Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Αγγελος πήγε στον δικό του κόσμο και ο Ιβάν επιμένει να πετάει αετό...!

Απομυθοποιείται και αποδομείται οικειοθελώς ο Αγγελος Αναστασιάδης. Με το σπαθί του απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων για την καλή ομάδα που είχε παρουσιάσει στην αρχή της σεζόν, αλλά εδώ και δύο μήνες κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαθηλωθεί. Εχει απογοητεύσει ακόμη και τους πιο πιστούς υποστηρικτές του.
Από τη μία πλευρά, η ομάδα “σέρνεται” χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει ως προπονητής, από την άλλη, με τις δηλώσεις του, προσβάλλει την κοινή λογική και τη νοημοσύνη των οπαδών του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να κάνει αυτοκριτική για να συνειδητοποιήσει τα λάθη του. Λάθη στην αγωνιστική τακτική, λάθη στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, λάθη και στην επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί κάθε φορά που μιλάει στους εκπροσώπους του Τύπου.

 Με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο, ξεπέρασε κάθε όριο. Στις 7 Ιανουαρίου είχε δηλώσει, για τελευταία φορά, ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Στις 8 Μαρτίου δηλώνει ότι φτιάχνει μια νέα ομάδα. Δεν μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά ούτε ένα μικρό παιδί. Διότι βρίσκεται στο δικό του... σύμπαν.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ αρχίζει μια νέα προσπάθεια μεσούσης της περιόδου και θα μπορούσε να αποδεχτεί και τις δηλώσεις του Αγγελου, αν είχε προηγηθεί κάποια σχετική συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν έγινε, όμως, ποτέ τέτοια συμφωνία. Συνεπώς το “φτιάχνω ομάδα από την αρχή” είναι μια δική του επινόηση, με στόχο να πείσει τον επίσημο ΠΑΟΚ και τον κόσμο ότι έχει νόημα η παραμονή του στον πάγκο.

Προσωπικά, δεν το περίμενα από τον Αγγελο. Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να είναι τόσο εγωιστής και τόσο παραδόπιστος. Ούτε μπορούσα να πιστέψω ότι θα προσπαθούσε να μείνει γαντζωμένος στο πόστο του, με τον φόβο ότι δεν θα υπάρξει επόμενος σταθμός στην προπονητική καριέρα του.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους αετό πετάει ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί επιτρέπει να διαιωνίζεται μια αδιέξοδη κατάσταση και γιατί επιμένει σε έναν προπονητή που έχει χάσει εντελώς την μπάλα. Λένε πολλοί ότι με το να μην αποδεχτεί την παραίτησή του θέλησε να τον αφήσει εκτεθειμένο για να απομυθοποιηθεί και να απαξιωθεί στη συνείδηση των υποστηρικτών του.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι λειτούργησε μ' αυτό το κίνητρο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Αν όμως όντως έτσι σκέφτηκε, εγκλημάτισε σε βάρος της ομάδας. Και το έγκλημα είναι διαρκές, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, διότι ακόμη και οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο βλέπουν πια ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να συνέλθει αγωνιστικά με έναν προπονητή που έχασε πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα έχασε και τον έλεγχο της ομάδας.

Οφείλει να σκεφτεί ο Σαββίδης ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει άμεσα όχι μόνο να μείνει εκτός προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και χωρίς κόσμο στο πλευρό του. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δεν βλέπει φως ούτε από χαραμάδα. Με την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα επιτευχθεί έστω ο στοιχειώδης στόχος, η πρωτιά στα πλέι οφ. Η ομάδα εκπέμπει απελπισία και κακομοιριά. Κι ο ΠΑΟΚτσής δεν ανέχεται να είναι κακομοίρης...
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: