Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μήπως να το συντομεύσουμε;

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης

Από την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι μέχρι τον Μάιο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον νέο της τεχνικό διευθυντή. Τα κριτήρια έχουν γίνει γνωστά όπως και οι αρμοδιότητές του που θα αφορούν τον προγραμματισμό για την δημιουργία της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει επιλογή του ποδαριού ούτε και κάτω από πίεση. Αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι ο Αγγελίδης έχει κάνει την προεργασία, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και είναι δυνατόν, ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ να μην εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια και να συντομεύσει αυτή την –κομβικής σημασίας- επιλογή και τελικώς συμφωνία.

Στην παρούσα φάση για μένα δεν είναι το ζητούμενο αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βγει πρώτος στα πλέι οφ. Πολύ απλά διότι δεν πρόκειται να βγει. Με την εικόνα που δείχνει η ομάδα είναι βέβαιο ότι κάποιοι μέσα στην Τούμπα την Πέμπτη το βράδυ θα σφίξουν την γροθιά τους και θα πανηγυρίσουν αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο. Γιατί αν περάσει η ΑΕΚ, τότε ο κυπελλούχος Ελλάδας, όποιος και αν είναι αυτός θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Europa και θα πάρει το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό επίσης σημαίνει ότι ο 4ος στα πλέι οφ δεν βγαίνει Ευρώπη.  Και επειδή –αυτή είναι η πικρή αλήθεια- ο Αστέρας είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ- φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε μην τυχόν ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι η πρωτιά στα πλέι οφ αλλά το πώς θα αποφύγει την τελευταία που μπορεί να μην οδηγεί στην Ευρώπη, εφόσον η ΑΕΚ περάσει τον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μετά το νέο ξενέρωμα, δεν ασχολείται με την ομάδα. Και μακάρι να μην ασχοληθεί ούτε αρνητικά με ότι αυτό συνεπάγεται αφού η υπομονή του έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό. Άρα αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι το πόσο γρήγορα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δείξει αντανακλαστικά ενόψει της νέας σεζόν. Γιατί το να απαιτήσουμε από τον Αναστασιάδη να αλλάξει τα πράγματα την δεδομένη στιγμή και να αντιστρέψει το κλίμα είναι σαν να ζητάμε από τον Βαρουφάκη να γράφει το Γιάνης με δυο «ν».

Άρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει από τώρα να ανακοινώσει τον νέο τεχνικό διευθυντή. Μέσα από αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές ως παρατηρητής να αξιολογήσει το ρόστερ, να αναζητήσει τον νέο τεχνικό, να συνεργαστεί με τον Αγγελίδη ώστε τέλη  του Μάη να είναι έτοιμος ο οργανισμός ΠΑΟΚ να τρέξει και να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του. Με την ανακοίνωση του νέου τεχνικού διευθυντή η ΠΑΕ θα αποδείξει ότι προχωρά στην επόμενη μέρα και δεν περιμένει να δει το αν θα σταματήσει η αγωνιστική κατρακύλα ή σε ποια θέση στα πλέι οφ θα τερματίσει η ομάδα. Άλλη λύση δεν υπάρχει!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: