Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Περέιρα: «Μπορούσαμε ακόμα και 7-8 γκολ»


Απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα του Ολυμπιακού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Βίτορ Περέιρα μετά την άνετη νίκη με σκορ 3-0 επί της Κέρκυρας στο «Καραϊσκάκη».

Περέιρα: «Μπορούσαμε ακόμα και 7-8 γκολ»
Μόνο θετικά σχόλια είχε να κάνει ο Βίτορ Περέιρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Κέρκυρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε τη δουλειά που έγινε το προηγούμενο διάστημα και φάνηκε στο γήπεδο, στάθηκε στη συνύπαρξη Τσόρι-Φορτούνη και εκθείασε τη συνολική απόδοση της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα πιστεύω ότι κάναμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Ήταν πολύ δυναμική ομάδα και επιθετική, μια ομάδα που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία των Τσόρι και Φορτούνη στην ενδεκάδα. Είναι δημιουργικοί και μας βοηθούν στην ποιότητα του παιχνιδιού μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Μου άρεσαν πολλοί. Μου άρεσε ο συνδυασμός του Εντινγκά με τον Μιλιβόγεβιτς, μου άρεσε ο Ντοσεβί, ο Χάρα στην επίθεση, η άμυνά μας ήταν ψηλά και ήταν πιο πιεστική. Όλη η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό οφείλεται σε κάτι που σας έλεγα τις προάλλες. Όταν έχεις χρόνο να δουλέψεις τότε η ομάδα σίγουρα θα μεταμορφώνεται προς το καλύτερο».

Για το σχήμα με «κόφτη» τον Εντινγκά: «Αυτό το κάνεις όταν η ομάδα σου θέλεις να είναι πιο επιθετική. Πιστεύω όμως περισσότερο στην ισορροπία της ομάδας. Πρέπει να βάζεις γκολ, αλλά και να μην δέχεσαι. Όταν θέλεις να δώσεις περισσότερη ελευθερία σε παίκτες όπως οι Τσόρι και Φορτούνης πρέπει να έχεις πίσω σου ισορροπία όπως την είχαμε με τους Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς. Ήταν ένα δίδυμο που μου άρεσε πολύ. Όταν θες πιο επιθετικά από τα άκρα, θα πρέπει να δίνεις ισορροπία στον άξονα. Δεν αρκεί να βάζεις γκολ, αλλά και αν δέχεσαι. Πιστεύω ότι κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να βάλουμε 7 και 8 γκολ και το σημαντικό είναι ότι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει κάποια ευκαιρία εις βάρος μας».

Για το δίδυμο Σιόβα-Μποτία: «Αυτό που κέρδισε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια είναι δέκα μέτρα στην αμυντική γραμμή. Ανεβήκαμε δέκα μέτρα πιο ψηλά και τώρα είναι πιο επιθετική. Έχει να κάνει φυσικά και με την επιστροφή του Μποτία. Μου αρέσει η επικοινωνία που έχει ο Μποτία με τους υπόλοιπους παίκτες. Το παιχνίδι μας γίνεται αυτόματα επιθετικό και μου αρέσει η συνεργασία των παικτών στην άμυνα. Ο τραυματισμός του Μποτία δεν είναι καθόλου ανησυχητικός».

Για την συνέχεια: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα, γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν δουλεύεις. Ειλικρινά το πρώτο ημίχρονο μου άρεσε πάρα πολύ. Αν το ποδόσφαιρο ήταν δίκαιο, στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να κερδίζαμε 5-0. Ήμασταν δυναμικοί και επιθετικοί. Είμαστε πολύ επιθετικοί όταν χάναμε την μπάλα από την κατοχή μας και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μου αρέσει να παρουσιάζει η ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: