Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τεσσάρα και προημιτελικοί για τους «Δράκους»

Η Πόρτο συνέτριψε με 4-0 την Βασιλεία στο «Ντραγκάο» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια.

Τεσσάρα και προημιτελικοί για τους «Δράκους»
Η Πόρτο με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ κι άλλα δυο σουτ έξω από την περιοχή, έφτασε σε « τεσσάρα» απέναντι στη Βασιλεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2009, σε συνδυασμό και με το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Ο Μπραχίμι με έξοχο χτύπημα φάουλ (14’) το 1-0, ο Ερέρα το 2-0 (47’) με δεξί σουτ και ο Κασεμίρο με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (56’) και ο Αμπουμπακάρ (75’) με δεξί σουτ τα γκολ για τους «Δράκους», που έχασαν με τραυματισμό τον Ντανίλο και δεν θα έχουν στο επόμενο ματς διαθέσιμο τον Μαρκάνο. Υποτονική εμφάνιση από την Βασιλεία του Πάολο Σόουζα.

Το ματς

Οι «Δράκοι» αν και δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, ευτύχησαν στην πρώτη καλή ευκαιρία που τους δόθηκε από μια στημένη φάση ν’ ανοίξουν το σκορ. Ο Σάμουελ παραχώρησε φάουλ στον Τέγιο σε πολύ καλή θέση. Ο Μπραχιμί με μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ, άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους «Δράκους», βάζοντας το 5ο τέρμα του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ρυθμός του ματς δεν άλλαξε, παρά το γκολ της Πόρτο. Στο 17ο λεπτό σε σύγκρουση του Ντανίλο με τον Φαμπιάνο, ο πρώτος έφυγε με φορείο από το γήπεδο και μάλιστα διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τον τραυματισμό του να είναι αρκετά σοβαρός. Ο Μάρτινς Ίντι πέρασε στη θέση του Ντανίλο στο παιχνίδι, με τον Ολλανδό να πηγαίνει αριστερό μπακ και τον Άλεξ Σάντρο να περνάει δεξιά. Ένα καλό σουτ του Αμπουμπακάρ στο 33ο λεπτό ήταν η επόμενη καλή στιγμή για την Πόρτο, ενώ η Βασιλεία απείλησε για μία και μοναδική φορά στο πρώτο μέρος με τον Ζούφι να σουτάρει από καλή θέση και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία.

Η Πόρτο με την έναρξη του β’ μέρους κατάφερε να εδραιώσει το προβάδισμα και την πρόκριση. Ο Μπραχίμι με ατομική προσπάθεια από αριστερά, τράβηξε πάνω του δύο παίκτες, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ερέρα και αυτός με ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής και πλάγια αριστερά νίκησε τον Βάτσλικ για να κάνει το 2-0 και να θεμελιώσει την πρόκριση των «Δράκων». Ο Κασεμίρο με μια ακόμα έξοχη εκτέλεση φάουλ στο 56ο λεπτό , πέτυχε το πιο θεαματικό γκολ της βραδιάς, μιας και το σουτ του από απόσταση 30 μέτρων, βρήκε στόχο για να γίνει το 3-0 και να «κλειδώσει» οριστικά την πρόκριση για τους «Δράκους».

Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Ζούφι θέλησε να μειώσει σε 3-1, όμως ο Φαμπιάνο απέκρουσε. Στο 75ο ο Αμπουμπακάρ μετά από λάθος του Ελνένι πήρε τη μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, και αφού ταλαιπώρησε τον Σάμουελ με δεξί σουτ έγραψε το 4-0. Mοναδικό αξιοσημείωτο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σάμουελ στο φινάλε της αναμέτρησης.


Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο (21’ λ.τρ. Μάρτινς Ιντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (73’ Νέβες), Εβάντρο (79’ Κουαρέσμα), Ερέρα, Τέγιο, Αμπουμπακάρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Έλτον, Τόρες, Κιντέρο, Γκονζάλο Πασιένσια

Βασιλεία: Βάτσλικ, Σάμουελ, Σαρ (58’ Εμπολό), Σάφαρι, Ζουφί, Φ. Φράι (62΄Κακιτάνι), Ελνενί, Τζάκα, Στρέλερ, Γκάσι (77’ Καλά), Γκονζάλες

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαϊλατι, Τραορέ, Ντεγκέν, Αζέτι, Εμπολό *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: