Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Έκρυψε την μπάλα!!

Ο Ολυμπιακός έκρυψε την μπάλα (στο α’ μέρος) προσέφερε γκολ και πλούσιο θέαμα στο Καραϊσκάκη και επικράτησε 3-0 της Κέρκυρας, με ηγέτη τον Τσόρι και σκόρερ τον Αργεντινό, τον Μποτία, και τον Χάρα!

Έκρυψε την μπάλα!
Σε μια από τις πιο χορταστικές φετινές του εμφανίσεις ο Ολυμπιακός ήταν για μεγάλο διάστημα απολαυστικός κόντρα στην Κέρκυρα.

Έπειτα από ένα σαρωτικό πρώτο μέρος (κι επιστρέφοντας εξίσου φουριόζος από τα αποδυτήρια) καθάρισε με άνεση και στιλ τους Φαίακες με σκορ 3-0 στο «Καραϊσκάκη».

Μια ακόμα ηγετική εμφάνιση από τον Τσόρι που σκόραρε με εκτέλεση φάουλ (9’), είχε την ασίστ στο τέρμα του Χάρα που άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα (48’), ενώ κακώς δεν μέτρησε ένα ακόμα όμορφο γκολ (υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ). Ενδιάμεσα ο Μποτία χρίστηκε σκόρερ (26’) με κοντινό πλασέ.

Ανήμποροι να περιορίσουν τους Πειραιώτες οι φιλοξενούμενοι, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλησιάσουν το γκολ της τιμής με το σουτ του Γκόμες να σταματά στο δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Το ματς:

Σε επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου. Οι Πειραιώτες είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, έφταναν με περίσσια άνεση στην αντίπαλη περιοχή και με την παρουσία του Φορτούνη να απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τον Τσόρι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ο Αργεντινός ήταν για ακόμα μία φορά το σημείο αναφοράς των Πειραιωτών.

inner

Με φαλτσαριστό φάουλ που ξεγέλασε τον Κουτζαβασίλη (παρασύρθηκε από την κίνηση του Σιόβα να μπει στην πορεία της μπάλας) άνοιξε το σκορ. η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Η μία τελική προσπάθεια διαδεχόταν την άλλη, συνεχής πολιορκία της αντίπαλης εστίας και όμορφοι συνδυασμοί από τους «ερυθρόλευκους» που βρήκαν ρυθμό και πρόσφορο έδαφος (χαμηλή δυναμικότητα αντιπάλου) για να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα τον δείκτη του σκορ.

Και το δεύτερο γκολ τους ξεκίνησε από τα πόδια του Τσόρι. Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Σιόβα στο οριζόντιο και στην επαναφορά ο Μποτία με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0. Ένα γεμάτο 45λεπτο, από τα πιο χορταστικά της φετινής ομάδας.

inner

Στην επιστροφή του από τα αποδυτήρια ήταν εξίσου καταιγιστικός. Ο Τσόρι είχε ξανά συμμετοχή, σερβίροντας το παρθενικό γκολ του Χάρα που με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 και εξιλεώθηκε για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε νωρίτερα. Στο άψε σβήσε ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς. Ο ρυθμός του μπορεί να έπεσε στην συνέχεια, όμως συνέχισε να πιέζει, να ψάχνει το γκολ, με τον Περέιρα να έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε διάφορες δοκιμές. Η Κέρκυρα δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο παιχνίδι με το δοκάρι να της στερεί το γκολ της τιμής στο δυνατό σουτ του Γκόμες στις καθυστερήσει.


Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία (46' Αφελάι), Ελαμπντελαουϊ, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (62' Μπενίτες), Ντοσεβί (55' Μήτρογλου), Φορτούνης, Χάρα.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Κασάμι.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόζο (79' Μεντής), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κοντός, Σιοντής, Ταβάρες (46' Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71' Καϊκούτ).

Στον πάγκο: Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Χαβίτο, Μακρίδης. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: