχεις καταφέρει να προστατέψεις το σύλλογο και δεν έχεις καταφέρει να επικοινωνήσεις στον μεγαλομέτοχο το τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο σημείο ίσως να μην ευθύνεσαι τόσο αφού κι εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις να έχεις καταλάβει πραγματικά το που είσαι και τι ευθύνες έχεις. Δεν ξέρουμε τον πραγματικό  ρόλο σου και δίνεις την εντύπωση ότι το μοναδικό πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της έμμισθης θέσης σου, αδιαφορώντας για το αν παράγεις έργο ή όχι, ενώ η δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία σου μας αηδιάζει.

Σε καλούμε να παραιτηθείς, πολύ απλά γιατί είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που έβαλαν πάνω από τον ΠΑΟΚ το προσωπικό τους συμφέρον, τους προσωπικούς τους εγωισμούς και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε πεδίο επίλυσης προσωπικών διαφορών. Ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να διοικείται από ένα παρεάκι παλαίμαχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι όλο μαλώνανε και όλο μοιράζανε ρόλους έτσι ώστε να είναι όλοι βολεμένοι. Ο δικός μας ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και με όλα όσα φαντάζεστε πως θα έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε να ταιριάζει στις δικές σας δυνάμεις και στη δικιά σας φιλοσοφία. Όσοι από εσάς δεν έχουν έμμισθη σχέση με την παε αλλά αγαπάνε πραγματικά την ομάδα μπορούμε να τους δούμε δίπλα μας στην κερκίδα. Δυστυχώς, αυτοί είναι πραγματικά ελάχιστοι.     

Πρόεδρε της παε ΠΑΟΚ, το χρονικό διάστημα που ζήτησες ως πίστωση χρόνου έχει περάσει προ πολλού. Ή τα αλλάζεις όλα ή αλλάζεις εσύ. Δεν γίνεται η πλειοψηφία του κόσμου να πιστέψει σε κάτι, το οποίο δεν πιστεύετε ούτε οι ίδιοι. Θεωρούμε ότι η ομάδα σκόπιμα δεν προχώρησε σε κινήσεις που θα της έδιναν την δυνατότητα να διεκδικήσει κάποιο τίτλο. Η φετινή χρονιά άσχετα από την κατάληξη της, είναι σίγουρα η πιο αποτυχημένη  από την φυγή του Γούμενου και έπειτα. Έχεις την απόλυτη ευθύνη για την αποτυχία διεκδίκησης κάποιου τίτλου. Αν νομίζεις ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ τρώει κουτόχορτο τότε πολύ σύντομα θα αναγκαστείς να επαναπροσδιορίσεις και τακτική και φιλοσοφία. Είσαι επιλογή του μεγαλομετόχου και οφείλουμε να σε σεβαστούμε. Είσαι πρόεδρος του ΠΑΟΚ και οφείλεις να τον σεβαστείς.  Είναι υποχρέωση σου να τελειώσεις από την παε άμεσα όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν την δουλειά τους με ασέβεια προς τον σύλλογο.          

Μεγαλομέτοχε, ήρθε η ώρα να κάνεις τα λόγια πράξεις. Από την πρώτη στιγμή σου ζητήσαμε να αλλάξεις τα πάντα μέσα στην παε. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται στην παε, σε καίριες διοικητικές θέσεις άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν το σύλλογο ως ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης και όχι ως  ευκαιρία ζωής. Έχεις επιλέξει δίπλα σου ανθρώπους να σε συμβουλεύουν και καλά έκανες. Την ευθύνη των αποτελεσμάτων όμως την έχεις εσύ. Την ευθύνη των αλλαγών επίσης την έχεις εσύ. Περιμένουμε από σένα να κάνεις πράξη την υπόσχεσή σου και να τελειώνεις με το θέμα των χρεών. Ο δρόμος άνοιξε, η ευκαιρία είναι τώρα και ήρθε η στιγμή να αποδείξεις έμπρακτα ότι δεν θα προδώσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό σου. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με προδοσία της εμπιστοσύνης μας, θα ισοδυναμεί με προδοσία του συλλόγου.    

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.
Β.Ε.Μ – ΚΑΒΑΛΑ - ΣΕΡΡΕΣ -ΕΔΕΣΣΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: