Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Όσο απέχει ο ΠΑΟΚ από τον πλανήτη Αρη!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος
Τα δημοσιεύματα πληθαίνουν. Σύμφωνα με τον ξένο τύπο και τις διαρροές, άρχισαν ήδη να παρελαύνουν ονόματα για τον ΠΑΟΚ. Κάποια αφορούν τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη, άλλα τον αντικαταστάτη του Ζήση Βρύζα. Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάμε για την επόμενη μέρα.

Το μέλλον του Αναστασιάδη, όσο οι τεσσάρες θα ακολουθούν η μία την άλλη, θεωρείται προδιαγεγραμμένο. Θα τελειώσει με το τέλος της περιόδου. Εκτός κι αν συμβεί κάτι θεαματικό προς την μία η την άλλη κατεύθυνση με συνέπεια να αποχωρήσει νωρίτερα ή να ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει είτε να έρθουν διαδοχικές καρπαζιές- αλήθεια, πόσες ακόμη;- είτε ο ΠΑΟΚ να πάρει την δεύτερη θέση που θα τον οδηγήσει στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς λίγκ.

Ακόμη και με το τελευταίο ενδεχόμενο όμως είναι άγνωστο κατά πόσο θα ήταν χρήσιμη η παραμονή του Αναστασιάδη στη θέση του. Κι αυτό γιατί οι προπονητικές ανακολουθίες, η κακή διαχείριση του ρόστερ και οι δηλώσεις που δείχνουν πλήρη απώλεια ελέγχου φανερώνουν ότι ακόμη κι αν υπάρξει επιτυχία θα είναι συγκυριακή κι όχι αποτέλεσμα δουλειάς και προγραμματισμού. Άλλωστε ο αποκλεισμός από το Europa League αλλά και το κύπελλο Ελλάδας αποτελούν παταγώδη αποτυχία που πρέπει να συνυπολογιστεί.

Όπως και οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, οι ήττες χαστούκι μακριά από την Τούμπα, οι «τεσσάρες», η αποσύνθεση σε όλα τα επίπεδα.

Το ερώτημα που μπαίνει δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, αν μείνει ή φύγει ο Αναστασιάδης αλλά ποιος θα τον διαδεχθεί. Κι εδώ πρέπει να γίνει σοβαρή προετοιμασία, δουλειά σε βάθος για να μην έχουμε μια από τα ίδια. Δυσυτυχώς η ευθύνη της αποτυχίας δεν ανήκει μόνο στον Αναστασιάδη αλλά στην λειτουργία και στην άσκηση διοίκησης στην ΠΑΕ. Εδώ άλλος αποφασίζει, άλλος επωμίζεται την ευθύνη, άλλος κάνει τον προγραμματισμό, κι άλλος τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό. Αλαλούμ σε όλα τα επίπεδα!

Στις σοβαρές ομάδες ανά την Ευρώπη η λειτουργία είναι κάπως έτσι. Ο πρόεδρος προσλαμβάνει τεχνικό διευθυντή, εκείνος προπονητή και ο τελευταίος εισηγείται τις μεταγραφές. Έτσι όλοι γνωρίζουν τον τομέα τους, τις αρμοδιότητες τους και τις ευθύνες τους. Όλα αυτά απέχουν από τον ΠΑΟΚ όσο η γη από τον πλανήτη Άρη. Το λιγότερο...
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: