Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το κόμπλεξ της Βέροιας λύγισε τον Παναθηναϊκό!!

Τι έκανε η επαρχιακή ομάδα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Ο Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο άρθρο του στον SportDog. Αυτή η Βέροια είναι η σημαιοφόρος του επαρχιακού κομπλεξισμού. Την είχα δει να είχε σκυλιάσει και όταν αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό. Αγνώριστη. Με πάθος και δύναμη. Το ίδιο ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τον έπιασε από τα αυτιά και τον χαστούκιζε και τον στριφογύριζε. Άδικο που του έβαλε μονάχα ένα γκολ στο ημίχρονο της απόλυτης κυριαρχίας της.
Βεβαίως μιλάω για επαρχιακό κομπλεξισμό. Να δείξουμε ποιοι είμαστε όταν παίζουμε με τους μεγάλους. Δεν έχουμε αγωνιστική κουλτούρα μαραθωνοδρόμου. Δεκαθλητή. Δεν συμμετέχουμε σ’ ένα πρωτάθλημα, δηλαδή σ’ έναν πόλεμο. Για μας υπάρχει μονάχα μια μάχη. Όταν βρεθούμε απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον κάθε μεγαλόσχημο. Στα άλλα ματς είμαστε… άλλοι. Είμαστε αλλού.
Αυτή, λοιπόν, η «κομπλεξική» Βέροια έσβησε τον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε με σβηστές μηχανές. Χειρώτερος από την ήττα του με τον Ατρόμητο. Ευχαριστημένος να είναι που καθάρισε μ’ ένα τεμάχιο. Επί της ουσίας οι παίκτες του Αναστασίου είχαν υπεροχή μονάχα στα… φάουλ.
Δεν μου λέει τίποτα ο «βελτιωμένος» Παναθηναϊκός του β’ μέρους. Κάποια στιγμή η Βέροια οπισθοχώρησε, έγινε σχεδόν απαθής. Καμμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου που ήταν για χειροκρότημα. Ψυχωμένη και συμπαγής.

ΜΕΖΕΣ Ο ΠΑΟ της λαϊκής βάσης για τον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr


Ο Ολυμπιακός, λέει, βαδίζει για τον 42ο τίτλο του. Δεν το λένε καλά. Το νούμερο που μετράει δεν είναι το 42, είναι το 5. Για να κάνουμε ταμείο το πέμπτο σερί πρωτάθλημα του Ευάγγελου Μαρινάκη. Το 5Χ5 του εφοπλιστή. Που δεν βλέπει μπροστά του αντίπαλο ικανό να τον απειλήσει. Κάποια άλλη ομάδα να τον σταματήσει για να ξαναπάρει το πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει στόχο άλλο παρά να κατοχυρώσει το Νο2 ρόλο στο πρωτάθλημα. Επειδή ο πρώτος ρόλος, ο πρωταγωνιστικός χρειάζεται λεφτά, που σήμερα δεν τα διαθέτει ούτε το ταμείο της ΠΑΕ, ούτε η τσέπη του Αλαφούζου.
Όταν, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός της λαϊκής βάσης είναι στην πραγματικότητα υπό επιτήρηση, σ’ ένα είδος μνημονίου χωρίς τρόϊκα, τότε ο Μαρινάκης αισθάνεται σιγουριά ότι θα αυξήσει το σερί του.
Τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Από την μια ο Μαρινάκης, αχόρταγος και παίκτης σκληρός με πρακτική ολιγάρχη στο πρωτάθλημα. Και από την άλλη ο Παναθηναϊκός ο οποίος απλά ικανοποιεί το γαμότο των οπαδών του όταν κερδίζει τον Ολυμπιακό της εγκληματικής οργάνωσης στα ίσα και με ρουκέτες ευθείας και καμπύλης τροχιάς από την εξέδρα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: