Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Στο αστερισμό της παλαβομάρας και της… αυτογελοιοποίησης!!

Γράφει ο  Δημήτρης Μπούζας
Αν είναι δυνατόν…να λέγονται…και πολύ περισσότερο να «διαπράττονται» ανεξέλεγκτα και…«ατελώνιστα» και μάλιστα κατά συρροή, λόγια και πράξεις αντίστοιχα που προσβάλλουν τόσο σκληρά (σχεδόν αδυσώπητα) το κύρος και την ιστορία μιας ομάδας του μεγέθους του ΠΑΟΚ. Ενός συλλόγου που η ανεπανάληπτη δημοφιλία του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ηγέτης του αυτή την εποχή είναι πανίσχυρος οικονομικά, θα έπρεπε να του έχουν εξασφαλίσει μονιμότητα στην κορυφή της επικαιρότητας με αξιομνημόνευτες δραστηριότητες ανάλογες της «δομής του» και τις ισχύος του. Κι όμως αυτός ο σύλλογος εξαιτίας τη ανεκδιήγητης συμπεριφοράς ορισμένων αφρόνων και ανεύθυνων παραγόντων, οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες του (σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο) διασύρεται κατά εξακολούθηση. Βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση; Χαοτική νοοτροπία…με ψυχονευρωτικές εκρήξεις…αναπόφευκτες λόγω νεκρών ή απενεργοποιημένων αντανακλαστικών; Αρρωστημένος τρόπος σκέψης; Συμπλεγματικές εμμονές και καλαμοκαβαλικεύματα; Μύλος η υπόθεση. Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Κι αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις από κάπου για να βρεις την άκρη σε αυτό το μπλεγμένο κουβάρι, πολύ γρήγορα θα χάσεις και τη διάθεση και το κουράγιο σου. Μπροστά σου θα βρεις έναν μεγαλομέτοχο να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και μια διοίκηση πραγματική «Φιλιππινέζα» και αδύναμη να ανταποκριθεί ακόμη και σε αυτόν τον διακοσμητικό της ρόλο.

Στο τέλος της σειράς και ένα προπονητή να ζει στο δικό του «κόσμο», όμηρος των παραισθήσεων του, που καταρρέουν παταγωδώς στα πόδια του και τον υποχρεώνουν να αυτοεκτίθεται με μεγαλοστομίες, αστήρικτα επιχειρήματα αλλά και με εμμονικές συμπεριφορές που τις πληρώνει ακριβά η ομάδα. Επαναλαμβάνω είναι πραγματικός μύλος η υπόθεση. Κι ο κόσμος; Μονίμως απογοητευμένος, ευάλωτος, ασταθής και ως συνήθως παραπληροφορημένος να μπαίνει χωρίς να το θέλει μέσα στο «τούνελ» του διχασμού και να επιδίδεται και αυτός ασυνάρτητα στις γνωστές οπαδικές αντιπαραθέσεις, με διάθεση προφανή, να προστατέψει ή να κατακεραυνώσει αυτούς που θεωρεί αθώους ή αντίστοιχα ένοχους. Οι υπεύθυνοι της αυτογελοιοποίησης και των παρανοϊκών συμπεριφορών μπαίνουν αυτή την στιγμή στο «μικροσκόπιο». Δεν έχω τη διάθεση να κρίνω τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη. Ας τις κρίνει ο κόσμος. Όπως επίσης δεν έχω τη διάθεση να μπω στη διαδικασία της ανάλυσης των λαθών του, τα οποία πληρώθηκαν ακριβά με υπερπολύτιμους βαθμούς. Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί απλούστατα θεωρώ ότι τα πράγματα είναι τόσο εξόφθαλμα και δεδομένα ώστε να περιττεύουν οι από μέρους μου διευκρινήσεις και αποσαφηνίσεις. Μένω «στα τρέχοντα» και «ζέοντα» τα οποία αφορούν…το «σήμερα», «το αύριο»…πιθανότατα και τα όσα θα προκύψουν και μετά τον αγώνα της Κυριακής. Είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να μετρούν πληγές, αλλά να κοιτούν στα μάτια απευθείας εκείνους που τις προξένησαν και να απαιτούν με το θάρρος της πολύχρονης δημοσιογραφικής τους διαδρομής και της αδιαπραγμάτευτης αγάπης για τον ΠΑΟΚ να σταματήσουν επιτέλους να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.

Ο περήφανος ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διαπομπεύεται από συγκεκριμένους μαχαλάκηδες, μασκαράδες και γραφικούς μεσσιανιστές. Δεν έχουν θέση στην οικογένεια του όσοι ασεβούν σε βάρος του. Όσοι είναι ανεπαρκείς και ανίκανοι και όσοι τζογάρουν τις τύχες του, δοκιμάζοντας τις αντοχές ενός κόσμου που βρίσκεται στα όρια της εξέγερσης. Κοινή πεποίθηση και κοινή λογική, είναι να μπει ένα τέλος σε αυτή την κακοπαιγμένη τραγωδία. Να κλείσει τον κύκλο δηλαδή αυτό το γιουσουρούμ των γελοίων και των ηλιθίων οι οποίοι εκθέτουν (σαφώς και εκτίθενται) τόσο ανόητα και προκλητικά. Στο γενικόλογο σημερινό μου σχόλιο θα ήθελα να γράψω πολλά που αφορούν τους γνωστούς διακινητές ψευδών ειδήσεων και αρρωστημένων αντιπαοκτσήδικων σεναρίων. Νομίζω όμως ότι μετά από τόσο καιρό οι φίλοι του ΠΑΟΚ ΘΑ πρέπει επιτέλους να τους έχουν «εντοπίσει», να τους έχουν «ξεχωρίσει» και τους κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα, στέλνοντας τους στο διάβολο.

ΥΓ: Στο χθεσινό σχόλιο και στο δικό του υστερόγραφο, το οποίο αφορούσε την…εντυπωσιακή και κωμικοτραγική παράσταση που δόθηκε στο γήπεδο της Κομοτηνής η οποία όπως μας…έπεισαν απειλήθηκε προς στιγμή από καταιγίδα της ισχύος της περιβόητη «Κατρίν» έγιναν κάποια συντακτικά λάθη και εξαφανίστηκαν ονόματα με σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα από πλευράς των γηπεδούχων. Για αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε – εκτός απρόοπτου – πολύ σύντομα. Ίσως και αύριο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: