Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μην το πεις ούτε του παπά!!

Σώθηκε από… Βατερλώ η Ρεάλ Μαδρίτης! Η τραγική βασίλισσα βρέθηκε… μια ανάσα απ’ τον αποκλεισμό, χάνοντας 4-3(!) απ’ την εντυπωσιακή Σάλκε, ωστόσο πέρασε στους «8» χάρη στο διπλό της Γερμανίας.

Μην το πεις ούτε του παπά!
Απέφυγε το... πατατράκ η Ρεάλ Μαδρίτης! Παρά την προίκα απ’ το ματς της Γερμανίας (2-0), η βασίλισσα έκανε νέα τραγική εμφάνιση και λίγο έλειψε η εντυπωσιακή Σάλκε να της κλέψει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αλλά ο θρίαμβος με 4-3(!) των Γερμανών στο Μπερναμπέου δεν ήταν αρκετός!

Οι «βασιλικοί μπλε» προηγήθηκαν τρεις φορές (με Φουκς και δις ο Χούντελααρ), αλλά δεν έφτασαν σε ένα… χρυσό πέμπτο τέρμα (με τον Χέβεντες να ‘χει σπουδαία ευκαιρία στο 91’) που θα τους χάριζε ασύλληπτο εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Κριστιάνο είχε ισοφαρίσει δις (με ισάριθμες κεφαλιές), προτού ο Μπενζεμά δώσει προσωρινά προβάδισμα στους «μερένχες» που αποδοκιμάστηκαν έντονα για την εκτός τόπου και χρόνου εικόνα τους.

Για δεύτερη φορά σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι μερένχες δέχονται τέσσερα γκολ, μετά το 4-2 από την Μπάγερν Μονάχου το 2000.


Το ματς:

Το να περιγράψεις πόσο κακή ήταν η εικόνα της Ρεάλ… είναι δύσκολο. Αρκεί το γεγονός πως μόλις απ’ το 5’ είχε ξεκινήσει η γκρίνια και η «μουρμούρα» στην εξέδρα! Και την ίδια ώρα η Σάλκε εντυπωσίαζε. Έκανε ό,τι ήθελε στο Μπερναμπέου, οι αστέρες των Μαδριλένων ήταν «εξαφανισμένοι» και η ροή του ματς έδειχνε γκολ των Γερμανών. Και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε με την κακή αντίδραση της άμυνας, να δίνει την ευκαιρία στον Χούντελααρ να… αφήσει για τον Φουκς κι αυτός να «παγώσει» το γήπεδο (για το 0-1).

Όσο… περίεργο κι αν ακούγεται, η βασίλισσα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν υπήρχε άμυνα, δεν υπήρχε κέντρο, δεν υπήρχε τίποτα! Αλλά, κοτζάμ Κριστιάνο χρειάζεται μια φάση για να επαναφέρει την ηρεμία. Όπως κι έγινε με τη δυνατή κεφαλιά του στο 25’ να διώχνει -προσωρινά- το άγχος και τον ίδιο να «ξεσπάει» πανηγυρίζοντας.

inner

Αμ, δε που αυτό θα βελτίωνε την κατάσταση. Κάθε άλλο… Οι κεντρικοί χαφ δεν μπορούσαν να κόψουν ούτε με βαλέ, η άμυνα πελαγοδρομούσε και ένα τραγικό λάθος του Βαράν λίγο έλειψε να ξαναδώσει προβάδισμα στη Σάλκε, αλλά ο Χούντελααρ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ούτε στο 40’ μπόρεσε, με το σουτ του να σταματά στο δοκάρι. Ε, μία, δυο, την τρίτη νίκησε τον Κασίγιας (μετά από απόκρουσή του σε πρώτη φάση) και τα ζόρια εμφανίστηκαν εκ νέου (με τους βασιλικούς μπλε να χρειάζονται ακόμα ένα γκολ).

inner

Και πάλι όμως ο Κριστιάνο ήταν αυτός που έδιωξε τα… φαντάσματα. Και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Εκμεταλλευόμενος το… βγαίνω και δεν βγαίνω του αντίπαλου τερματοφύλακα, βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι (μετά από ωραία μπαλιά του Κοεντράο) και διαμόρφωσε το «χορταστικό» 2-2 του πρώτου μέρους που άφηνε πιο ήρεμους τους παίκτες του Αντσελότι.

Μια χαρά η Σάλκε, δύο τρομάρες η Ρεάλ. Η εικόνα των πρωταθλητών Ευρώπης δεν βελτιωνόταν, αλλά στο 53’ όλα έδειξαν να απλοποιούνται. Όταν ο Μπενζεμά -που ξεκίνησε οριακά από θέση οφσάιντ- προσπέρασε… τους πάντες και προ κενής εστίας έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά.

Κι όμως δεν είχαμε δει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα. Διότι ντεμπούτο με γκολ είναι προφανώς εξαιρετικό. Ντεμπούτο με γκολάρα για 19χρονο μέσα στο Μπερναμπέου είναι… μαγικό. Αυτό που έκανε ο Σανέ, ο οποίος άφησε «άγαλμα» τον Κασίγιας και στο 57’ όχι μόνο ισοφάρισε σε 3-3, αλλά επανέφερε την αγωνία στο κόκκινο…

inner

Η αλήθεια είναι πως η είσοδος του Μόντριτς (ύστερα από τέσσερις μήνες) κάπως συμμόρφωσε την εικόνα στον άξονα. Όχι ότι οι παίκτες του Αντσελότι έπαιζαν τίποτα ιδιαίτερο, απλά έδειχναν πλέον να ελέγχουν την κατάσταση (εκμεταλλευόμενοι και την λογική κούραση των Γερμανών). Και θα μπορούσε μια χαρά να ολοκληρωθεί η κατάσταση, αλλά τα σουτ των Κρόος και Μπέιλ δεν βρήκαν στόχο.

inner

Ο Χούντελααρ είχε βαλθεί να… τρελάνει κόσμο. Κι όταν ο Σανέ στο 84’ έβγαλε τον συμπαίκτη του «φάτσα» με τον Κασίγιας, ο άλλοτε άσος της Ρεάλ εξαπέλυσε «βολίδα» και μέσα σε έντονη «γιούχα» έκανε το 3-4 (83’) δίνοντας ΦΟΥΛ νόημα στα τελευταία λεπτά.

Ένα γκολ χρειαζόταν πλέον η Σάλκε. Ένα γκολ για να πετύχει έναν ιστορικό θρίαμβο και απ’ την άλλη η βασίλισσα να υποστεί έναν ιστορικό διασυρμό. Αυτό, όμως, δεν ήρθε χάρη στον… Κασίγιας που στις καθυστερήσεις έβγαλε το «ξερό» σουτ του Χέβεντες στην γωνία του. Και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι απέφυγαν το... εγκεφαλικό, που έφερε την πρόκριση στην επόμενη φάση, δεχόμενοι βέβαια δικαιολογημένες και έντονες αποδοκιμασίες για την τραγική τους εμφάνιση.

inner

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο (59’ Μαρσέλο), Αρμπελόα (83’ Νάτσο), Κεντίρα (59’ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Ίσκο, Κριστιάνο, Μπενζεμά

Σάλκε: Βέλενροϊτερ, Χέβεντες, Φουκς, Νάστασιτς, Μάτιπ, Μέγιερ, Χέγκερ (59’ Γκορέτσκα), Μπαρνέτα (81’ Ουτσίντα), Νοϊστέντερ, Τσούπο-Μοτίνγκ (29’ Σανέ), Χούντελααρ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: