Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνθήκες πολέμου θα επικρατήσουν στο ΟΑΚΑ!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος



Το ερώτημα το έστειλε φίλος ακροατής στη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής αλλά αφορά το σύνολο των φιλάθλων που διψούν να επιστρέψουν στο γήπεδο: τα παιχνίδια της Σούπερ λίγκα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή όχι; Κόντρα στην διαφθορά, την πλήρη αναξιοπιστία και την απόλυτη χρεοκοπία, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί για ένα κομμάτι του κόσμου να αποτελεί διέξοδο και διασκέδαση κάθε Κυριακή! Αυτός ο κόσμος, μικρός ή μεγάλος σε αριθμό, δεν έχει σημασία ζητάει πίσω την διασκέδαση του, τις Κυριακές του! Θα τις έχει;

Την απόφαση θα πάρει μάλλον αύριο ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο σημερινό ντέρμπι του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Εκεί που η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 1-1. Για τις 65.000 φιλάθλων θα υπάρχουν μέσα και γύρω από το στάδιο 3.000 αστυνομικοί (!), 22 διμοιρίες των ΜΑΤ και 600 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας! Ο αριθμός είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα και λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν συνυπολογισθεί ότι επι τόπου θα βρίσκονται κι όχι ένας αλλά τρεις εισαγγελείς!

Αν όλα κυλήσουν ομαλά- με διαιτητή τον Καλογερόπουλο είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι σπινθήρες, το ζήτημα είναι να μην ανάψει φωτιά- τότε ο Κοντονής ίσως ανάψει το πράσινο φως να ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων και η επόμενη αγωνιστική να γίνει με την παρουσία θεατών. Ότι επιβαρυντικό όμως συμβεί σίγουρα θα ενισχύσει την εκτίμηση του ότι το μέτρο των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών θα πρέπει να συνεχιστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υφυπουργός πιστεύει ότι οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί άρα η απαγόρευση θα πρέπει να συνεχιστεί.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα μέσα κι έξω από τα γήπεδα συνεχίζονται αμείωτα. Παράδειγμα το επεισόδιο Κούγια -Ζελελίδη αλλά και ο φίλαθλος που δίνει μάχη για τη ζωή μετά από συμπλοκή στις Σέρρες. Όπως και οι κωλοτούμπες της Σούπερ λίγκα που ανέβαλε το παιχνίδι Πανθρακικού – Ολυμπιακού στις Σέρρες, χωρίς να χρειαστεί οι ερυθρόλευκοι να μείνουν και δεύτερη μέρα στην Κομοτηνή, όπως και η απόφαση ο αγώνας αντί για την Κυριακή, να γίνει μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο! Ο λόγος προφανής να δοθεί περισσότερος χρόνος ξεκούρασης που παίζει σήμερα με την ΑΕΚ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος κυρίων, ούτε συμβόλαια τιμής! Εδώ τον πρώτο λόγο τον έχουν τα συμφέροντα και τα εκατομμύρια. Και τα άτιμα είναι πολλά! Ποιος να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι για τους ρομαντικούς και τους αφελείς!

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: