Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σάντμπεργκ στο gazzetta.gr: «Ελπίζω να νικήσει απόψε η ΑΕΚ»

Ο παλαίμαχος Σουηδός στράικερ, Χόκαν Σάντμπεργκ εύχεται νίκη της ΑΕΚ απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό, θυμάται τα ελληνικά ντέρμπι, ενώ ονειρεύεται την επιστροφή του ως προπονητής της «Ένωσης».
Δεινός σκόρερ, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι με πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων ο Χόκαν Σάντμπεργκ στέφθηκε Κυπελλούχος UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982.
Δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην ΑΕΚ με τη φανέλα της οποίας έμελλε να αγωνιστεί για τρεις σεζόν κάνοντας την διαφορά χάρη στην έφεση του στο σκοράρισμα.
Περισσότερες από 80 συμμετοχές με απολογισμό 30 γκολ για τον 56χρονο σήμερα Σάντμπεργκ. Το καλοκαίρι του 1987 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό ως αντικαταστάτης του Αναστόπουλου, όμως η καριέρα του στους "ερυθρόλευκους" αποδείχθηκε βραχεία. Συμμετοχή σε μόλις τρία ματς.

Το gazzetta.gr με αφορμή τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό συνομίλησε με τον παλαίμαχο φορ, ο οποίος έδειξε ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στην «Ένωση» λόγω και της παρουσίας του συμπατριώτη του, Γιάκομπ Γιόχανσον.
«Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, αλλά θυμάμαι αρκετά πράγματα. Πλέον στην ΑΕΚ αγωνίζεται ο Γιάκομπ Γιόχανσον και παρακολουθώ πιο στενά την πορεία της ομάδας.
Κάθε ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό. Δεν θυμάμαι να έχω παίξει αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο αλλά αγωνίστηκα εναντίον του στο πρωτάθλημα.
Στο πρώτο μου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ όπου βρίσκονταν 70.000 οπαδοί, είχα πετύχει δύο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ αλλά χάσαμε».
Ο Σάντμπεργκ στάθηκε στην παρουσία του Γιόχανσον, ο οποίος επίσης προέρχεται από την Γκέτεμποργκ.
«Όπως προείπα λόγω της παρουσίας του Γιάκομπ Γιόχανσον βρίσκομαι πιο κοντά στην ΑΕΚ και ενημερώνομαι για την πορεία της ομάδας.
Εργάζομαι σε μία νομική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον αθλητισμό. Μεταξύ άλλων οι συνεργάτες μου και συγκεκριμένα ο Στέφαν Σελάκοβιτς εκπροσωπεί τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Προσπαθούμε να τον βοήθησουμε στο νέο βήμα της καριέρας του στην ΑΕΚ».

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού τάσσεται υπέρ του «Δικεφάλου» ζητώντας πρόκριση, ενώ εκφράσει στο gazzetta.gr το όνειρο του να επιστρέψει στην ΑΕΚ ως προπονητής.
«Αγωνίστηκα στην ΑΕΚ για τρεις σεζόν. Αν και πέρασα και έξι μήνες από τον Ολυμπιακό, το έχω ξεχάσει.
Ελπίζω να νικήσουμε απόψε. Η καρδιά μου είναι με την ΑΕΚ. Μπορεί να μετέχει στη Β΄ κατηγορία όμως είναι μεγάλη ομάδα και θεωρώ θέμα χρόνου την επιστροφή της στην κορυφή.
Πρόκειται για καλή ευκαιρία απόψε για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό με την βοήθεια του κόσμου.
Πρέπει να σου πω, πως ασχολούμαι ως προπονητής σε μία ομάδα εδώ στη Σουηδία. Το όνειρο μου είναι να επιστρέψω κάποτε ως προπονητής της στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί αλλά αγαπώ την ΑΕΚ και της εύχομαι καλή τύχη απόψε στο Κύπελλο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: