Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

TOP-10... γερόντια 35+! (vids)

Το gazzetta.gr καταγράφει σε αντίστροφη μέτρηση τα φετινά κατορθώματα των κορυφαίων 35άρηδων (και βάλε) στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αειθαλείς, αγέραστοι ποδοσφαιρικοί παππούδες που θα θέλαμε να μην σταματήσουν ποτέ. Δείτε από το 10 μέχρι το 1 τους καλύτερους παίκτες που συνεχίζουν παρά το ότι μετρούν αντίστροφα προς τα 40 τους...
* Τζέραρντ, Τέρι, Α. Κόουλ, Μπερμπάτοφ και κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, απλά δεν έχουν κλήσει ακόμα τα 35.
10. Τιμ Χάουαρντ (06/03/1979)
Σίγουρα δεν είναι η τερματοφυλακάρα που πέρσι στάθηκε φύλακας άγγελος της Εβερτον και το καλοκαίρι στο Μουντιάλ έκανε μυθικές επεμβάσεις με τις Η.Π.Α. Ωστόσο, παραμένει αναντικατάστατος στα Ζαχαρωτά, μετρώντας 22 παρουσίες στην Premier League και επτά στο Europa League, όπου τα Ζαχαρωτά συνεχίσουν στους «16». Με 2.655 αγωνιστικά λεπτά έχει καλύψει πολλές φορές τα λάθη της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του. Εχει κάνει βέβαια και τις γκάφες του. Εχει συμβόλαιο έως το 2018 και θα είναι και του χρόνου βασικός.


9. Τσάβι (25/01/1980)
Ποτέ του δεν ήταν γρήγορος, αλλά πλέον έχει βαρύνει αρκετά. Παραμένει εγκεφαλικός, μα δεν μοιράζει το παιχνίδι με την ίδια μαεστρία του παρελθόντος, κάτι που άρχισε να φαίνεται από πέρσι. Ηταν να φύγει, τον έπεισαν να μείνει, αλλά ως βοηθητικός. Κάποιες λίγες φορές είναι βασικός και τις περισσότερες μπαίνει όταν ζορίζει το πράγμα. Ακόμα και έτσι όμως έχει φτάσει τις 26 παρουσίες, με τις πέντε εξ αυτών να είναι στο Champions League. Γκολ πολλά δεν έβαζε ποτέ και τώρα έχει μόλις ένα, αλλά και έξι ασίστ, δηλαδή βοηθάει στο σκοράρισμα ανά 217 λεπτά. Η Μπαρτσελόνα τον χρειάζεται και για του χρόνου εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών. Ο ίδιος όμως θέλει στα 35 του να παίζει περισσότερο και είναι εξαιρετικά πιθανό να μετακομίσει σε MLS ή Κατάρ.
8. Ντιντιέ Ντρογκμπά (11/03/1978)
Επέστρεψε για να βοηθήσει μόνο για φέτος. Βασικός δεν γινόταν να είναι, έτσι όπως πυροβολάει ο Ντιέγκο Κόστα. Κάποιες σημαντικές ανάσες όμως τις έδωσε όταν κλήθηκε. Εχει αγωνιστεί σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά από λίγο στα περισσότερα. Ετσι έβαλε έξι γκολ και έδωσε δύο ασίστ, δηλαδή συμμετείχε αποφασιστικά σε κάποιο τέρμα της Τσέλσι σε κάθε 126 λεπτά (ειδικά το γκολ της ισοπαλίας με την Γιουνάιτεντ). Οχι και άσχημα για τον Ιβοριανό θρύλο που όμως θα είναι τρομερά δύσκολο να παραμείνει μετά τον Ιούνιο.
7. Μίροσλαβ Κλόζε (09/06/1978)
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, καθώς έμπαινε συνήθως ως αλλαγή. Κλόζε είναι όμως αυτός και ήταν αναμενόμενο να βρει τον τρόπο να τρυπώσει στην 11άδα. Σταδιακά έπαιρνε περισσότερα λεπτά και στα τελευταία ματς είναι από τις βασικές αιτίες που η Λάτσιο έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση και πάει για Champions League. Εχει βρει δίχτυα πέντε φορές και έχει δώσει δύο ασίστ στα πρόσφατα επτά ματς (συνολικά έχει 11 γκολ και έξι ασίστ σε Σέριε Α', Κύπελλο), δείχνοντας ότι παραμένει έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Με συμβολή στο γκολ ανά 80 λεπτά είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει και του χρόνου στη Ρώμη, έχοντας συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2016.
6. Φρανκ Λάμπαρντ (20/06/1978)
Τελικά αποδείχτηκε δανεικός και αγύριστος. Στις Η.Π.Α. δεν πήγε ποτέ. Σιγά δηλαδή μην τον άφηνε να του φύγει μεσούσης της σεζόν ο Πελεγκρίνι. Ειδικά η ισοφάριση του στο φινάλε με την Τσέλσι και τα νικητήρια με Χαλ και Σάντερλαντ κράτησαν τη Σίτι στο παιχνίδι του τίτλου. Γενικότερα με επτά γκολ και τέσσερις ασίστ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Φράνκι είδε τη συμβολή του σε τέρματα ανά ματς να βρίσκεται στο εξαιρετικό για μέσο ποσοστό νούμερο των 71 λεπτών! Εχει δηλαδή το καλύτερο γκολ ανά λεπτά συμμετοχής στη λίστα. Θα είναι όμως τρομερά δύσκολο να παραμείνει και του χρόνου, καθώς η MLS τον περιμένει.
5. Αντόνιο Ντι Νατάλε (13/10/1977)
Σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας, ο Τοτό όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος. Για την ακρίβεια τα πιο φοβερά του τα έκανε αφού πέρασε τα 30. Μάλιστα πέρσι ήταν να σταματήσει. Τελικά συνέχισε για φέτος και οδηγεί όπως πάντα την αγαπημένη του Ουντινέζε. Με 14 γκολ σε 23 παρουσίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, συμμετέχει στα τέρματα των Φριουλάνι ανά 126 λεπτά. Τρομερό εάν σκεφτείς ότι είναι 37. Επειδή λοιπόν η μπάλα είναι αρρώστια, ίσως να παίξει και την επόμενη σεζόν, αλλά να το κάνει μάλλον εκτός Καμπιονάτο (ίσως MLS ή σε κάποια αραβικό κρατίδιο).
4. Φραντσέσκο Τότι (27/07/1976)
Εχοντας κλείσει τα 38, ο capitano είναι ο γηραιότερος στη λίστα, αλλά παραμένει βασικότατος και φέτος. Με 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (20 στη Σέριε Α') συνεχίζει να επηρεάζει το παιχνίδι της Ρόμα. Ως δεύτερος επιθετικός ή 10άρι έχει μάλιστα από επτά γκολ και ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι συμμετέχει στο σκοράρισμα της ομάδας του ανά 275 αγωνιστικά λεπτά. Εχει συμβόλαιο έως και τον ερχόμενο Ιούνιο και είναι εξαιρετικά πιθανό να το επεκτείνει για ακόμα μία χρονιά!
3. Λούκα Τόνι (26/05/1977)
Το ότι πέρσι θα μετακόμιζε στη Βερόνα και θα ζούσε τέτοια αναγέννηση, προφανώς δεν το είχε φανταστεί κανείς. Ο capocannoniere των 31 γκολ της σεζόν 2005-'06 (σ.σ.: τα περισσότερα στη Σέριε Α' από το 1956), έχει βρει τον πιο νεανικό εαυτό του και οδηγεί την Ελλάς στην παραμονή. Ισως να είναι ελαφρώς πεσμένος από την προηγούμενη περίοδο, μα με 12 γκολ και τέσσερις ασίστ (σε 27 αγώνες) συμβάλει τα μέγιστα κάθε 140 λεπτά στο να σκοράρει η ομάδα του. Το συμβόλαιο του λήγει το 2015 και ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Σίγουρα ένα χρονάκι το έχει ακόμα εύκολα. Για να μην πούμε και δύο...

2. Αντρέα Πίρλο (19/05/1979)
Μεγάλωσε, βάρυνε κι αυτός, αλλά είναι ο Πίρλαρος και παραμένει σημαντικός για αυτή τη Γιουβέντους. Στη Σέριε Α' έχει χάσει κάποια ματς, αλλά μαζί με τα πέντε του στο Champions League, έφτασε τα 22 παιχνίδια. Με μακρινές γκολάρες και φάουλ έχει τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, βοηθώντας στο σκοράρισμα κάθε 449 λεπτά. Κάνει βέβαια πολλά περισσότερα στο γήπεδο από το να ασχολείται με τα αντίπαλα δίχτυα και έχοντας συμβόλαιο και για του χρόνου, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το εξαντλήσει.
1. Τζανλουίτζι Μπουφόν (28/01/1978)
Λογικό είναι να μην εκτοξεύεται όπως παλιότερα, αλλά παραμένει ακλόνητος βράχος. Εχει χάσει μόλις δύο ματς στη Σέριε Α΄, όπου έχει δεχτεί το εξαιρετικά μικρό νούμερο των 13 γκολ. Επίσης δεν έχει χάσει λεπτό στο Champions League και είναι ο απόλυτος ηγέτης της Γιουβέντους, βλέποντας την εστία του να παραβιάζεται μία φορά σε κάθε 181 λεπτά! Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2017 και έτσι για δύο ακόμα χρονιές θα βρίσκεται σίγουρα στην εστία της Γηραιάς Κυρίας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: