Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Όταν οι διαιτητές αποβάλουν λάθος παίκτη!! (vids)

Με αφορμή τη λανθασμένη αποβολή στο Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει αντίστοιχες διαιτητικές γκάφες του παρελθόντος.
Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκε ο διαιτητής Νιλ Σουάρμπρικ, προκειμένου να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο Ετιχάντ. Ο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ της Γουέστ Μπρομ είχε την ατυχία να φορά το Νο23 - ενώ το φάουλ έγινε από τον Κρεγκ Ντόουσον με το Νο25 – με αποτέλεσμα ο Άγγλος ρέφερι να μπερδευτεί και να του δείξει άδικα την κόκκινη κάρτα.
 
 
 

Μπορεί η ελληνική διαιτησία να μη στέκεται πολλές φορές στο ύψος των περιστάσεων, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που διαιτητές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χρειάζονται επειγόντως... γυαλιά! Γιατί πολύ απλά άλλος παίκτης κάνει την παράβαση και σε άλλον δείχνουν κόκκινη κάρτα.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ 3-0 (2014-15)
Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα υπήρξε μια αντίστοιχη λανθασμένη απόφαση σε αγώνα της έτερης ομάδας του Μάντσεστερ. Ο Φαλκάο της Γιουνάιτεντ πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σάντερλαντ, με τον Τζον Ο’Σέι να τον ανατρέπει. Αντί, όμως, ο διαιτητής Ρότζερ Ιστ να αποβάλει αυτόν, έδειξε στον Γουές Μπράουν την κόκκινη κάρτα.
 
 
Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0 (2013-14)
Οι μπλε μπορεί να έφτασαν σε μια εκκωφαντική νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου, όμως πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Αντρέ Μάρινερ είδε το χέρι παίκτη της Άρσεναλ πάνω στη γραμμή, όμως μπέρδεψε ποιος ποδοσφαιριστής υπέπεσε στην παράβαση. «Θύτης» ήταν ο Τσαμπερλέιν, όμως ο ρέφερι έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γκιμπς, που μετατράπηκε σε «θύμα». Ομολογουμένως, όμως, οι δύο παίκτες μοιάζουν αρκετά εμφανισιακά.
 
 
Βαλενσιέν – Τουλούζ 3-0 (2013-14)
Κι αν στην προηγούμενη περίπτωση, οι δύο παίκτες έμοιαζαν εμφανισιακά, στον αγώνα Βαλενσιέν-Τουλούζ ο διαιτητής μπέρδεψε τον μαύρο Στιβ Γιαγκό με τον λευκό Ούρος Σπάγιτς. Ο Γιαγκό έκανε το πέναλτι και είδε κανονικά τον κόκκινη κάρτα από τον Στεφάν Ζοσέμ, όμως στη συνέχεια ο ρέφερι μπερδεύτηκε και έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια στον Σπάγιτς. Για πάντα θα θυμάται αυτόν τον αγώνα ο διαιτητής, αφού έκανε τέτοια γκάφα στο ντεμπούτο του στο Σαμπιονά!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: