Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

O... άλλος Κατσουράνης και το σπριντ των 50 μέτρων!!

Ο Κώστας Κατσουράνης έδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ γιατί με την ευφυία του και την εμπειρία του είναι πιθανό να κληθεί ξανά στην Εθνική Ελλάδος. Το gazzetta.gr άνοιξε το μπλοκάκι του Νιόπλια και σας μεταφέρει τις εντολές στον “Κατσούρ”.
Λες και είχε φανταστεί την φάση. Οτι ο Κούρος θα έκανε το σουτ και ο Ιτάνζ θα την έδιωχνε στην μικρή περιοχή. Ο Κώστας Κατσουράνης με το βλέπει τον Μπρίτο ν' ανοίγει το παιχνίδι στ' αριστερά κάνει ένα σπριντ 50 μετρών. Ενα γρήγορο βλέμμα στον Κούρο και επιτάχυνση για να βρεθεί εκεί που είχε φανταστεί ότι θα πάει η μπάλα...
Οπερ κι εγένετο. Ο Ιτάνζ απομακρύνει με το ζόρι και η μπάλα στρώνεται πάνω στον βηματισμό του “Κατσούρ”. Απλό πλασέ σε κενή εστία και 3-0 για τον Ατρόμητο. Το γκολ ήταν απλά η επιβεβαίωση της εξαιρετικής του εμφάνισης. Και ως 6αρι (στην αρχή του αγώνα) και ως 8αρι στο τέλος του παιχνιδιού...
Κι όλα αυτά με τον Νίκο Κωστενόγλου στις κερκίδες του γηπέδου ο οποίος θα είναι ο συνεργάτης του Μαρκαριάν στην Εθνική Ελλάδος. Βεβαίως δεν μιλάμε για κανά... παιδάκι που θέλει τσεκάρισμα. Ο Κατσουράνης σε λίγους μήνες σβήνει τα 36 κεράκια, ήταν μέσα σε όλες τις επιτυχίες της Εθνικής και αν μη τι άλλο γνωρίζουν και οι... πέτρες ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.
Βεβαίως άλλο να το ξέρεις κι άλλο να το βλέπεις. Πόσω μάλλον με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και όχι λοιπές ινδικές δυνάμεις. Και όχι ως στόπερ. Αλλά στην θέση τον οποίο τον μάθαμε τόσα χρόνια. Η πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια τον βοήθησε σε αυτό. Αλλωστε ο Νιόπλιας τον ήξερε και από την καλή και από την... ανάποδη στον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν ο πρώτος παίκτης που αγκάλιασε στην πρώτη του προπόνηση στον Ατρόμητο. Αυτός ήταν ο πρώτος με τον οποίο τα είπε...
Τον Κατσουράνη τον ήθελα εκεί (σ.σ. αμυντικό χαφ) γιατί είναι ήρεμος. Ετσι μετέφερα τον Κώστα εκεί για να υπάρχει καλή κυκλοφορία”, είπε ο Νιόπλιας μετά την τεσσάρα στην συνέντευξη Τύπου. Βεβαίως δεν ήταν η μόνη εντολή του Νιόπλια στον “Κατσούρ”.
Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να παίζει με δύο φορ (τον Φακούντο κοντά στον Κλάους) ο Νιόπλιας δίνει άμεσα εντολή στον Κατσουράνη να είναι πιο κοντά στους δύο κεντρικούς αμυντικούς για βοήθειες. Παρά το γεγονός ότι πήρε νωρίς κίτρινη κάρτα (σε μαρκάρισμα που κόβει την μπούκα του Μακ στην περιοχή) ο 36χρονος χαφ έβγαλε με άνεση ματς. Μείωσε τα τρεξίματά του, έπαιξε περισσότερο με μυαλό και ουσιαστικά ήταν αυτός που έδινε την ηρεμία στην ομάδα όταν αυτή την χρειαζόταν.
Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας βάζει και τον Αγκουαζί στα χαφ στο πλευρό του Κατσουράνη. Βλέπει ωστόσο ότι χάνει μέτρα στο γήπεδο και δίνει νέα εντολή στον Ελληνα μέσα. Τον ανεβάζει στα χαφ (8αρι) για να μην κλειστεί η ομάδα. Και το πετυχαίνει. Εκτός από το γκολ ο Κατσουράνης ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και μετά το 80' είναι κι αυτός που σβήνει τις μηχανές για τον Ατρόμητο. Αλλωστε ήδη η ομάδα του Περιστερίου πετύχαινε μια από τις πιο ιστορικές της νίκες.
Η ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Ο Νιόπλιας είχε βρει τον Κατσουράνη και στον Παναθηναϊκό. Οπως ακριβώς και στον Ατρόμητο. Και πάλι του άλλαξε θέση. Απλά τότε από 8αρι-10αρι τον έκανε 6αρι (μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα) και σε κάποια ματς 8αρι και τώρα από στόπερ τον ανέβασε στα χαφ.
Και στα... ζόρια που προέκυψαν μέσα στην σεζόν ο Κατσουράνης λειτούργησε πυροσβεστικά για τα αποδυτήρια κρατώντας την ομάδα στους στόχους της. Βεβαίως υπήρχε και η κόντρα στην σχέση τους. Το καλοκαίρι ο Νιόπλιας μειώνει την άδεια των διεθνών εξαιτίας του ταξιδιού στην Αμερική για τα φιλικά παιχνίδια.
Ο Κατσουράνης το... χρεώνει στον Νιόπλια και οι σχέσεις τους περνάνε σημαντική κρίση. Μια κρίση που φαίνεται να ξεπεράστηκε μια και όπως γράφουμε ο Νιόπλιας πήγε να χαιρετήσει τον Κατσουράνη πρώτον από όλους τους παίκτες... Το αποτέλεσμα βγήκε και στο γήπεδο...
ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ Η ΕΣΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ”
Από το “όχι Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα” στο “Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα” μετά τα άσχημα αποτελέσματα της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Euro. Τέτοιος... διχασμός δεν είχε προηγούμενο για παίκτη της Εθνικής. Και ο ίδιος δεν είχε κλείσει ποτέ την πόρτα της Εθνικής ούτε στάθηκε ποτέ στα όσα groups δημιουργήθηκαν στο Facebook.
Ο ίδιος μίλησε την Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Μαρκαριάν εάν τον θέλει στην Εθνική. “Αν έρθει πρόσκληση με μεγάλη χαρά θα την κάνω αποδεκτή”, είπε χαρακτηριστικά ο “Κατσούρ”...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: