Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σουλεϊμάν: «Η Τσέλσι δεν μπορεί να με εξαγοράσει με ένα κομμάτι χαρτιού»

Το θύμα της ρατσιστικής βίας στο μετρό του Παρισιού από οπαδούς της Τσέλσι, Σουλεϊμάν Σ., μίλησε για τους λόγους που δεν θα βρεθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εξηγώντας πως ένα πληρωμένο εισιτήριο και ένα πληρωμένο ταξίδι δεν μπορούν να γιατρέψουν τα δυσάρεστα συναισθήματα που του γεννήθηκαν εκείνο το βράδυ.
Ο Γάλλος, με καταγωγή από τη Μαυριτανία, είδε οπαδούς της Τσέλσι να του φωνάζουν εν χορώ «Είμαστε ρατσιστές και έτσι μας αρέσει» να τον ωθούν εκτός του βαγονιού που προσπαθούσε να επιβιβαστεί λόγω του χρώματός του στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στην γαλλική πρωτεύουσα.
Οι «μπλε» ξεκίνησαν από τότε, σε συνεργασία με τις Αρχές, έρευνα για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο κάλεσε τον Σουλεϊμάν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό ως ελάχιστη αποζημίωση για όσα βίωσε.
Ωστόσο εκείνος αρνήθηκε... Εξηγώντας γιατί, ανέφερε:
«Δεν θα πάω. Δεν μπορούν να με εξαγοράσουν με ένα κομμάτι χαρτιού. Δεν είμαι παιδί. Δεν θέλω να κάτσω στις εξέδρες αυτού του σταδίου δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που με έσπρωχναν.
Ακόμη ακούω τις φωνές τους στο κεφάλι μου λόγω του χρώματος του σώματός μου. Δεν μπορώ πια να πάω στην δουλειά μου. Ζω με τον ρατσισμό αλλά ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να πάω σε γιατρό για να πάρω χάπια που θα με ηρεμήσουν».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: