Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο Αλαφούζος…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την στάση του Παναθηναϊκού στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας και στέκεται στα λεγόμενα του Γιάννη Αλαφούζου για το νέο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες ημέρες «βόλεψε» και «έπρεπε» να δημιουργηθεί θέμα Παναθηναϊκού κατά ΠΑΟΚ… Ερυθρόλευκοι και ουδέτεροι «πόνταραν» σε αυτό, για να αποδείξουν… κάτι. Ότι βολεύει τον καθένα, που έπρεπε από θέση άμυνας να κάνει και μία φαινομενική επίθεση…

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το τέρας που «εκτρέφεται» στους κόλπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι δεκάδες παράνομοι που –όπως γράφουν και οι οπαδοί- έχουν χαλάσει τις Κυριακές μας, δεν αντιμετωπίζονταν από έναν μόνο άνθρωπο, από μία ΠΑΕ, ένα Μέσο, μία ομάδα, ένα μικρό σύνολο ανθρώπων. Το οργανωμένο κύκλωμα –που σιγά σιγά αποκαλύπτεται ήθελε -και θέλει-  οργανωμένη προσπάθεια για να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί.

Κάπως έτσι, σωστά και αναμενόμενα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και μερικοί ακόμη, με ότι μέσα είχε ο καθένας, ένωσαν μερικές δυνάμεις τους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν το τέρας και να καθαρίσουν –λίγο- την βρωμιά από το ποδόσφαιρο.

Αυτή η κοινή και φυσιολογική προσπάθεια, δεν σήμαινε βέβαια ότι αυτές οι ομάδες θα παίζουν φιλικά μεταξύ τους, θα πορεύονται μαζί σε κάθε τι που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Αντίπαλοι είναι και τα συμφέροντα των ΠΑΕ πολλές φορές κοντράρονται… Που το παράξενο;

Αυτά με τα αυτονόητα…

Αυτή την περίοδο έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που άνοιξε ο Ολυμπιακός, όπου αποκλείεται να την γλιτώσει και πάλι. Κάπως έτσι γίνεται η πρόβλεψη ότι θα τιμωρηθεί…

Και πάμε στο σήμερα…

Ο Παναθηναϊκός –αφού κέρδισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα- μεθόδευσε ένα σκηνικό ώστε να αναβάλλει τα πλέι οφ. Υπάρχουν αποδείξεις ότι το κατηγορητήριο Ανδρεάδη, το είχαν στην διάθεσή τους ΠΡΙΝ την τελευταία αγωνιστική και το εμφάνισαν ΜΕΤΑ από το τέλος της, έτσι ώστε να θέσουν θέμα επικύρωσης βαθμολογίας.

Τι θα έκανε ο Παναθηναϊκός ΑΝ δεν έβγαινε δεύτερος;

Κατά πάσα πιθανότητα και όχι άδικα, σκεπτόμενος πάλι τα συμφέροντά του, θα έκανε ότι και πέρυσι, όταν πίεσε με ερυθρόλευκα δημοσιεύματα στο CAS (κάτι που προφανώς δεν ξέρουν οι Παναθηναϊκοί) για να αποδειχθεί ενοχή ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό και έτσι να αποκομίσει όφελος από την πλέον σκανδαλώδη απόφαση αφαίρεσης βαθμών κατά του ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ!

Ή θα λειτουργούσε όπως με τον Κοντονή, όπου μία τον στήριζε στην προσπάθεια για κάθαρση και μία τον απειλούσε μην οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε τιμωρία. Τα… καλά και συμφέροντα! Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα μεμπτό! Όπως μπορεί ο καθένας…

Το μεμπτό (και το αστείο συνάμα) είναι να ζητάει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ (τον οποίο πέρυσι υπέσκαψε) να στηρίξει τα συμφέροντά του.  Ποια είναι αυτά; Ο Παναθηναϊκός τώρα ΔΕΝ θέλει να γίνουν τα πλέι οφ, έτσι ώστε η δεύτερη θέση να κριθεί από την κανονική περίοδο και όχι από τα πλέι οφ, όπως αναφέρει ο κανονισμός!

Τέλος πάντων το όλο θέμα είναι αστείο, αφού οι ψηφοφορίες στην λίγκα (όπως αυτή για την επικύρωση της βαθμολογίας) είναι τόσο προβλέψιμες, όσο τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής σε Μυτιλήνη και Πλατανιά που βοήθησαν πολλούς Έλληνες να βγάλουν τι διακοπές τους!

Το πολύ-πολύ σοβαρό από όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός και φυσικά ο πρόεδρός του, έχει να κάνει με την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Εκεί πρέπει να σταθούμε. Αυτό είναι το θέμα και σωστά εστίασε εκείο ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι δυνατόν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, να δεχθούν τον προσεχή Αύγουστο να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό έκτρωμα, όπως το φετινό ή τα προηγούμενα πρωταθλήματα (ΚΑΙ αυτό του 2010 για να μην ξεχνιόμαστε…) της λεγόμενης SuperLeague. Όποιος από αυτούς (φυσικά και ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη) δεχθεί να ξεκινήσει πρωτάθλημα υπό αυτή την διοίκηση της λίγκας, με αυτές τις υποχρεωτικές συμμαχίες και τις εξαρτήσεις στα συμβούλια, με αυτή την ΕΠΟ, αυτή την ΚΕΔ, αυτούς τους δικαστές σε όλα τα όργανα και τους γνωστούς διαιτητές αποστολών, αυτός που θα μπει σε τέτοιο πρωτάθλημα όπου δεν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι της οργάνωσης, θα είναι από βλάκας έως ύποπτος!

Και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως…*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: