Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γιατί Χάρα κι όχι Μπενίτες;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να δώσει απάντηση στο ερώτημα Χάρα ή Μπενίτες.

Γιατί Χάρα κι όχι Μπενίτες;
*** Είναι ένα καλό ερώτημα, ενόψει και του αποψινού ντέρμπι του κυπέλλου, γιατί ο Περέϊρα επιμένει στον Χάρα και δεν δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον Μπενίτες, από την στιγμή που ο Αργεντινός δεν έχει δείξει ακόμη 100% έτοιμος, ο δε Παραγουανός σε κάποια παιχνίδια έχει κάνει ωραία πράγματα.

*** Κατ΄αρχήν δε νομίζω ότι είναι εμπαθής ο προπονητής του Ολυμπιακού. Διότι, στη λίστα που έκανε για το Γιουρόπα Λιγκ δεν έβαλε τον Χάρα, ακριβώς γιατί αναγνώριζε την έλλειψη ετοιμότητάς του-μιλάμε για παίκτη που ήρθε χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια του από τον περασμένο Αύγουστο κι έχοντας κι ένα τραυματισμό το Δεκέμβριο.

*** Ότι ξεκάθαρα προτιμάει τον Χάρα ο Περέϊρα είναι σαφές. Στο πρόσωπό του βλέπει ένα πιο έμπειρο φορ (με παρουσία στην Μπενφίκα, στην Ισπανία και σε υψηλό επίπεδο στην Αργεντινή), που θα δώσει μεγάλες μάχες (αυτός είχε κερδίσει την αποβολή του Μπατιόν στη Βέροια και τα δύο-τρία φάουλ όταν μπήκε αλλαγή στη Λεωφόρο, εκ των οποίων το ένα έφερε το γκολ του Τσόρι) και που μπορεί να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή, να πάρει καλή θέση και να σουτάρει (με τον Εργοτέλη είχε κερδίσει έτσι τρία πέναλτι, άσχετα αν δεν δόθηκε κανένα).

*** Ο Περέϊρα με το που πήγε στον Ολυμπιακό, τον Μπενίτες είχε 2η επιλογή πίσω από το Μήτρογλου. Και τον έβαλε κι αλλαγή μισή ώρα με τον Παναιτωλικό και μετά βασικό στα δύο ματσάκια κυπέλλου με τον Τύρναβο. Τότε ήρθε ο Χάρα, έδειξε μία προτίμηση σε αυτόν ο Περέϊρα, αλλά όταν ο Αργεντινός δεν ήταν στη διάθεσή του σε κάποια ματς λόγω ενός οικογενειακού του θέματος κι ο προπονητής χρειάστηκε τον Μπενίτες, ο μικρός παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις κι έτσι την ευκαιρία την πήρε (με την ΑΕΚ) ο Διαμαντάκος. Κι όταν επέστρεψε ο Χάρα, είναι πάλι αυτός το Νο 2.

*** Είναι αλήθεια ότι σε μερικά ματς ο Μπενίτες μας άρεσε. Κι όχι μόνο με τα δύο γκολ που έβαλε στον Τύρναβο. Είχε ένα φοβερό β΄ημίχρονο στην Καλλονή (με δύο γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και μία ασίστ!), είχε νωρίτερα ένα έξοχο α΄ημίχρονο στην Κέρκυρα κι ένα ωραίο γκολ στην αρχή της σεζόν όταν είχε μπει αλλαγή με τη Βέροια.

*** Εξίσου αλήθεια είναι πως όταν ο Μίτσελ τον έβαλε βασικό σε άλλα ματς, πιο δύσκολα κι όχι 5-0 η, 4-0 όπως τα παραπάνω, ο Μπενίτες δυσκολεύθηκε πολύ. Και στο 2-2 με τον ΠΑΣ και στο 2-1 επί του Πλατανιά, όταν κι έγινε αλλαγή μετά το 1-1. Ούτε βοήθησε καθόλου μπαίνοντας αλλαγή μισή ώρα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και σε δύο-τρία ακόμη παιχνίδια.

*** Έχω την αίσθηση ότι κι οι δύο λειτουργούν καλύτερα σαν δεύτεροι σέντερ φορ σε 4-4-2, ο δε Μπενίτες και λίγο πλάγια αριστερά. Ο Παραγουανός ίσως έχει καλύτερα στοιχεία για να βγει, αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο απ΄ότι δουλεύει. Κι ο Χάρα νομίζω ότι δεν είναι ο μέτριος κυνηγός, που οι πολλοί νομίζουν ότι είναι. Αν προσαρμοστεί και αν βρει χημεία…

*** Υπάρχει υπομονή;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: